Σίλβα: "Η απόφαση της ματαίωσης δεν οδηγεί πουθενά"

Για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα της Τούμπας στα οποία ήταν, άθελά του, εκ των πρωταγωνιστών, ο Μάρκο Σίλβα τοποθετήθηκε δημοσίως.

Σίλβα: "Η απόφαση της ματαίωσης δεν οδηγεί πουθενά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Nova o προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε και το σκεπτικισμό του για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ματαιώσει το Κύπελλο.

Αναλυτικά

Πως ζήσατε μαζί με τους ποδοσφαιριστές σας όλα τα γεγονότα της Τούμπα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια;

«Πραγματικά, από την αρχή έως το τέλος της βραδιάς ήμασταν πολύ ήρεμοι. Δείξαμε ψυχραιμία και ωριμότητα. Από την πρώτη στιγμή πήγαμε εκεί για να αποδείξουμε πως είμαστε ακόμη μία φορά η καλύτερη ομάδα. Να το αποδείξουμε αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε πως θα βρίσκαμε ένα δυνατό και θερμό περιβάλλον. Προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Και θέλαμε ακόμα μία φορά να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στο θεσμό του Κυπέλλου. Παρόλο που γνωρίζουμε πως είναι ένας δύσκολος στόχος, θέλαμε από την αρχή να το κερδίσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την πρώτη στιγμή του αγώνα ήμασταν ψύχραιμοι. Θέλαμε να διεξαχθεί ένας ωραίος αγώνας. Να αποδείξουμε την αξία μας και να ολοκληρωθεί το παιχνίδι αυτό. Εμείς από την πρώτη στιγμή δείξαμε την πρόθεσή μας να ολοκληρωθεί το παιχνίδι και να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας έδινε πλεονέκτημα πρόκρισης στο γήπεδό μας στη ρεβάνς. Εμείς διατηρήσαμε την ηρεμία και την ψυχραιμία μας καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς».

Θα μου επιτρέψετε να σας ζητήσω να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας όταν σας σημάδεψαν με ένα ποτήρι νερό στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου στην Τούμπα.

«Δεν υπάρχει και κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Πραγματικά ήταν άσχημο αυτό που συνέβη. Είναι πράγματα τα οποία δεν μας αρέσουν να συμβαίνουν μέσα στα γήπεδα. Επαναλαμβάνω ότι πήγαμε εκεί για να αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Θέλαμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα μέσα στον αγώνα. Εκείνη τη στιγμή αν είχα άλλου είδους αντίδραση, το μόνο που θα πετύχαινα θα ήταν να αναστατώσω τους ποδοσφαιριστές και να χαλάσω τον αγώνα. Ο σκοπός μου ήταν να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, γιατί δεν είχα κάτι άλλο να κάνω. Δεν ήθελα να επηρεαστούν οι ομάδες. Δεν ήθελα να μεταφέρω την ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήθελα να κρατήσω τους ποδοσφαιριστές μου ψύχραιμους και να ολοκληρωθεί ο αγώνας μέσα στο γήπεδο και να αποδείξουμε εκεί την ανωτερότητά μας».

Πως αισθανθήκατε για όσα έγιναν στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου του γηπέδου της Τούμπας; Να σας ενημερώσω πως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητισμού Τύπου καταδίκασε πλήρως τις συμπεριφορές ορισμένων εκ των παρισταμένων.

«Καταλαβαίνω πως υπάρχουν προτιμήσεις. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις ομάδες. Όμως, πάνω από όλα πρέπει να είμαστε επαγγελματίες. Ο καθένας από την πλευρά του πρέπει να φέρεται ως επαγγελματίας ανεξαρτήτως των προτιμήσεών του. Από την πλευρά μου αυτό προσπάθησα να κάνω.

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκα δεν αφορούσε στο παιχνίδι, αλλά τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των φιλάθλων. Απάντησα πως έπρεπε να μιλήσουμε κατ' αρχήν για το παιχνίδι. Αποδείχθηκε πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν ήθελε να ασχοληθεί καθόλου με τον αγώνα, αλλά με την ανάλυση της συμπεριφοράς των φιλάθλων. Δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουμε την ερώτηση αυτή, από τη στιγμή που ο δημοσιογράφος απέδειξε πως δεν ήθελε να ασχοληθεί με τον αγώνα. Αυτά τα πράγματα πραγματικά μόνο καλό δεν κάνουν στο ποδόσφαιρο. Ούτε αυτή η ερώτηση, αλλά ούτε και αυτή η απάντηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι καλό. Και για αυτό το λόγο αυτό αποφάσισα να μη δώσω απάντηση».

Για όλα όσα έγιναν στην Τούμπα, η Πολιτεία αποφάσισε να διακόψει το κύπελλο Ελλάδας. Θα ήθελα την άποψή σας.

«Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μία απογοήτευση. Μιλώντας λίγο με τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα, το πρώτο που αισθάνονται όλοι είναι μία απογοήτευση. Μία ολόκληρη χρονιά προετοιμαζόμαστε για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, για να κάνουμε μία καλή διαδρομή στο κύπελλο. Να φθάσουμε στα ημιτελικά και να προσπαθήσουμε με ένα δύσκολο αντίπαλο να περάσουμε στον τελικό και να τον κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας και πραγματικά αισθανόμαστε απογοήτευση που δε μας δίνεται η ευκαιρία να το διεκδικήσουμε.

Παρόλο που δεν είναι η δική μου δουλειά να σχολιάσω, θα σας πω την προσωπική μου άποψη. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, δηλαδή διακοπή μίας ολόκληρης διοργάνωσης, ή διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ή αναβολές αγώνες, δεν θα αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων γεγονότων. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που θα πρέπει να γίνουν πριν φθάσουμε στο σημείο αυτό για να αποφύγουμε τη βία στα γήπεδα. Πιστεύω πως υπάρχουν άλλα πράγματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν από τη βάση για να αποφευχθούν τέτοιους είδους προβλήματα. Όμως, δε νομίζω πως με την ακύρωση μίας ολόκληρης διοργάνωσης στην οποία πολλές ομάδες προσπάθησαν και τα έδωσαν όλα για να φθάσουν μέχρι το τέλος, δε θα επαναληφθούν τέτοια πράγματα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Ίσως να μην έχει καμία σημασία. Αλλά δε νομίζω πως θα βοηθήσει η συγκεκριμένη απόφαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ