Σκληρή γλώσσα από Ζέτερμπεργκ

Ο Περ Ζέτερμπεργκ, νυν αρχηγός της Άντερλεχτ και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, μιλά αποκλειστικά στo αθλητικό ένθετο «Full Επίθεση», της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή».

Σκληρή γλώσσα από Ζέτερμπεργκ

Ο Περ Ζέτερμπεργκ, νυν αρχηγός της Άντερλεχτ και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, μιλά αποκλειστικά στo αθλητικό ένθετο «Full Επίθεση», της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», για την πορεία των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη, τα αίτια της νέας αποτυχίας, ενώ δείχνει να ξέρει τι περνούν οι παλιοί συμπαίκτες του. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: στην Ελλάδα μετά τις νίκες οι παίκτες είναι ήρωες, μετά τις ήττες όμως τούς συμπεριφέρονται σαν να είναι σκ..α!

Έχεις παρακολουθήσει τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Για ποιο λόγο η ομάδα αποτυγχάνει διαρκώς να πετύχει κάτι σημαντικό, παρά τα μεγάλα ονόματα που κατά καιρούς διαθέτει;
Έχω, εδώ και χρόνια, κι εγώ την ίδια απορία! Η ομάδα είναι πραγματικά καλή, οι ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, κι όμως κάτι φαίνεται να λείπει. Είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον τόσο μεγάλων ομάδων όπως η Ρεάλ, η Λιόν, η Μπάρτσα η Λίβερπουλ. Τα μεγέθη είναι διαφορετικά. Οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια αυτές τις ομάδες-κολοσσούς και οι φίλαθλοι πρέπει να το καταλάβουν.

Επομένως πιστεύεις ότι μιλάμε για ένα γενικότερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου;
Ναι. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους για να σταθούν στην Ευρώπη. Οι αθλητές πρέπει να δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους και παράλληλα να εύχονται οι μεγάλοι αντίπαλοί τους να μη βρεθούν σε καλή φόρμα. Δεν είναι ντροπή να μην καταφέρνει ο Ολυμπιακός να περνά στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Ας μην κρυβόμαστε. Τόσο η Ρεάλ όσο και η Λιόν βρίσκονται σε άλλο επίπεδο σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό.

Η Άντερλεχτ και ο Ολυμπιακός είναι οι μοναδικές ομάδες στη διοργάνωση που δεν έχουν ούτε έναν βαθμό, έπειτα από τέσσερις αγώνες
Πράγματι! Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Κακή σύμπτωση ε; Εντάξει, ο κόσμος εδώ είναι πολύ απογοητευμένος γιατί το σκορ με τη Λίβερπουλ (3-0) ήταν πολύ βαρύ, αλλά βέβαια η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Του χρόνου ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι. Φαντάζομαι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα… Συνήθως αντιδράτε πολύ παρορμητικά τόσο στις ήττες, όσο και στις νίκες. Είναι θέμα φιλοσοφίας ενός ολόκληρου λαού.

Πάντως αυτή τη φορά οι αντιδράσεις ξεπέρασαν τα συνήθη όρια, καθώς ο κόσμος στο «Καραϊσκάκη» στράφηκε εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού, αλλά και των παλιών παικτών της ομάδας.
Σοβαρολογείς; Ο κόσμος τα έβαλε με τον κ. Κόκκαλη; Αυτό αποτελεί ντροπή για την ιστορία του Ολυμπιακού! Πιστεύω ότι οι οπαδοί της ομάδας που έχει ως πρόεδρο τον Κόκκαλη πρέπει να είναι νιώθουν πολύ τυχεροί. Ο πρόεδρος είναι ένας εξαίρετος επιχειρηματίας, ένας πολύ καλός άνθρωπος, μα πάνω απ’ όλα ένας αληθινός οπαδός του Ολυμπιακού. Ο κ. Κόκκαλης θα έκανε τα πάντα για την ομάδα. Το όραμά του είναι η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, εξάλλου αυτό μαρτυρούν οι σπουδαίες μετεγγραφές που κάνει κάθε χρόνο. Αναφορικά με τις αποδοκιμασίες κατά των παικτών, τι να πω; Δεν επιτρέπεται να αποδοκιμάζεις κάποιον σαν τον Τζόλε ή τον Ανατολάκη, που έχουν κερδίσει τόσα πολλά με την ομάδα. Αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του Ολυμπιακού και αξίζουν μόνοι σεβασμό. Βέβαια στην Ελλάδα πάντα έτσι είναι. Μετά τις νίκες είσαι ήρωας και μετά τις ήττες είσαι ένα σκ…ο!

Ποια η αντιμετώπιση του Τροντ Σόλιντ από τον βελγικό Τύπο;
Στην αρχή όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν, χάρη στο σερί επιτυχιών στο πρωτάθλημα, αλλά οι απανωτές ήττες στην Ευρώπη έχουν δημιουργήσει σχετικό προβληματισμό. Πάντως, επειδή ξέρω καλά τον Σόλιντ, είμαι βέβαιος ότι είναι σε θέση να συνδυάσει τους έμπειρους παίκτες με τους νεότερους. Θεωρώ ότι όσο ανεπίτρεπτο είναι σε μια διοργάνωση αυτού του επιπέδου να παρουσιάζεις ένα γερασμένο σύνολο, εξίσου καταστροφική αποδεικνύεται η επιλογή να στηριχτείς αποκλειστικά σε νέους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK