Σόλιντ: "Δεν τα παρατάμε"

Ρεαλιστής σχετικά με την κατάσταση του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Τροντ Σόλιντ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα (1/11, 21:45) με τη Λιόν. "Οσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες δεν τα παρατάμε", τόνισε ο Νορβηγός. "Αξίζαμε κάτι παραπάνω", συμπληρώνει ο Τουρέ. Εκτός αποστολής οι Κωνσταντίνου και Νικοπολίδης

Σόλιντ: "Δεν τα παρατάμε"

Οταν πριν δύο χρόνια η Νιούκαστλ είχε αρχίσει την πορεία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε υποστεί τρεις ήττες. Ο Δεκέμβριος όμως τη βρήκε στην επόμενη φάση, έχοντας προκριθεί χάρη στον συνδυασμό αποτελεσμάτων και τις τρεις νίκες που έκανε στη συνέχεια απέναντι σε Γιουβέντους, Ντιναμό Κιέβου και Φέγενορντ.

Σε κάτι ανάλογο ευελπιστεί και ο Τροντ Σόλιντ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μείνει χωρίς βαθμό στον έκτο όμιλο, αλλά όχι και χωρίς μαθηματικές ελπίδες.

"Είναι ένα παιχνίδι όπου θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τη νίκη. Εχουν προκριθεί μόνο δύο φορές ομάδες που στον πρώτο γύρο δεν είχαν βαθμό. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συγκεντρωθούμε στη Λιόν και να προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τον αγώνα της Γαλλίας, με κάποιες βελτιώσεις, βέβαια, στην απόδοσή μας", τόνισε ο Νορβηγός στη συνέντευξη Τύπου.

Εκτός Κωνσταντίνου-Νικοπολίδης

Πρόβλημα της τελευταία στιγμής για τον Τροντ Σόλιντ. Ο Νορβηγός τεχνικός, στο σημαντικότερο παιχνίδι της ομάδας αναφορικά με τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν θα έχει τον Μιχάλη Κωνσταντίνου που υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και υπάρχουν φόβοι ότι θα λείψει ακόμα και για ένα μήνα.

Επιπλέον, ο Αντώνης Νικοπολίδης, που ταλαιπωρούταν από ίωση τις τελευταίες μέρες έμεινε εκτός αποστολής, αφού δεν κατάφερε να προπονηθεί. Ο Καψής, όπως αναμενόταν, λόγω του διαστρέμματος που υπέστη την Παρασκευή, δεν συμπεριλήφθηκε, ενώ το μοναδικό ευχάριστο είναι ότι ο Πάντος έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα και υπολογίζεται.

Πλέον, ο Σόλιντ προβληματίζεται για τους παίκτες και το σχήμα που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου "Καραϊσκάκη". Οπως δείχνουν τα πράγματα, μετά την απουσία του Κωνσταντίνου, ίσως επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο.

Στην τελευταία προπόνηση, πάντως, ο Σόλιντ δεν έκανε διπλό με έντεκα παίκτες, αλλά με οκτώ εναντίον οκτώ και στη βασική οκτάδα βρίσκονταν οι Γιάννου, Κωστούλας,Ανατολάκης, Πάντος, Γεωργάτος, Τουρέ, Τζόρτζεβιτς και Οκκάς. Επιπλέον, θέση διεκδικούν οι Στολτίδης, Καφές, Ριβάλντο και Μπαμπανγκίντα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Γιάννου, Λέμενς, Μαυρογενίδης, Πάντος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Βάλλας, Στολτίδης, Τουρέ, Καφές, Μάριτς, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Μπαμπανγκίντα, Ντ' Ακόλ, Ντάνι, Οκκάς.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", όπως ήταν φυσικό, δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης και τον στόχο της ομάδας στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Με ύφος ήπιο, αποκρίθηκε ό,τι πιο φυσιολογικό, δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ δύσκολο έργο.

"Είμαι πολύ ρεαλιστής και ξέρω ότι μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει να προκριθούν. Ωστόσο, όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες δεν θα τα παρατήσουμε. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη κόντρα στη Λιόν".

"Παίξαμε αρκετά καλά στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Το σημαντικό δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα, αλλά το τι κρύβεται πίσω από αυτό, ώστε να βγάζουμε συμπεράσματα".

" Στα παιχνίδια μας ως τώρα θα έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Δυστυχώς δεν πήραμε κάποιο βαθμό και ελπίζω την Τρίτηνα αλλάξει η κατάσταση και να πάρουμε βαθμούς".

" Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα, εκτός από την απόδοσή μας. Εχουμε παίκτες που μπορούν να πετύχουν τον στόχο που έχουμε θέσει".

Σε ερώτηση για τον Ριβάλντο και τη χρησιμοποίησή του:
"Οσοι είναι υγιείς μπορεί να παίξουν και ο Ριβάλντο είναι ένας από αυτούς. Προσπαθώ να έχω μία ομάδα όσο πιο δυνατή γίνεται. Ενας παίκτης δεν είναι η δύναμη της ομάδας, αλλά ο Ριβάλντο σίγουρα έχει δείξει το πόσο σημαντικός παίκτης είναι".

Σε ερώτηση για τις διαφορές από το πρώτο παιχνίδι:
"Δεν ξέρω αν θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση με αυτό της Γαλλίας. Η Λιόν είναι ομάδα με πολλές ικανότητες και παίζει το ίδιο παιχνίδι είτε βρίσκεται στο γήπεδό της είτε μακριά από αυτό".

Σε ερώτηση για το που ποντάρει:
"Ποντάρω στο να πετύχουμε πιο πολλά γκολ από τη Λιόν. Δεν έχουμε άλλον τρόπο να την εκπλήξουμε".

Σε ερώτηση για το Ρόζενμποργκ-Ρεάλ:
"Εμείς ας κερδίσουμε και στο άλλο παιχνίδι ας γίνει ό,τι θέλει".

Τουρέ: "Αξίζαμε κάτι παραπάνω"

Τους ποδοσφαιριστές των "ερυθρολεύκων" εκπροσώπησε ο Γιάγια Τουρέ. Ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων για την απόκτησή του, αλλά ο ίδιος προτίμησε να ασχοληθεί περισσότερο με την αναμέτρηση της Τρίτης.

"Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο, πώς να το κάνεις; Με τη Ρόζενμποργκ παίξαμε καλά, είχαμε ευκαιρίες, είχαμε την υπεροχή, αλλά δεχθήκαμε τρία γκολ. Με τη Ρεάλ και τη Λιόν παίξαμε καλά και μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία, αλλά δεχθήκαμε γκολ στο τέλος και χάσαμε. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, αλλά τι να κάνεις;"

"Οταν έρχεται στο προσκήνιο κάποιο ταλέντο πάντα συμβαίνει να τρέχουν σκάουτερ και μάνατζερ να τον δουν. Σε κάθε παιχνίδι μου έχω το ίδιο κίνητρο και αυτό που θέλω, όπως πάντα, είναι η ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της. Είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής με τα όσα έχουμε πετύχει και με την παραμονή μου εδώ".

"Θέλω πάντα να κερδίζω. Είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε, αν και το θέλουμε πολύ οι παίκτες. Είναι οστόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν, όμως με ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λιόν στον όμιλο δεν έχεις εύκολο έργο".

"Οσοι έχουν αντιμετωπίσει τη Λιόν ξέρουν ότι παίζει δυνατά και σφιχτά στο κέντρο με τους Ντιάρα, Τιάγκο και Ζουνίνιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι μόνο η νίκη. Ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος, που είναι η πρόκριση στον επόμενο γύρο".

*** Από τους Γάλλους δημοσιογράφους εξάγεται ότι τα διλήμματα σχετικά με την ενδεκάδα της Λιόν αφορούν τον Ρεβεγιέ με τον Αμπιντάλ, τον Μαλουντά με τον Βιλτόρ και τον Κάριου με τον Φρεδ.

*** Μεγάλες ζημιές υπέστη ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη από πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις από τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το ενδεχόμενο του εμπρησμού αποκλείστηκε, ενώ το πιθανότερο είναι η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρική συσκευή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK