Σήκωσαν κούπα μαζί πρώην φορ και προπονητής του Ολυμπιακού!

Ο ένας βαφτίστηκε "νέος Ζιοβάνι" αλλά δεν δικαίωσε ποτέ τις (πολύ) υψηλές για αυτόν προσδοκίες στον Ολυμπιακό ενώ ο άλλος υπηρέτησε τους Πειραιώτες και ως παίκτης και ως προπονητής. Τώρα αμφότεροι βγάζουν το παντεσπάνι τους στην Ταϊλάνδη και εδώ και λίγες ώρες πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος (PHOTOS+VIDEOS)!

Σήκωσαν κούπα μαζί πρώην φορ και προπονητής του Ολυμπιακού!

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς φόρεσε για έναν χρόνο τη φανέλα του Ολυμπιακού ως ποδοσφαιριστής (με Ντούσαν Μπάγεβιτς προπονητή) και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας τη σεζόν 1997-98 ενώ αρκετά χρόνια μετά βρέθηκε στον ηλεκτρικό "ερυθρόλευκο" πάγκο, σε μία δύσκολη σεζόν (2009-2010) όπου οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο έχασαν τα σκήπτρα από τον Παναθηναϊκό αλλά το φινάλε των πλέι οφ τους βρήκε στην τελευταία (5η) θέση.

Σήκωσαν κούπα μαζί πρώην φορ και προπονητής του Ολυμπιακού!

Από την άλλη, ο Ντιόγκο έχει μείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία ως μία από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές εποχής Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, με τον τότε ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών να "σκάει" κοντά στα 10.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2008 για να τον φέρει στην Ελλάδα (είχε ακουστεί πως ενδιέφερε εκείνη την εποχή τον Βενγκέρ), αλλά να το... μετανιώνει πικρά.

Μόλις έξι μήνες έπαιξε πραγματική μπάλα ο Βραζιλιάνος επιθετικός που πολλοί βιάστηκαν να τον παραλληλίσουν με τον συμπατριώτη του Ζιοβάνι, με τα υπόλοιπα 3,5 χρόνια να είναι μία διαρκή ταλαιπωρία τόσο για τον ίδιο όσο και για το σύλλογο και το 2012 να αποχωρεί από το μεγάλο λιμάνι, ναι μεν με 4 τίτλους (3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο) αλλά με ελάχιστη συμβολή σε αυτούς έχοντας απολογισμό 23 γκολ σε 81 ματς.

Τώρα, εν έτει 2017, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Ντιόγκο συνεργάζονται ξανά, όπως και στο τέλος της περασμένης δεκαετίας στον Ολυμπιακό, μόνο που αυτή τη φορά η συνεργασία τους αποδίδει καρπούς αφού εδώ και ένα 24ωρο καμαρώνουν με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Σήκωσαν κούπα μαζί πρώην φορ και προπονητής του Ολυμπιακού!

Πού; Στην Ταϊλάνδη με την Μπουριράμ Γιουνάιτεντ (ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1970 και μέχρι το 2009 είχε την ονομασία Provincial Electricity Authority), με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να καθοδηγεί από τον πάγκο την ομάδα και τον 30χρονο Βραζιλιάνο στράικερ να φορτώνει με γκολ τις αντίπαλες εστίες, με το βράδυ της Τετάρτης να βρίσκει αμφότερους να γιορτάζουν με την ψυχή τους.

Απέναντι στην BEC Tero Sasana η Μπουριράμ ήταν καταιγιστική, με το I-Mobile Stadium να γεμίζει από οπαδούς της για να δει τους παίκτες του "Μπόζο" να επικρατούν με 4-0 (το δεύτερο γκολ ο Ντιόγκο με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος) και να εξασφαλίζουν μαθηματικά το πρωτάθλημα (πέμπτο στις επτά τελευταίες σεζόν) δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε!

Σήκωσαν κούπα μαζί πρώην φορ και προπονητής του Ολυμπιακού!

Αυτός μάλιστα ήταν ο πρώτος τίτλος για τον Μπάντοβιτς στην προπονητική του καριέρα, με τον Ντιόγκο από την άλλη να κλείνει τη σεζόν με 11 γκολ σε 15 ματς πρωταθλήματος και να μετράει στην τριετία 52 γκολ σε 58 ματς. Πραγματικό "πολυβόλο" που δυστυχώς για τους φίλους του Ολυμπιακού έπρεπε να μετακομίζει στην... άγονη γραμμή του ποδοσφαιρικού χάρτη για να "ξεμπουκώσει" και να θυμίσει κάτι από το ταλέντο που ήταν προ δεκαετίας!

นาทีที่ 14 บุรีรัมย์ ยูไนเต็ด ได้จุดโทษเมื่อ ดิโอโก โดนดึงล้มลงในเขตโทษ ก่อนจะเป็น ดิโอโก ที่ลุกขึ้นมารับหน้าที่สังหารเข้าประตูไป บุรีรัมย์ ยูไนเต็ด ขยับหนีเป็น 2-0 ประตู . 14' Buriram United was awarded a penalty as Diogo was pulled down in the box, before getting up to finish off the penalty himself. Buriram United pulled away to 2-0 . . . . . #BuriramUnited #BRUTD #BecTeroSasana #BECTERO #ToyotaThaiLeague2017 #TTL2017 #GU12 #StrikeBack2017 . . . . .

A post shared by BURIRAM UNITED (@buriramunitedofficial) on

เราคือแชมป์ .... แชมป์นี้ เป็นของบุรีรัมย์ ยูไนเต็ด ทุกๆ คน ขอบคุณทุกๆ กำลังใจที่อยู่เคียงข้างกัน สู้ด้วยกัน และเป็นลมหายใจของพวกเรา ขอบคุณครับ .................... 8 พ.ย. 60 (TTL-32) บุรีรัมย์ ยูไนเต็ด 4-0 บีอีซี เทโรศาสน 19:00 น. สนาม ไอ-โมบาย สเตเดียม . . . . . #BuriramUnited #BRUTD #BecTeroSasana #BECTERO #ToyotaThaiLeague2017 #TTL2017 #GU12 #StrikeBack2017 . . . . .

A post shared by BURIRAM UNITED (@buriramunitedofficial) on

News 24/7

24MEDIA NETWORK