Σιόβας, Μήτρογλου και Χολέμπας θέλουν ό,τι και ο Μιραλάς

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει την ευχέρεια να συζητά το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας με παίκτες που στο παρελθόν είχαν επιτυχημένο πέρασμα από το Ρέντη. Έστω κι αν μιλάμε για μια άλλη εποχή, μια διαφορετική version αυτών των παικτών και το όποιο μικρό ή μεγάλο ρίσκο κρύβει πάντα μια επανασύνδεση.

Ο Μήτρογλου πανηγυρίζει ένα τέρμα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Σιόβας σπεύδει να τον συγχαρεί.
Ο Μήτρογλου πανηγυρίζει ένα τέρμα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Σιόβας σπεύδει να τον συγχαρεί. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι πάρα πολλοί οι παίκτες που έχουν περάσει από το ρόστερ του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία. Άλλοι με ιδιαίτερη επιτυχία, άλλοι που δεν... ακούμπησαν, αυτοί που μπόρεσαν να πάρουν μια σπουδαία μεταγραφή σε ένα από τα top ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όσοι ήρθαν με περγαμηνές αλλά κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Μια δεκαετία όπου ο Ολυμπιακός είχε καλοκαίρια με δραστικές αλλαγές, είτε γιατί προηγήθηκε μια κακή σεζόν, είτε γιατί έχτισε ένα καλό όνομα ως selling club και είχε την ευκαιρία να γεμίσει τα ταμεία του.

Πέραν από το προφανές, οι 'ερυθρόλευκοι' κατάφεραν και κάτι ακόμη. Να χτίσουν πολύ καλές σχέσεις -ακόμη και σχέσεις ζωής- με αρκετούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Οι περισσότεροι από τους οποίους θέλησαν να επιστρέψουν για μια δεύτερη θητεία με τα ερυθρόλευκα και ορισμένοι το κατάφεραν. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν παίκτες όπως οι Μπάλας Μέγκιερι, Γιάννης Μανιάτης, Ντουντού Σεαρένσε, Ματ Ντάρμπισιρ, Πάουλο Μασάντο, Ρομπέρτο Χιμένεθ, Λεάντρο Σαλίνο, Ανδρέας Σάμαρης, Βλάντιμιρ Βάις, Παϊτίμ Κασάμι, Μπράουν Ιντέγε.

Έφυγαν για διαφορετικούς λόγους, έψαξαν την επιστροφή. Κάποιοι έφτασαν και αρκετά κοντά. Οι Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ιβάν Μαρκάνο, Κέβιν Μιραλάς, Γιάννης Φετφατζίδης είχαν την ευκαιρία για ένα δεύτερο πέρασμα από την πειραϊκή ομάδα. Οι ξένοι δεν είχαν αφίσα του Βασίλη Καραπιάλη στο δωμάτιο τους, ούτε όλοι οι Έλληνες μεγάλωσαν με όνειρο να παίξουν σώνει και ντε στον Ολυμπιακό. Ωστόσο η παρουσία τους στους 'ερυθρόλευκους' έπαιξε κομβικό ρόλο τόσο στην καριέρα τους, όσο και στην καθημερινότητα τους.

Συνάντησαν συνθήκες που δύσκολα βρίσκει ένας επαγγελματίας στην Ελλάδα. Ένα υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο, συνέπεια στις πληρωμές, την ευκαιρία να διεκδικήσουν τίτλους και να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να ζήσουν βραδιές που κάθε παίκτης ονειρεύεται. Μέσα από αυτή την διαδικασία, δεν ήταν λίγοι όσοι κατάφεραν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Παίζοντας σε μια ομάδα που τους πρόσφερε αυτό το 'πακέτο', λογικό ήταν σε κάποιο στάδιο της καριέρας τους να 'ανιχνεύσουν' το έδαφος για την επιστροφή. Δεν είναι τυχαίο πως ο Κώστας Μανωλάς θεωρεί δεδομένο πως όταν φτάσει η στιγμή να αφήσει το εξωτερικό, θα γυρίσει στην ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να ζήσει ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό.

Μια επιστροφή στην οποία δεν θα έλεγαν 'όχι' σήμερα, τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με επιτυχία στον Ολυμπιακό στο πρόσφατο παρελθόν. Οι Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Μήτρογλου και Χοσέ Χολέμπας. Ο πρώτος παραχωρήθηκε στην Λεγανές τον Ιανουάριο του 2017, αρχικά με τη μορφή δανεισμού. Η ισπανική ομάδα πλήρωσε 3 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους και τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή. Φέτος η Λεγανές υποβιβάστηκε και μετά από 108 συμμετοχές (4 γκολ, 2 ασίστ) με τη φανέλα της, ο Σιόβας ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στα 31 του ο διεθνής στόπερ δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα σε ένα καλό πρωτάθλημα, ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν θα έλεγε 'όχι' σε μια δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Άλλωστε έχει παραδεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν πως θα ήθελε να ξαναβάλει τα ερυθρόλευκα.

Την ίδια παραδοχή έχει κάνει και ο Κώστας Μήτρογλου. Τελείωσε την φετινή σεζόν στην Ολλανδία για λογαριασμό της Αϊντχόφεν, ως δανεικός από την Μαρσέιγ. Εξακολουθεί να ανήκει στην γαλλική ομάδα, με την οποία δεσμεύεται μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Ωστόσο δεν βρίσκεται στα πλάνα των Μασσαλών και του Αντρέ Βίλας Μπόας. Ως εκ τούτου ψάχνεται. Στα 32 του χρόνια θα ήθελε πολύ να επιστρέψει σε ένα περιβάλλον γνώριμο, όπου τον σέβονται, τον εμπιστεύονται και τον αγαπούν. Αν και κάτι τέτοιο θα είχε ως απαραίτητη προϋπόθεση να ρίξει αρκετά τις ετήσιες απολαβές του.

Παρόμοια είναι η περίπτωση του Χοσέ Χολέμπας, που ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την Γουότφορντ μετά από 5 επιτυχημένες σεζόν με 6 γκολ και 14 ασίστ, σε 124 συμμετοχές (41 κίτρινες). Η αποχώρηση του ήταν δρομολογημένη ξέχωρα από τον υποβιβασμό της ομάδας στην Championship. Παρά τα 36 του χρόνια παραμένει σε άψογη φυσική κατάσταση και το κορμί του μπορεί να αντεπεξέλθει σε υψηλό ρυθμό. Ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει, ωστόσο πλέον είναι ελεύθερος να υπογράψει στην επόμενη ομάδα του. Και η πιθανότητα επιστροφής του στον Ολυμπιακό δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.

Προφανώς και τίποτα από αυτά δεν σημαίνει πως είναι δεδομένο ότι κάποιος από τους Σιόβα, Μήτρογλου και Χολέμπας μπορεί να βάλει ξανά τα ερυθρόλευκα τη νέα σεζόν. Άλλωστε πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο οι συγκυρίες και οι φετινές δεν ευνοούν ακριβώς μια τέτοια εξέλιξη, αν και σε περίοδο μεταγραφών ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ωστόσο το ίδιο προφανές είναι πως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει την ευχέρεια να συζητά το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας με παίκτες που στο παρελθόν είχαν επιτυχημένο πέρασμα από το Ρέντη. Έστω κι αν μιλάμε για μια άλλη εποχή, μια διαφορετική version αυτών των παικτών και το όποιο μικρό ή μεγάλο ρίσκο κρύβει πάντα μια επανασύνδεση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK