Σκέφτονται το Μουντιάλ του 2018 οι Αγγλοι

Σκέφτονται το Μουντιάλ του 2018 οι Αγγλοι
Με στόχο να είναι η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που θα διοργανώσει Μουντιάλ, μετά την Γερμανία, είναι η Αγγλία. Η τελευταία φορά που το Νησί φιλοξένησε τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό θεσμό σε επίπεδο εθνικών ομάδων ήταν το 1966, όταν και κατέκτησε το κύπελλο, επικρατώντας με 4-2 της Γερμανίας στον τελικό του "Γουέμπλεϊ". Aυτή την φορά στόχος της είναι η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

"Η ομοσπονδία έχει γνωστοποιήσει ότι θα κάνει πρόταση για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2018 και όχι αυτό του 2014, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις", τόνισε ο εκπρόσωπος της FA, Μπράιαν Μπάργουϊκ, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά την Αφρική (το 2010), είναι η σειρά της Λατινικής Αμερικής για να γίνει η...πατρίδα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Eπιβεβαίωση για τις προθέσεις των Αγγλων υπάρχει και από την γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Τέσα Τζόουελ, η οποία γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να μπει στην διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2018, μετά την επιτυχία της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

News 24/7

24MEDIA NETWORK