Σενάριο για ιστορική αλλαγή στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με το ESPN υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή δεδομένων στο αγγλικό ποδόσφαιρο εξαιτίας των τροποποίησεων που ετοιμάζει η UEFA στις διοργανώσεις της.

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ESPN δημοσιεύει πως οι ιθύνοντες του αγγλικού ποδοσφαίρου βρίσκονται σε σκέψεις ώστε να προχωρήσουν σε αλλαγές όσον αφορά στη δομή της Premier League. Το ρεπορτάζ σημειώνει πως συζητείται η μείωση των ομάδων από 20 σε 18 τα επόμενα χρόνια κι αυτό γιατί αλλάζει η UEFA.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλει να μεγαλώσει τις διοργανώσεις της και να κάνει τις ομάδες από 32 σε 36 (και από έξι εβδομάδες αγώνων σε δέκα) και για τις διοργανώσεις του Champions League και του Europa League τα κλαμπ να παίζουν δύο ματς περισσότερα σε σύγκριση με το τωρινό φορμάτ.

Το σχέδιο της UEFA αφορά τη σεζόν 2024-2025, ενώ στη Γαλλία προχωρούν ήδη στη μείωση των ομάδων από 20 σε 18, καθώς θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και θα προβιβαστούν μόνο δύο. Ισπανία και Ιταλία συνεχίζουν με 20 ομάδες μέχρι στιγμής, αφού δεν έχουν παράπλευρες διοργανώσεις όπως η Αγγλία με συνέπεια να μπλοκάρονται ημερομηνίες. Η Bundesliga παίζει ήδη με 18 ομάδες.

Βέβαια, για να φανούν αυτές οι αλλαγές χρειάζεται βάθος χρόνου, οπότε οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση του μοντέλου διεξαγωγής της Premier League και πώς θα συνδυαστεί αυτό με την "επεκτατική πολιτική" που ακολουθεί η UEFA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Crash Test": Αετός ΑΕΚ vs Αετός Μπενφίκα

Ο Βλαχοδήμος έδωσε το "πουλόβερ" του σε Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ

Μπαρτσελόνα: Βγάζει εμφάνιση που θα... θυμίζει Ρεάλ Μαδρίτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK