Σφύριγμα έλλειψης σεβασμού στο ποδόσφαιρο

Ο Γιώργος Δώνης εγκαινιάζει τη στήλη the coach σχολιάζοντας τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ. Η Κροατία που κέρδισε τις εντυπώσεις, η Βραζιλία που είχε προβλήματα ανάπτυξης και το τραγικό σφύριγμα του Ιάπωνα ρέφερι στο μικροσκόπιο του Ελληνα τεχνικού.

Σφύριγμα έλλειψης σεβασμού στο ποδόσφαιρο

"Πρέπει να πούμε πρώτα απ' όλα ότι η Κροατία ήταν πολύ καλά οργανωμένη, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο Νίκο Κόβατς προτίμησε ένα 4-4-2 με την άμυνα να αρχίζει από το κέντρο και τους δύο επιθετικούς να βοηθούν ουσιαστικά στο ανασταλτικό κομμάτι άξονα. Δεν άφηνα να περνάνε μπάλες με συνέπεια η Βραζιλία να μην βρει ευκαιρίες στα πρώτα 25 λεπτά.

Από εκεί και πέρα οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά τους μπροστά και το ανοιχτό γήπεδο φτάνοντας στο γκολ. Κάποιες εσωτερικές αλλαγές του Σκολάρι και κυρίως η έντολή του να περάσουν μπάλες στα πλάγια μπακ έκαναν τη Βραζιλία πιο απειλητική. Ακόμα και έτσι όμως από την ομάδα αυτή έλειπαν οι συνεργασίες με συνέπεια να υπάρχουν πολύ λίγες τελικές προσπάθειες.

Η Βραζιλία έπαιξε ένα 4-2-3-1 με τους Χουλκ και Νεϊμάρ στα άκρα και τον Φρεντ στο κέντρο της επίθεσης. Ο τελευταίος ουδέποτε εμφανίστηκε στο ματς. Η Βραζιλία δεν πήρε βοήθειες από την αμυντικά χαφ ενώ και ο Οσκαρ, που είχε ελεύθερο ρόλο, έπαιζε πολύ κοντά στην μπάλα και δημιουργούσε συνωστισμό.

Στο πρώτο γκολ του Νεϊμάρ ευθύνεται κατά τις 100% ο Πλετίκοσα. Το σουτ ήταν πολύ κακό με το κακό πόδι του Βραζιλιάνου, το αριστερό και έξω από την περιοχή. Ο Κροάτης τερματοφύλακας όμως έκανε γρήγορα το πρώτο βήμα, νωρίτερα από ότι θα έπρεπε και έτσι δεν είχε χώρο να απλώσει το κορμί του.

Η Βραζιλία πήρε αυτό το τεράστιο δώρο του Ιάπωνα, φάση για την οποία θα υιοθετήσω την άποψη του Κροάτη εκλέκτορα. Σ' αυτό το επίπεδο ένα τέτοιο σφύριγμα συνιστά έλλειψη σεβασμού στο ποδόσφαιρο. Τα τέσσερα γκολ είναι υπερβολικός σ' αυτό το παιχνίδι το οποίο δεν είχε μεγάλες φάσεις αλλά είχε πολλά λάθη".

Διαβάστε ακόμη

Βραζιλία-Κροατία 3-1 (VIDEOS)

Εντονα τα συναισθήματα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ (VIDEOS)

Η επέλαση του Οσκαρ με μία διαφορετική ματιά

News 24/7

24MEDIA NETWORK