Σκίμπε: "Αδελφός εναντίον αδελφού με Κύπρο!"

Ο Μίχαελ Σκίμπε δήλωσε πως ταξίδεψε μέχρι τα... κατεχόμενα για να έχει συνολική εικόνα της Κύπρου, ενώ τόνισε πως το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα έχει ένα... περίεργο χαρακτήρα. Τι απάντησε για την κλήση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ / ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΑΚΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ / EUROKINISSI)
skibe EUROKINISSI

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ:

Για το αν καλούσε τον Χριστοδουλόπουλο, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω: "Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τα ρολόγια πίσω δυστυχώς. Θέλαμε να παίξουμε μια ομάδα που ήταν ήδη δρομολογημένη σε παιχνίδι. Πέτυχε πολλά γκολ με τον σύλλογο του, κάτι που με χαροποίησε και ελπίζω ότι αυτός και οι υπόλοιποι θα κάνουν την δουλειά τους σωστά".

Για το αν ο Χριστοδουλόπουλος έχει ίδια χαρακτηριστικά με τον Δώνη: "Είναι μια εναλλακτική επιλογή ο Λάζαρος. Για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιθετικά. Δεν είναι τόσο σημαντικός ο τραυματισμός του Δώνη".

Για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική, ώστε να μην πάθει ό,τι και η Βοσνία: "Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Κύπρο. Δεν ήταν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο με την Βοσνία καλή, αλά και στο πρώτο. Και στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα ήταν στενό το αποτέλεσμα. Πρέπει να κρατήσουμε σταθερή την αμυντική μας συμπεριφορά και να παίξουμε με θάρρος και πίεση μπροστά. Είμαστε στο τέλος των προκριματικών και πρέπει να παίρνουμε τους βαθμούς".

Για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα: "Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ ωραία η Ελλάδα αλλά νιώθω ωραία και εδώ. Είχα την ευκαιρία να πάω στα κατεχόμενα. Και στις δύο πλευρές οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και πρέπει να πω ότι χαίρομαι που είμαι εδώ και χαίρομαι που αύριο θα αγωνιστούμε. Πάντοτε εξαρτόμαστε από την δική μας απόδοση. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο μας και πρέπει να κάνουμε την ζωή των Κυπρίων δύσκολη για να κερδίσουμε. Είναι ωραίο που υπάρχει ένα είδος αδελφοκτόνου αγώνα και είμαι βέβαιος ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν υψηλό κίνητρο για να κερδίσουν. Είμαι χαρούμενος που αύριο θα είμαστε μπροστά σε ένα ελληνικό κοινό".

Για το τι ξεχωρίζει απ' την Κύπρο: "Είναι μια ισορροπημένη ομάδα που ξέρει και αμύνεται καλά και είναι σε θέση με βγει γρήγορα στην αντεπίθεση. Δυστυχώς για τους Κύπριους είναι τραυματίας ο Χριστοφή. Ο Πιέρος είναι ένας καλός επιθετικός και στο κέντρο είναι καλή ομάδα. Όμως προετοιμαστήκαμε καλά για το αυριανό παιχνίδι".

Για το αν θα παίξει ο Σταφυλίδης και σε τι θέση τον υπολογίζει: "Είμαι ικανοποιημένος που μπορεί να παίξει σε όλες αυτές τις θέσεις. Αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα της ομάδας. Τολμηρός αποφασιστικός έχει πολλές τεχνικές ικανότητες στη πάσα στην προώθηση και είναι σημαντικός για την ομάδα. Τον έχω στα σχέδια μου για να παίξει. Αλλά δεν θα δώσω το σχηματισμό της ομάδας για αύριο".

24MEDIA NETWORK