Σκάνδαλο στη Τσέλσι! Ποδοσφαιριστές κατηγορούν προπονητές για ρατσιστική επίθεση

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Τσέλσι οι κατηγορίες για φαινόμενα ρατσισμού στην ομάδα με επτά πρώην ποδοσφαιριστές της να κατηγορούν δύο παλιούς προπονητές της αγγλικής ομάδας για φραστική, αλλά και σωματική επίθεση.

Chelsea players applaud in memory of Roy Bentley who was the leading scorer for the 1955 Chelsea team that won the league, who died last month, prior to the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Chelsea players applaud in memory of Roy Bentley who was the leading scorer for the 1955 Chelsea team that won the league, who died last month, prior to the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP IMAGE

Δεν είναι ένας, ούτε δύο, αλλά επτά πρώην πάικτες συνολικά της Τσέλσι που κατηγορούν δύο παλιούς προπονητές της ομάδας για ρατσιστική επίθεση, κατά τη διάρκεια της θητείας τους στους Λονδρέζους.

Ο λόγος για τους Γκουίν Γουίλιαμς και Γκράχαμ Ριξ με τον πρώτο να έχει διατελέσει σκάουτ του συλλόγου, ανακαλύπτοντας μάλιστα τον Τζον Τέρι, αλλά και βοηθός του Κλαούντιο Ρανιέρι το 2006, ενώ ο δεύτερος κατείχε πόστο για πολλά χρόνια στις ακαδημίες.

Οι δυο τους έχουν κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ρατσιστικές επιθέσεις, έχουν όμως αθωωθεί, προσλαμβάνοντας μάλιστα τον ίδιο δικηγόρο. Η τότε κατηγορία που είχε επιρριφθεί συγκεκριμένα προς τον δεύτερο, ήταν πως είχε πετάξει μία κούπα με ζεστό καφέ στο πρόσωπο ενός μαύρου παίκτη, με τον μικρό να αναφέρει ότι η εμπιστοσύνη του κλονίστηκε, ύστερα από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Τώρα δύο πρώην λευκοί ποδοσφαιριστές, ο Γκάρι Μπέικερ και ο Γκραντ Λουν έρχονται να υποστηρίξουν τα παιδιά που βίωσαν αυτή τη φρικτή συμπεριφορά με τον τελευταίο να μαρτυρά: " Ένας συμπαίκτης μου αποκαλούταν επανειλλημένα με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς από τον Γουίλιαμς και όταν βρισκόμασταν μόνοι, μου εκμυστηρευόταν πόσο πολύ μισούσε τον τρόπο που του συμπεριφερόταν, λόγω του χρώματός του.".

Μία άλλη μαρτυρία ενός παίκτη έρχεται να "ταράξει" ακόμα περισσότερο τους διοικούντες των "μπλε", καθώς, όπως αναφέρεται, μια φορά ένας ποδοσφαιριστής ρεζιλεύτηκε από τον Ριξ, όταν τον αντικατέστησε σε αγώνα με έναν... τερματοφύλακα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Την ώρα που έκανε μπάνιο, ο Ριξ ακούστηκε να λέει: " Εάν η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη όσο το πέος του, θα ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης που θα έτρεχε περισσότερο", ενώ πρόσθεσε: " Ήταν το μόνο άτομο σε όλο το γήπεδο που απόλαυσε τη ζέστη των 40 βαθμών", κάνοντας έμμεσο σχόλιο για τη καταγωγή του.

Ένας άλλος παίκτης αποκάλυψε: " Έχω υποφέρει από κατάθλιψη, έχω πολλές εναλλαγές της συμπεριφοράς μου προς το χειρότερο, επηρέασε προηγούμενες σχέσεις μου, προηγούμενες εργασίες. Με κατέστρεψε σαν άνθρωπο, κατέστρεψε τη ζωή μου".

Μετά από όλες αυτές τις κατηγορίες, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το κλαμπ: " Οι κατηγορίες θα εξεταστούν εκτενώς. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να κάνουμε το σωστό, να βοηθήσουμε τις Αρχές και οποιαδήποτε άλλη έρευνα εκτελέσουν και να υποστηρίξουμε αυτούς που θίχτηκαν, παρέχοντάς ψυχολογική στήριξη σε όποιον παίκτη την χρειαστεί".

Να σημειωθεί ότι, πέραν όλων αυτών των ρατσιστικών αποκαλύψεων στη Τσέλσι, ο Ριξ είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκισης το 1999 για σεξουαλική αποπλάνηση ενός 15χρονου κοριτσιού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK