Σιντιμπέ στο contra.gr: "Δεν θέλω ούτε να βλέπω τον Κούγια"

Την περσινή ταραχώδη σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα από τα περιστατικά που σημάδεψαν την ομάδα ήταν η κόντρα του τότε μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, με τον βασικό τερματοφύλακα του συλλόγου, Μαχαμαντού Σιντιμπέ.

Σιντιμπέ στο contra.gr: "Δεν θέλω ούτε να βλέπω τον Κούγια"
Ορισμένα κομβικά λάθη του διεθνή με την εθνική Μάλι τερματοφύλακα που στέρησαν βαθμούς από την ομάδα των Ιωαννίνων εξόργισαν τον γνωστό ποινικολόγο, ο οποίος κατηγόρησε τον Σιντιμπέ πως σκοπίμως είχε μειωμένη απόδοση.

Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε με τον 29χρονο τερματοφύλακα να έχει τεθεί εκτός ομάδας και το παρόν τον βρίσκει έτοιμο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Εθνικό Αχνας. Το contra.gr ζήτησε την άποψη του Σιντιμπέ για τα περιστατικά της περσινής σεζόν λίγο πριν τη νέα αρχή που προσπαθεί να κάνει και λίγο-πολύ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον Αλέξη Κούγια.

" Το πρόβλημα ήταν ο Αλέξης Κούγιας. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους συμπαίκτες μου, με τους προπονητές, με τους φιλάθλους, μόνο με τον κ. Κούγια, ο οποίος δεν ήθελε να μου δώσει τα χρήματα που μου οφείλονταν. Γι’ αυτό το λόγο κι έβγαλε όλες αυτές τις φήμες ότι 'έστησα' παιχνίδια και ότι είχα μειωμένη απόδοση, για να 'λερώσει' το όνομά μου. Πιστεύω ότι τα έκανε όλα αυτά για τα λεφτά. Είμαι απογοητευμένος".

"Είμαι ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής εδώ και 15 χρόνια, έχω όνομα γνωστό όχι μόνο στην πατρίδα μου, αλλά και στην Ευρώπη και ποτέ δεν θα έκανα κάτι για να χάσει ή για να σπιλώσω τη φήμη μου. Πώς μπορώ να κάτσω να χάσω; Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Τα χρήματα δεν είναι το παν. Πώς είναι δυνατόν για τον προπονητή μου να μην φταίω;"

Τα λάθη στα οποία υπέπεσε ο Σιντιμπέ κόστισαν στον ΠΑΣ, ωστόσο ο ίδιος σημειώνει ότι όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο: " Λάθη κάνουν οι πάντες. Οι ποδοσφαιριστές στον αγώνα κάνουν ένα σωρό λάθη και κανείς δεν τους λέει τίποτα. Εχω κάνει ένα πολύ πιο τραγικό λάθος στο παρελθόν και κανείς δεν μου είπε κάτι. Είναι ηλίθιο να λες ότι έκανα εσκεμμένα αυτά τα λάθη. Στην εθνική έχω κάνει πολλές φορές λάθος, αλλά δεν είναι κάθε μέρα η Κυριακή σου. Είναι φυσιολογικό να κάνεις λάθη".

Ο Αλέξης Κούγιας μπορεί να αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο το ίδιο έπραξε και ο Σιντιμπέ, αφού όπως τόνισε δεν μπορούσε να παραμείνει στη χώρα μας και να συνεχίσει την πορεία του μετά τον Αθηναϊκό, το Αιγάλεω, την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ: " Επρεπε να φύγω από την Ελλάδα, ώστε να 'καθαρίσω' το όνομά μου. Δεν ήμουν καλά ψυχολογικά. Τόσα χρόνια επαγγελματίας και ποτέ δεν μου συνέβη κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ήρθα αντιμέτωπος με τέτοια συμπεριφορά, τέτοιο τρόπο. Ακόμα και στη Μίλαν ή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ήταν τώρα ο κ. Κούγιας, δεν θα ήθελα να πάω. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω. Δεν θέλω να είμαι με ανθρώπους που δεν είναι ειλικρινείς. Μέσα μου γνωρίζω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν θα συμπεριφερόμουν έτσι, ωστόσο κανείς δεν με εμπιστεύεται πλέον στην Ελλάδα και γι’ αυτό είχα δυσκολίες να βρω ομάδα. Δεν έχω τη δυνατότητα να το πω και να συνεχίσω".

Οσο για το μέλλον, ο Εθνικός Αχνας αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο, ο οποίος έχει στόχο να αποδείξει την αξία του: "Η περασμένη χρονιά ήταν δύσκολη για μένα, αφού αλλιώς έφυγα για το Κόπα Αφρικα κι αλλιώς ήταν τα πράγματα όταν γύρισα. Τα βάζω όλα πίσω μου και αρχίζω στον Εθνικό Αχνας για να αποδείξω ότι τίποτα από όσα ακούστηκαν δεν ισχύουν. Να αποδείξω ποιος είμαι σε όλους. Δεν ξέρω εάν επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά ξέρω ότι θέλω να αποδείξω τι μπορώ να κάνω και να 'καθαρίσω' το όνομά μου. Δεν έχω πρόβλημα να γυρίσω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK