ΣΟΚ στη Νιγηρία: 40 νεκροί σε γήπεδο από βόμβα

Φρίκη στη Νιγηρία όπου τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν την ζωή τους μετά από βομβιστική επίθεση σε γήπεδο της πόλης Μούμπι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

ΣΟΚ στη Νιγηρία: 40 νεκροί σε γήπεδο από βόμβα

"Υπήρξε μία έκρηξη βόμβας σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο το βράδυ και μέχρι στιγμής περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί", δήλωσε αξιωματούχος της πόλης στο "AFP".

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στο "Reuters" ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν είναι ξεκάθαρος τούτη τη στιγμή. Πρόσθεσε ότι συγκεντρώθηκαν αρκετοί σοροί και ο χώρος βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία εκκένωσης.

Ένας μάρτυρας που μίλησε στο ίδιο μέσο υποστήριξε ότι η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (02/06). Πηγές αναφέρουν ότι τα θύματα παρακολουθούσαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε τηλεόραση.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της έκρηξης, αν και η τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει βρεθεί πίσω από πολλές βομβιστικές επιθέσεις παλαιότερα στην περιοχή.

Η ίδια οργάνωση είχε απαγάγει 200 νεαρά κορίτσια στη Νιγηρία στις 14 Απριλίου και τα κρατάει ακόμα αιχμάλωτα.

Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας σε μία ανοιχτή εκδήλωση προβολής ποδοσφαιρικού αγώνα στο κέντρο της πόλης Τζος, αφού το αυτοκίνητο του βομβιστή εξερράγη πριν φτάσει στον στόχο του. Παρ' όλα αυτά, τρία άτομα έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη.

Πριν από δύο εβδομάδες, έτερος βομβιστής είχε σπείρει τον θάνατο σε 118 άτομα στο κέντρο της ίδιας πόλης, ενώ ακόμα δύο βόμβες είχαν σκοτώει 95 ανθρώπους στην Αμπούτζα τον Απρίλιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK