Σκόραρε κι έκλαψε ο Σαμαράς, γκολ ο Γκέκας, πρωταθλήτρια η Σαχτάρ

Ο Γιώργος Σαμαράς αποχαιρέτησε τη Σέλτικ με γκολ, ενώ ο Φάνης Γκέκας σκόραρε κατά του Αλέξανδρου Τζιόλη στην Τουρκία. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ουκρανίας, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάνει το κόλπο γκρόσο στη Ρωσία.

Σκόραρε κι έκλαψε ο Σαμαράς, γκολ ο Γκέκας, πρωταθλήτρια η Σαχτάρ

Premier League Σκοτίας

Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε για 7η και τελευταία φορά με τη Σέλτικ στο πρωτάθλημα, στη νίκη 3-1 επί της Νταντί Γιουνάιτεντ και δάκρυσε στη συνέχεια, αφού επρόκειτο για την τελευταία εμφάνισή του με τους "Καθολικούς". "Φεύγω από την Σέλτικ, αλλά η Σέλτικ δεν θα φύγει από μένα", δήλωσε και τόνισε ότι η απόφαση να αποχωρήσει είναι της διοίκησης που δεν του προσφέρει νέο συμβόλαιο. Ο Βαγγέλης Οικονόμου παρακολούθησε από τον πάγκο την εκτός έδρας νίκη 3-1 της Ρος Κάουντι επί της Πάτρικ Θισλ.

Σκόραρε κι έκλαψε ο Σαμαράς, γκολ ο Γκέκας, πρωταθλήτρια η Σαχτάρ

Premier League Ουκρανίας

Πρωταθλήτρια Ουκρανίας για 9η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία επιβλήθηκε 3-1 της Ζόρια εκτός έδρας και διατήρησε την απόσταση 6 βαθμών από τη 2η Ντνίπρο, μία αγωνιστική πριν από τη λήξη. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου είχε ως πρωταγωνιστή τον Λουίζ Αντριάνο, που σκόραρε 2 φορές και πλησίασε στο γκολ τον Ζούνιορ Μοράες της Μέταλουργκ Ντόνετσκ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Η Ντνίπρο, πάντως, μετά από το 4-1 επί της Βόρσκλα, διατηρεί το προβάδισμα για τη 2η θέση που οδηγεί στο Champions League, θέση που διεκδικεί και η Μέταλιστ μετά από το 4-2 επί της Καρπάτι, αλλά όχι η Ντιναμό Κιέβου, παρά το 2-0 επί της Ιλίτσοβετς. Ο Βασίλης Πλιάτσικας αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά στη νίκη της Μέταλουργκ Ντόνετσκ με 2-0 επί της Μέταλουργκ Ζαπορίζιε, ενώ ο Σωτήρης Μπαλάφας έμεινε εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Γκόβερλα με την Τσερνομόρετς.

Σκόραρε κι έκλαψε ο Σαμαράς, γκολ ο Γκέκας, πρωταθλήτρια η Σαχτάρ

Süper Lig

Στο ελληνικό... ντέρμπι της Τουρκίας, ο Φάνης Γκέκας αναδείχθηκε απόλυτος νικητής, αφού σημείωσε το 13ο φετινό τέρμα του για την Κόνιασπορ, στο 3-0 επί της Καϊσερίσπορ του Αλέξανδρου Τζιόλη (έγινε αλλαγή στο 76'). Η 3η σερί νίκη της Γαλατάσαραϊ, με 4-1 στο ντέρμπι επί της Τράμπζονσπορ, της δίνει το προβάδισμα για τη 2η θέση και το Champions League. Η Μπεσίκτας, πάντως, με το 1-0 επί της Ελαζίγκσπορ, παραμένει στο "κόλπο", έναν βαθμό πίσω από την "τσιμπόμ", μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Σκόραρε κι έκλαψε ο Σαμαράς, γκολ ο Γκέκας, πρωταθλήτρια η Σαχτάρ

Premier League Ρωσίας

Μετά την επεισοδιακή ήττα της Ζενίτ από την Ντιναμό, η Λοκομοτίβ Μόσχας "αυτοκτόνησε" με τη σειρά της και μετά από την ήττα 2-0 στο Ροστόφ από την τοπική ομάδα, παραχωρεί τον τίτλο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Λέονιντ Σλούτσκι έφτασε τις 9 σερί νίκες μετά από το 2-0 επί της Τομ Τομσκ και πάτησε απρόσμενα κορυφή, υποδεχόμενη την τελευταία αγωνιστική τη Λοκομοτίβ (με τη Ζενίτ να αγωνίζεται απέναντι στην αδιάφορη Κούμπαν).

Σκόραρε κι έκλαψε ο Σαμαράς, γκολ ο Γκέκας, πρωταθλήτρια η Σαχτάρ

Jupiler

Η Σταντάρ Λιέγης μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρίες και η Μπριζ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πήρε τη νίκη 1-0 στο "Μορίς Ντιφρέσν", με συνέπεια να προσπεράσει το συγκρότημα του Γκι Λουζόν και να ισοβαθμεί στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας με την Άντερλεχτ, η οποία διέλυσε με 4-0 την Γκενκ. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι στην ήττα της Λόκερεν με 3-1 από την Ζούλτε Βάρεγκεμ. Η Σαρλερουά του Στέργου Μαρίνου έχει ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις της.

Σκόραρε κι έκλαψε ο Σαμαράς, γκολ ο Γκέκας, πρωταθλήτρια η Σαχτάρ

Liga Sagres

Η φανταστική Εστορίλ της φετινής σεζόν έγινε η πρώτη και τελευταία ομάδα που επικρατεί μέσα στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" της (αδιάφορης βαθμολογικά) Σπόρτινγκ Λισαβόνας, χάρη στο 1-0 που διαμορφώθηκε από το πέναλτι του Εβάντρο μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Αιγύπτιος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Σικαμπάλα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα "λιοντάρια".

Οι υπόλοιποι Έλληνες του εξωτερικού

Στη Bundesliga Αυστρίας, ο Θάνος Πέτσος έμεινε εκτός αποστολής στη νίκη της Ράπιντ με 5-2 επί της Ριντ, ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας μπήκε αλλαγή στο 69' στην εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 της Γκρέντινγκ με την ουραγό Βάκερ Ίνσμπουργκ. Στη 2η κατηγορία, ο Χρήστος Παπαδημητρίου έμεινε εκτός αποστολής στη νίκη της Λίφερινγκ με 3-1 επί της Μάτερσμπουργκ.

Στη Βουλγαρία, ο Στέλιος Ηλιάδης πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο της συντριβής της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ με 5-0 από τη Λίτεξ.

Στην Πολωνία, ο Γιάννης Παπαδόπουλος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο της εντός έδρας συντριβής της Κρακόβια με 5-1 από την Πιαστ.

Στη Ρουμανία, η Σαγκεάτα, δίχως τον Λεωνίδα Παναγόπουλο που έμεινε εκτός αποστολής, διέλυσε με 4-0 την Κονκόρντια, για την οποία έμεινε εκτός αποστολής ο Μανώλης Παπαστεριανός.

Στην Ουγγαρία, ο Βασίλης Αποστολόπουλος έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα της Πούσκας από την ΜΤΚ με 2-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK