Σενάρια: EΤΣΙ θα περάσει ο ΠΑΟΚ

Ο πιο ροκ όμιλος του Europa League έγινε ο 10ος αφού την τελευταία αγωνιστική μέχρι και η 4η Σλόβαν που έρχεται στην Τούμπα μπορεί να προκριθεί. Τα δύο διαφορετικά σενάρια με τις τριπλές ισοβαθμίες, αυτό με τις δυο ισοπαλίες καικ το ξεκάθαρο για τον "δικέφαλο".

Σενάρια: EΤΣΙ θα περάσει ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το διπλό του ΠΑΟΚ στην Φλωρεντία (2-3) και ο άσος της Λίμπερετς (3-0) δημιούργησε μια τελείως... ροκ κατάσταση στον 10ο Ομιλο του Γιουρόπα Λιγκ αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ και οι 4 ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη τελευταία αγωνιστική!Στη προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει από 2ος μέχρι και 4ος. Σε κανένα σενάριο όμως, δεν μπορεί να προκριθεί ως πρώτος.

Έχουμε και λέμε:

1ον) Ο “δικέφαλος” ασφαλώς και χρειάζεται νίκη στην Τούμπα κόντρα στην Σλόβαν, περιμένοντας η Φιορεντίνα να μην χάσει στην έδρα της Καραμπάγκ. Τότε θα προκριθεί ως δεύτερος, μαζί με την ιταλική ομάδα.

2ον)Αν τώρα ο ΠΑΟΚ νικήσει εντός την Σλόβαν και η Καραμπάγκ κάνει την τεράστια έκπληξη κερδίζοντας κι αυτή με την σειρά της την Φιορεντίνα, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους δέκα βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσουν τα αποτελέσματα στα ματς μεταξύ των τριών ομάδων, οπότε δεδομένα ευνοείται η Καραμπάγκ που θα μετράει 9 βαθμούς. ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα θα ισοβαθμήσουν στους 4 και το κριτήριο για το ποιος θα πάρει το ένα εισιτήριο θα βγει από την διαφορά των γκολ της τριπλής και όχι της διπλής ισοβαθμίας. Με τον ΠΑΟΚ από κάτω

3ον) Στο ενδεχόμενο η τελευταία αγωνιστική στον 10ο Όμιλο να... φέρει δύο ισοπαλίες, σε Θεσσαλονίκη και Μπακού, πάλι ευνοούνται οι Αζέροι έναντι του ΠΑΟΚ – στη διπλή ισοβαθμία τους - αφού έχουν κερδίσει και τα δυο ματς με την ελληνική ομάδα.

4ον) Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ακόμη και η Σλόβαν Λίμπερετς, με την μια νίκη, έχει πιθανότητες πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ(ως δεύτερη βεβαίως, βεβαίως). Πως θα συμβεί αυτό το... κουφό; Κερδίζοντας στην Τούμπα και χάνοντας η Καραμπάγκ απο τους “βιόλα”. Τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 7, με την Σλόβαν δεύτερη και τον ΠΑΟΚ τέταρτο!!

Στο δια ταύτα: ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας την Φιορεντίνα την αναγκάζει πλέον να τα δώσει όλα στην τελευταία αγωνιστική προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα για να διατηρήσει την πρώτη θέση στον Όμιλο. Διαφορετικά θα ήταν πολύ πιθανό Αζέροι και Ιταλοί να συμβιβαζόντουσαν με μια ... βολική ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική που θα άφηνε... μπουκάλα τον “δικέφαλο” κι ας κέρδιζε την Σλόβαν.

Η βαθμολογία

Φιορεντίνα 10 13-5

Καραμπάχ 7 6-10

ΠΑΟΚ 7 5-6

Σλόβαν 4 7-10

Τα 3 πρώτα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμιών:

1. Η βαθμολογία στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

2. Η διαφορά γκολ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν

3. Η καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK