ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σλοβακία-Ιταλία 3-2 (vids)

Το παιχνίδι της... ζωής της έκανε η Σλοβακία κερδίζοντας δίκαια την Ιταλία και την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ. Το τελικό 3-2 με MVP τον Βίτεκ άφησε εκτός συνέχειας τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε νίκη!

Σλοβακία-Ιταλία 3-2 (vids)
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πολλούς μπορεί να ξεγέλασε το σουτ του Ιακουΐντα στο 30ο δευτερόλεπτο. Πολλοί μπορεί να πίστεψαν ότι η Ιταλία θα παρουσιαζόταν διαφορετική μετά τα κακά παιχνίδια της με Παραγουάη και Νέα Ζηλανδία. Ακόμα και ο Λίπι μπορεί να πίστεψε ότι εύκολα ή δύσκολα θα έρθει η νίκη και η πρόκριση στους 16. Δεν είχαν λογαριάσει τον ξενοδόχο, βλέπε Βίτεκ.

Ενα γκολ στο 25ο λεπτό από λάθος των Ιταλών, άλλο ένα στο 73ο λεπτό με κοντινή προβολή, μετά από αδράνεια της ιταλικής άμυνας και ένα τρίτο για κερασάκι στην τούρτα από τον Κόπουνεκ, ο οποίος πήρε πάσα από πλάγιο (!), μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή (η ιταλική άμυνα πρέπει να είχε μείνει στο προηγούμενο Μουντιάλ) και έκανε το 3-1 στο 89ο λεπτό, σκοτώνοντας τις ελπίδες των Ιταλών που είχαν μειώσει με τον Ντι Νατάλε στο 81′.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ:

6ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την Σλοβακία με τον Χάμσικ να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα άουτ!
25ο λεπτό: Γκολ για τη Σλοβακία! Λάθος της ιταλικής άμυνας ο Βίτεκ βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση και με πλασέ ανοίγει το σκορ!
45ο λεπτό: Σουτ του Κούτσκα στην κίνηση, η μπάλα λίγο άουτ.
56o λεπτό: Κάθετη μπαλιά στον Ντι Νατάλε, ο οποίος χάνει μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ!
67ο λεπτό: Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ιταλίας στο ματς! Σουτ του Κουαλιαρέλα, ο Βίτεκ διώχνει πάνω στη γραμμή. Από τα ριπλέι φαίνεται η μπάλα να μην έχει περάσει όλη τη γραμμή.
73ο λεπτό: Γκολ για τη Σλοβακία! Πάσα με τη μία του Χάμσικ στον Βίτεκ, ο οποίος με προβολή κάνει το 2-0!
81ο λεπτό: Γκολ για την Ιταλία! Ο Ντι Νατάλε μειώνει το σκορ σε 2-1!
89ο λεπτό: Γκολ για την Σλοβακία! Πάσα από πλάγιο(!) στον Κόπουνεκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ιταλικής άμυνας και έκανε το 3-1!
92ο λεπτό: Γκολ για την Ιταλία! Με θαυμάσιο πλασαριστό σουτ του Κουαλιαρέλα οι Ιταλοί μειώνουν 3-2!
95ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τους Ιταλούς με τον Πέπε να πλασάρει εξ επαφής άουτ!

Για να έρθει αυτό το γκολ των Ιταλών επιστρατεύτηκε ακόμα και ο τραυματίας Πίρλο, ο οποίος αν και δεν ήταν έτοιμος 100% μπήκε να βοηθήσει μήπως και γίνει η ανατροπή. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, παρά το γεγονός πως ο Κουαλιαρέλα έβαλε γκολάρα στο 92′ και μείωσε σε 3-2 και ο Πέπε τρία λεπτά αργότερα έχασε την ευκαιρία της ζωής του στέλνοντας εξ επαφής την μπάλα άουτ.

Σαν να μην έφταναν τα δύο γκολ που έβαλε ο δήμιος των Ιταλών, Βίτεκ, στο 67ο λεπτό έδιωξε πάνω στη γραμμή σίγουρο γκολ του Κουαλιαρέλα. Λογικό ήταν ο ποδοσφαιριστής της Νάπολι να βάλει τα κλάματα μετά το τελευταίο σφύριγμα του συγκλονιστικού αγώνα.

Στην αντίπερα όχθη έβλεπες χαμόγελα και πανηγύρια από μία ομάδα που πήρε μια πανάξια πρόκριση, αφήνοντας εκτός την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Σημαντική σημείωση: η Ιταλία τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της. Κάτω και από τη Νέα Ζηλανδία!

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η φράση “τη νίκη πήρε η ομάδα που την ήθελε περισσότερο” είναι κλισέ, αλλά ταιριάζει γάντι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, τη νίκη πήρε η ομάδα που μπορούσε να την πάρει. Γιατί οι Σλοβάκοι έπαιξαν μια χαρά ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τους Ιταλούς που θυμήθηκαν να παίξουν λίγο στρωτά και να επιτεθούν αφού έφαγαν και το δεύτερο γκολ.

MVP:

Το είπαμε και παραπάνω. Ο Ρόμπερτ Βίτεκ έβαλε δύο γκολ και έσωσε και ένα! Τα κάνει όλα και συμφέρει.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, οι δύο φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ (η Γαλλία και η Ιταλία στην προκειμένη περίπτωση) αποκλείονται από τη φάση των ομίλων.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ολη η Ιταλία. Με μόλις 2 βαθμούς γυρίζει σπίτι της με την πρώτη πτήση της Alitalia. Αrrivederci!









Διαιτητής: Xάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK