Σοκ: Δίνει μάχη με σπάνιας μορφής καρκίνου ο Χένρικσεν

Ο εμβληματικός παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Ρενέ Χένρικσεν παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του και αποκάλυψε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφής καρκίνου, δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένος να παλέψει για τη ζωή του μέχρι τέλους.

Σοκ: Δίνει μάχη με σπάνιας μορφής καρκίνου ο Χένρικσεν
EUROKINISSI

Ο σπουδαίος παλαίμαχος στόπερ του Παναθηναϊκού κι άλλοτε αρχηγός της εθνικής Δανίας, Ρενέ Χένρικσεν, παραχώρησε συνέντευξη στην "ekstra bladet" και αποκάλυψε ότι δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, καθώς πάσχει από μια σπάνια μορφής καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, έχει πολλαπλούν μυέλωμα το οποίο ναι μεν είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή καρκίνου στο αίμα, θεωρείται δε από τις πιο σπάνιες.

"Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα αντιμετωπίζω αυτό ως τον μεγαλύτερο αγώνα μου. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη να τα καταφέρω" είπε αρχικά ο Ρενέ Χένρικσεν. Στη συνέχεια, ο 48χρονος πια παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για την πάθηση του λέγοντας:

"Είναι ένα είδος καρκίνου το οποίο δεν μπορεί να θεραπευτεί, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί. Είναι σαν μία πάθηση με την οποία μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού έχω μάθει να νικάω. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να νικήσω την ασθένεια, όμως από την άλλη πλευρά είναι στο χέρι μου να την περιορίσω στο μίνιμουμ όποτε θα το θεωρήσουμε μία ισοπαλία"

Σε ό,τι αφορά το πως ανακάλυψε το τι έχει ανέφερε: "Ξαφνικά άρχισα να λαχανιάζω όταν ανέβαινα τις σκάλες. Αυτό δεν ταίριαζε με το γεγονός ότι ήμουν σε καλή σωματική κατάσταση. Έτσι άρχισα να το ψάχνω μέχρι που οι γιατροί βρήκαν ότι έχω πολλαπλούν μυέλωμα".

Τέλος, αναφερόμενος στο κομμάτι της αποθεραπείας του διευκρίνισε: "Πριν από 1,5 μήνα έκανα τις πρώτες χημειοθεραπείες. Είμαι έτοιμος για να παλέψω όσο χρειαστεί. Φυσικά, στην αρχή έπαθα σοκ, όμως τώρα είμαι αποφασισμένος να το παλέψω. Η ασθένεια δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει τη ζωή μου" .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK