Σκόραρε στο αντίο του ο Ποντόλσκι

Ο Λούκας Ποντόλσκι ξεκίνησε βασικός στο φιλικό ματς κόντρα στην Αγγλία, συμπληρώνοντας την 130η και τελευταία του εμφάνιση με τα "πάντσερ", ενώ κατάφερε να σκοράρει με φανταστικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή (VIDEO).

Germany's scorer Lukas Podolski, right, and his teammate Mats Hummels, 2nd right, celebrate the opening goalduring the friendly soccer match between Germany and England in Dortmund, Germany, Wednesday, March 22, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Podolski AP

Στα τέλη του 2003, τα πολωνικά ΜΜΕ ξεχώρισαν το ταλέντο του Λούκας Ποντόλσκι και άσκησαν πίεσε στον, τότε, τεχνικό της εθνικής ομάδας (Πάβελ Γιάνας) να τον καλέσει. Εκείνος αγνόησε τις... υποδείξεις, ισχυριζόμενος πως έχει καλύτερους επιθετικούς, με αποτέλεσμα ο νεαρός στράικερ της Κολωνίας να μείνει με το... όνειρο.

Λίγους μήνες αργότερα και παρότι η Κολωνία υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας είχε εντυπωσιαστεί από το ταλέντο του και τον κάλεσε στην εθνική τον Ιούνιο του 2004. Μάλιστα έσπασε... ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης β' κατηγορίας που καλείται στην Γερμανία από το 1975.

Από τότε ο Λούκας Ποντόλσκι μέτρησε 130 εμφανίσεις με τα "πάντσερ" και φυσικά την κατάκτηση ενός Μουντιάλ το 2014. Ο χρόνος όμως σκληρός και στις 22/3 του 2017, ο 32άχρονος άσος αποφάσισε να αγωνιστεί για τελευταία φορά με την Γερμανία.

Κόντρα στην Αγγλία, στην 130η συμμετοχή του, όχι μόνο αποθεώθηκε, αλλά πέτυχε και απίστευτη γκολάρα!

Photo credit: AP Photo/Martin Meissner

News 24/7

24MEDIA NETWORK