"Σημαίνει πολλά για τη χώρα"

Ο Γιώργος Σαμαράς, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο ο Ανδρέας Σάμαρης και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησαν για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής να προκριθεί στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Σημαίνει πολλά για τη χώρα"

Ο Έλληνας που κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι της πρόκρισης δήλωσε: " Σημαίνει πολλά για την ομάδα, για τη χώρα ακόμα περισσότερα. Εύχομαι να δώσουμε χαρά στον κόσμο που βρίσκεται στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι, δώσαμε απαντήσεις στο γήπεδο. Δεν χάσαμε ενέργεια από τα εξωαγωνιστικά. Είμαστε ομάδα και συνεχίζουμε ως ομάδα. Ηγέτες δεν υπάρχουν εδώ, ούτε σούπερ σταρ, ούτε ήρωες. Είμαστε ένα σύνολο παικτών που ο ένας βοηθάει τον άλλον".

Ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, που είχε δοκάρι, σχολίασε: "Ήταν αυτό που θέλαμε όλοι. Ήταν ο στόχος μας, το πετύχαμε με τρόπο εμφατικό. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, είμαστε πολύ χαρούμενοι και πλέον περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε φιλόδοξοι, παίζουμε παλικαρίσια. Η ομάδα έχει αντοχές, καρδιά, πάθος. Μακάρι σε πέντε ημέρες να είμαστε το ίδιο καλοί και να συνεχίσουμε"

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ Ανδρέας Σάμαρης τόνισε: " Προσπαθήσαμε να κάνουμε όλες τους Έλληνες υπερήφανους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου. Έκανα ό,τι μου είπε ο προπονητής. Είναι μια δικαίωση για όλα τα παιδιά, για όλη την ομάδα. Παίζαμε με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, παίξαμε όμως στα ίσια και νικήσαμε δίκαια".

Ο ογκόλιθος Σωκράτης Παπασταθόπουλος υποστήριξε: " Αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μετά το 2004. Αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, ξέραμε όμως τι θέλαμε. Είχαμε τρομερή παρουσία, χρειάστηκε και η τύχη που δεν είχαμε στα προηγούμενα ματς. Αλλά αν αξίζεις κάτι, ο Θεός στο δίνει. Είχαμε τρία δοκάρια, εξαιρετική παρουσία και το αξίζαμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε βνάλει περισσότερα γκολ, ευελπιστούμε ότι και στο επόμενο παιχνίδι θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Η νίκη ανήκει στην ομάδα που άκουσε πολλά".

Ο ακούραστος Δημήτρης Σαλπιγγίδης είπε: " Δεν είναι δουλειά μας να διαψεύδουμε τους επικριτές. Όσα δύσκολα και να περνάμε, όσα εμπόδια κι αν συναντάμε, εμείς παλεύουμε. Αφήσαμε τους επικριτές στην άκρη και πήραμε μια τεράστια πρόκριση για την Ελλάδα. Δεν σκεφτόμαστε τις διακοπές και απολαμβάνουμε τις στιγμές".

News 24/7

24MEDIA NETWORK