Siii! H μυστηριώδης ιστορία του πανηγυρισμού του Ρονάλντο

O Κριστιάνο Ρονάλντο υποστηρίζει πως τον επινόησε σε ένα ματς στις ΗΠΑ, όταν έπαιζε ακόμα στη Ρεάλ. Η αλήθεια ίσως είναι διαφορετική.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα χρώματα της Πορτογαλίας, ύστερα από την επίτευξη γκολ ενάντια στο Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα χρώματα της Πορτογαλίας, ύστερα από την επίτευξη γκολ ενάντια στο Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 AP PHOTO/VICTOR CAIVANO

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, θα μπορούσε να είναι μοντέλο, ηθοποιός. Σε κάθε περίπτωση είναι μια φιγούρα αθλητή, που μοιάζει να έχει γεννηθεί σταρ. Ακόμα και o trademark πανηγυρισμός του Πορτογάλου σταρ της Γιουβέντους και κατόχου της Χρυσής Μπάλας, αυτό το επιβλητικό "siiii", κάτι που φαινομενικά δείχνει απόλυτα φυσικό, στην πραγματικότητα έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. 

Σύμφωνα με δήλωσή του στο soccer.com, η πρώτη φορά που πανηγύρισε με αυτόν τον τρόπο ήταν το καλοκαίρι του 2013, ως παίκτης της Ρεάλ τότε, σε φιλικό αγώνα ενάντια στην Τσέλσι στις ΗΠΑ. Ο Πορτογάλος  είχε πει: "Σκόραρα και βγήκε εντελώς αυθόρμητα. Στη συνέχεια, διαπίστωσα ότι το απολάμβανα και ξεκίνησα να το κάνω πιο συχνά. Είδα επίσης ότι οι φαν ταυτίζονταν με αυτόν τον πανηγυρισμό, γι' αυτό και τον καθιέρωσα". Τη σεζόν που ακολούθησε, ο Ρονάλντο σκόραρε 51 φορές με τα χρώματα των Μαδριλένων, ενώ το 2014-2015 ξεπέρασε τον εαυτό του γι' ακόμα μια φορά, σκοράροντας 61 φορές.  Ο πανηγυρισμός με το "siiii" έγινε συνώνυμο γιορτινών στιγμών και στιγμιοτύπων ποδοσφαιρικής ανθολογίας, εντός και εκτός του 'Σαντιάγο Μπερναμπέου'. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, το σερί του μετρά 88 γκολ σε 158 εμφανίσεις.

Το "siii" 'εχει τη δική του ιεροτελεστία. Άλμα, στροφή 180 μοιρών στον αέρα και προσγείωση με τα χέρια ανοικτά, όσο ο Ρονάλντο φωνάζει "siiii". Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτός ο πανηγυρισμός γεννήθηκε όντως σε μια στιγμή αυθορμητισμού του και φαντάζει πιο πιθανό να έχει προέλθει από τα προπονητικά διπλά των βασικών παικτών της Ρεάλ ενάντια στους αναπληρωματικούς, το καλοκαίρι του 2011.

Το σίγουρο είναι πως ο Ρονάλντο έχει καταφέρει να κάνει συνώνυμο των τερμάτων του τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό, ωθώντας σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και τους οπαδούς της ομάδας του -πλέον της Γιουβέντους- να γίνονται κομμάτι αυτής της 'αυθόρμητης' παραζάλης.

Η Άρσεναλ χρειάζεται έναν Πέπε ή έναν Πεπέ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK