Σημαντική νίκη ο Ατρόμητος στην Καλαμαριά

Σημαντική νίκη ο Ατρόμητος στην Καλαμαριά

Ανταπόκριση: Ακης Ιωακείμογλου
Μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης κρατάει ο Ατρόμητος από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς, σε μίαΔευτέρα που αγωνιστικά θα ξεχαστεί γρήγορα. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 2-1 χάρη στα γκολ των Σκαρμούτσου, Ντόε (πρώτο με τη φανέλα του Ατρομήτου) και Κλέιτον (με πέναλτι στις καθυστερήσεις), τη στιγμή που η Καλαμαριά δεν δημιούργησε ούτε μία κλασική ευκαιρία, αν και είχε την υπεροχή. Απεβίωσε η σύζυγος του Κορακάκη, αποδοκιμάστηκε και πάλι ο Κοκότοβιτς.

Το παιχνίδι άρχισε με αναγνωριστικές κινήσεις εκατέρωθεν. Αμφότερες οι ομάδες δεν ήθελαν να πιέσουν εξ αρχής, με αποτέλεσμα η μπάλα να καλύπτει τον χώρο του κέντρου. Εν τούτοις, σε μία προσπάθεια των φιλοξενούμενων από τα δεξιά στο 7ο λεπτό, ο Ντοέ δέχτηκε τη μπάλα (βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) και αφού έφτασε μέχρι τη μεγάλη περιοχή, ελίχθηκε, πέρασε έναν αντίπαλό του και έκανε το σουτ. Αυτό χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια και η μπάλα απομακρύνθηκε από τη γραμμή της εστίας, για να πάρει το ριμπάουντ ο Σκαρμούτσος και να ανοίξει το σκορ.

Το γκολ αυτό άνοιξε τον ρυθμό από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν αυτοί που είχαν την ανάγκη να σκοράρουν, ώστε να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Απόλλωνας ήταν σαφώς καλύτερος στη διάρκεια του πρώτου μέρους, ωστόσο η ουσία ήταν ένα στοιχείο που του έλλειπε. Οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς έφταναν μέχρι την περιοχή των αντιπάλων τους, ωστόσο από εκεί και πέρα είτε έχαναν τη μπάλα, είτε προχωρούσαν σε βεβιασμένα τελειώματα των φάσεων.

*** Ενα τραγικό νέο περίμενε τον Γιώργο Κορακάκη το πρωί της Δευτέρας. Ο παίκτης του Ατρομήτου ειδοποιήθηκε ότι η γυναίκα του (που έπασχε από την επάρατο) είχε πέσει σε κώμα και αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα. Τελικώς, η σύζυγός του απεβίωσε και σύσσωμη η αποστολή του Ατρομήτου θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα, ώστε να παραστεί στην κηδεία της άτυχης 36χρονης που θα τελεστεί στην Πάτρα την Τρίτη (12:00).

*** Στα δύο γκολ που σημείωσε ο Ατρόμητος, οι παίκτες έδειξαν τον ουρανό στους πανηγυρισμούς, αφιερώνοντάς τα στην αδικοχαμένη γυναίκα του Κορακάκη. Μάλιστα, οι φίλαθλοι της ομάδας φώναξαν ρυθμικά το ονόμα του παίκτη σε κάποια στιγμή.

*** Εντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς κατά την αντικατάσταση του Παππά, ενώ μερικοί φίλαθλοι βρέθηκαν πίσω από τον πάγκο του Απόλλωνα και φώναζαν στον τεχνικό της ομάδας να... ξυπνήσει.

*** Ο Μουράφσκι, δύο λεπτά πριν το τέλος, έφυγε από τον πάγκο και κατευθύνθηκε -καταχειροκροτούμενος- στα αποδυτήρια, χωρίς να γίνει γνωστό εάν είχε πάρει άδεια από τον Κοκότοβιτς.

*** Στο γήπεδο βρέθηκαν πενήντα φίλαθλοι του Ατρομήτου, καθώς και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

*** Στις εξέδρες έδωσαν το "παρών" ο τεχνικός του Ηρακλή, Σάββας Κωφίδης και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Γρηγόρης Φαναράς, ώστε να παρακολούθησουν τον Απόλλωνα, τον επόμενο αντίπαλο του "γηραιού".

*** Την πρώην ομάδα του παρακολούθησε ο τερματοφύλακας του Αρη, Δημήτρης Καρατζιοβαλής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε τις πλέον αξιόλογες στιγμές μετά το γκολ, με πρωταγωνιστές τους Γελαδάρη και Σκαρμούτσο, οι οποίοι δεν κατάφεραν, πάντως, να τις αξιοποιήσουν. Κάπως έτσι τελείωσε και το πρώτο μέρος, με τον τεχνικό των «Ποντίων» να προχωράει στην αντικατάσταση του Μουζαουί με τον Χριστοφορίδη, μήπως και νεαρός έχει καλύτερη απόδοση από τον Αλγερινό επιθετικό.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Απόλλωνας κατείχε τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να μετατρέψει την κατοχή της μπάλας σε κάποια καλή ευκαιρία. Ορισμένα σουτ των Ουέλινγκτον, Παππά, Καραμανλή και Πετκάκη ήταν τα μοναδικά στοιχεία με τα οποία απείλησαν οι γηπεδούχοι την Μιχαηλίδη, με τον τελευταίο πότε να επεμβαίνει, πότε να παρακολουθεί τη μπάλα να περνάει άουτ.

Στη σκακιέρα των προπονητών, ο Παράσχος κινήθηκε πρώτος στο δεύτερο μέρος, αφού αντικατέστησε τον Σκαρμούτσο με τον Ντάγκα, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Μάλιστα, η εξέλιξη του αγώνα τον ευνόησε, αφού στο 61ο λεπτό ο Γελαδάρης δέχθηκε την πάσα από τα αριστερά και έβγαλε στον Ντόε που βρισκόταν στον κέντρο της περιοχής των «Ποντίων», τη στιγμή που οι γηπεδούχοι επέστρεφαν στην άμυνα. Ο επιθετικός του Ατρομήτου δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κόβατς και να διαμορφώσει το 2-0.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο Ατρόμητος έχασε κάθε ενδιαφέρον για την επιθετική του λειτουργία. Ο Ντόε απέμεινε μπροστά να μαζεύει τις μπαλιές, ενώ στα μέσα του ημιχρόνου αντικαταστήθηκε από τον Μανίκα λόγω τραυματισμού. Οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν και προσπάθησαν για κάτι καλό, έστω και την τελευταία στιγμή. Ο Χριστοφορίδης και ο Ουέλινγκτον προσπάθησαν με δυνατά σουτ, τα οποία όμως πέρναγαν δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Ο Απόλλωνας κατάφερε να μειώσει, πάντως, καθώς ο Κλέιτον δέχθηκε μπαλιά τρύπα στην καρδιά της περιοχής του Ατρομήτου (έκανε κοντρόλ με το χέρι) και ο Μιχαηλίδης, στην έξοδό του τον ανέτρεψε. Ο άσος της Καλαμαριάς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, γράφοντας το τελικό 2-1.


Οι συνθέσεις:

Απόλλων Καλαμαριάς: Κόβατς, Πετκάκης, Αμπονσά, Παπαδόπουλος Ν. Χ., Παπαδόπουλος Ν. Α., Καραμανλής, Κλέιτον, Ιωάννου, Χ. Παππάς (73' Ελ Ομάρι), Μουζαουί (46' Χριστοφορίδης), Ουέλινγκτον
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Χάλαρης, Μικές, Σωτήρχος, Κατεμής, Γελαδάρης, Καραδήμος (83' Τ. Παππάς), Κούτσης, Δήμος, Σκαρμούτσος (56' Ντάγκας), Ντόε (76' Μανίκας)

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρα)
Σκόρερς: 94' πέν. Κλέιτον - 7' Σκαρμούτσος, 61' Ντόε
Κίτρινες: Ντόε
Κόκκινες: -
Εισιτήρια:
Εισπράξεις:





News 24/7

24MEDIA NETWORK