Serie B: Ατελείωτο "χάος"

Serie B: Ατελείωτο "χάος"
Η κόντρα της ιταλικής ομοσπονδίας με τους Δημάρχους των πόλεων, που φιλοξενούν αγώνες της δεύτερης κατηγορίας, συνεχίζεται με αποτέλεσμα να αναβληθούν πέντε αναμετρήσεις της τέταρτης αγωνιστικής της Serie B. Οι αναμετρήσεις Αταλάντα-Τριεστίνα, Μπολόνια-Μόντενα, Κατάνια-Αρέτσο, Κρεμονέζε-Βερόνα και Βιτσέντζα-Πιατσέντζα δεν θα διεξαχθούν και έτσι οι αναβληθέντες αγώνες παίρνουν μορφή...χιονοστιβάδας στην γείτονα χώρα, αφού ολόκληρη η τρίτη αγωνιστική δεν είχε γίνει για τον ίδιο λόγο.

Το φαινόμερο (γιατί περί αυτού πρόκειται) έχει τις ρίζες του στην πρώτη φετινή αγωνιστική, όταν και έγιναν μόνο 3 από τα προγραμματισμένα 11 παιχνίδια. Αιτία γι' αυτό στάθηκε η άρνηση των Δημάρχων να διεξάγονται οι αγώνες το απόγευμα του Σαββάτου, αφού θεωρούν ότι υπάρχει ζημιά στα εμπορικά καταστήματα, τα οποία αναγκάζονται να κλείσουν αρκετά νωρίς.

Mέχρι την προηγούμενη περίοδο το μεγαλύτερο κομμάτι των αναμετρήσεων της Serie B διεξάγονταν το απόγευμα της Κυριακής (16:00). Ο πρόεδρος της "Lega-Calcio", Aντριάνο Γκαλιάνι, θεώρησε ότι δεν είναι σωστό να συμπίπτουν με αυτούς της πρώτης κατηγορίας (για τηλεοπτικούς λόγους) και γι' αυτό μετέθεσε τις αναμετρήσεις για το Σάββατο. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να αλλάξει την ώρα έναρξης (από 16:00 σε 17:00), παρά τις συνεχιζόμενες ενστάσεις των Δημάρχων για να παραμένουν κλειστά τα γήπεδα από τις 16:00 ως τις 20:00.

O "ισχυρός" άνδρας του ιταλικού ποδοσφαίρου υπολόγιζε όμως χωρίς τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων, τα οποία αποφάσισαν, το ένα μετά το άλλο, να "σφραγίσουν" τα γήπεδα τους και να απαγορεύσουν την διεξαγωγή των αναμετρήσεων. Αλλωστε τα περισσότερα εξ' αυτών έχουν και την δικαιδοσία πάνω στα τοπικά γήπεδα, άρα έχουν και το πάνω χέρι στην κόντρα τους με την ιταλική λίγκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK