Σοάρες: "Αν έμπαινε το γκολ..."

Σοάρες: "Αν έμπαινε το γκολ..."

Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στα ματς με τη Ζενίτ και τον Ολυμπιακό. Έφτασε κοντά στο γκολ και στα δύο παιχνίδια, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Γεγονός που αναγνωρίζει ότι στοίχισε στην ΑΕΚ. Ο Αλεσάντρε Σοάρες μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΑΕΚ, www.aekfc.gr, τόνισε ότι αν είχε σκοράρει κόντρα στους Πειραιώτες στο 48’ η ΑΕΚ θα είχε πάρει μια εύκολη νίκη και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου στα δύσκολα.

Η ομάδα προέρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα. Πόσο εύκολο είναι να αφήσετε πίσω σας τα ματς με τη Ζενίτ και τον Ολυμπιακό;

Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε, διότι έχουμε και άλλες υποχρεώσεις. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να πάρουμε αυτά τα δύο ματς σαν μάθημα για τη συνέχεια.

"Και στα δύο παιχνίδια αυτό που μας έλειπε ήταν το γκολ. Με τη Ζενίτ αν είχαμε προηγηθεί δεν υπήρχε περίπτωση να αποκλειστούμε, ενώ με τον Ολυμπιακό αν εγώ είχα κάνει το 2-0 στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, θα μπορούσαμε να βάζαμε τέσσερα γκολ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και γνωρίσαμε την ήττα".

Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος;

Γιατί όχι; Μένουν ακόμα 25 αγωνιστικές μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Αν θυμάστε καλά το ίδιο είχε συμβεί και την περασμένη αγωνιστική περίοδο και μάλιστα, όχι τόσο νωρίς, αλλά σχεδόν στη μέση της σεζόν. Ο Ολυμπιακός είχε ξεφύγει, αλλά καταφέραμε και το γυρίσαμε, καλύψαμε τη διαφορά και μέχρι την τελευταία αγωνιστική όλα ήταν πιθανά. Το ίδιο ισχύει και φέτος. Ο Ολυμπιακός έχει ένα αβαντάζ, μα τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Είπες ότι κοιτάτε μπροστά. Μόλις ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα έχετε ένα δύσκολο ματς με τον Ιωνικό και ένα ακόμα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ σε αυτά τα ματς;

Είναι δύο αναμετρήσεις που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία από τα ματς με τη Ζενίτ και τον Ολυμπιακό και να πάρουμε τη νίκη.

Ποια είναι αυτά τα θετικά στοιχεία;

Και στους δύο αγώνες παίξαμε πολύ καλά. Δείξαμε καλά στοιχεία και βρήκαμε ένα τρόπο παιχνιδιού που μας επιτρέπει να δημιουργούμε πιο εύκολα ευκαιρίες για γκολ. Πιστεύω ότι αργά ή, γρήγορα θα καταφέρουμε να βρούμε το ρυθμό μας και να αποδώσουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Από τι στιγμή που η ομάδα έπαιξε καλά, τι έλειπε και δεν κατάφερε να συνδυάσει την εμφάνιση με το αποτέλεσμα;

Το γκολ. Και στα δύο παιχνίδια αυτό που μας έλειπε ήταν το γκολ. Με τη Ζενίτ αν είχαμε προηγηθεί δεν υπήρχε περίπτωση να αποκλειστούμε, ενώ με τον Ολυμπιακό αν εγώ είχα κάνει το 2-0 στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, θα μπορούσαμε να βάζαμε τέσσερα γκολ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και γνωρίσαμε την ήττα.

Είναι καλό ότι η ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες, έστω και αν δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί;

Όχι ακριβώς. Στο ματς με τον Ολυμπιακό είχαμε περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια μαζί. Πρέπει, όμως, να δουλέψουμε πολύ στην τελική προσπάθεια στις προπονήσεις για να μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες στους αγώνες και να μην πληρώνει η ΑΕΚ την αστοχία μας.

Ο κόσμος είναι κάπως απογοητευμένος από τις δύο ήττες. Τι μπορεί να περιμένει από εσάς στη συνέχεια της σεζόν;

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να οδηγήσουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Από τον κόσμο περιμένουμε να σταθεί δίπλα μας και στα δύσκολα. Είναι λογικό να είναι πικραμένος, αλλά οι δύο ήττες δεν λένε τίποτα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Τώρα τον έχουμε περισσότερο ανάγκη.


*** Στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης οι Μόρας και Τσάνκο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ενω ο Vladan Ivic ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Η αποθεραπεία του Άγγελου Κομβολίδη εξελίσσεται ικανοποιητικά και ο ποδοσφαιριστής θα ανταποκριθεί στην κλήση του στην Εθνική Νέων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK