Σόλιντ: "Οσο ζούμε ελπίζουμε..."

Στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης εν όψει της αναμέτρησης με τη Λιόν στο "Ζερλάν' ο Τροντ Σόλιντ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί άφησε εκτός αποστολής τους Ριβάλντο και Γεωργάτο. Ο Νορβηγός, όμως, έκανε... ντρίμπλα και προτίμησε να ασχοληθεί με τον αγώνα κόντρα στους Γάλλους.

Σόλιντ: "Οσο ζούμε ελπίζουμε..."
Στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης εν όψει της αναμέτρησης με τη Λιόν στο "Ζερλάν' ο Τροντ Σόλιντ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί άφησε εκτός αποστολής τους Ριβάλντο και Γεωργάτο. Ο Νορβηγός, όμως, έκανε... ντρίμπλα και προτίμησε να ασχοληθεί με τον αγώνα κόντρα στους Γάλλους. Η αισιοδοξία δεν έλειπε, αφού ο Νορβηγός στηρίχθηκε στις μαθηματικές ελπίδες.

" Η Λιόν είναι σε υψηλό επίπεδο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε απ' αυτό το παιχνίδι. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες και δεν έχουμε αποκλειστεί ακόμα. Ελπίζω ότι οι αντικαταστάτες του Ριβάλντο και του Γεωργάτου θα δείξουν ότι δεν εξαρτώμαστε από έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Θα βασιστούμε στο σύνολο και δε νομίζω ότι οι απουσίες τους θα επηρεάσουν τόσο πολύ το παιχνίδι".

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα, Μπουλούτ, Καστίγιο, Ντακόλ, Τζόρτζεβιτς, Ντάνι, Γιάννου, Καφές, Καψής, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Μάριτς, Μαυρογενίδης, Νικοπολίδης, Οκκάς, Πάντος, Στολτίδης, Τουρέ, Βάλλας
Σε ότι έχει να κάνει με την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ενδεχόμενη επίδραση που θα έχει στον αγώνα της Τετάρτης: " Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κάναμε λάθη και γι' αυτό χάσαμε. Οπως έχω ξαναπεί, άλλο Ελλάδα και άλλο Champions League. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά και να μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη. Περιμένω πως θα δεχθούμε μεγάλη πίεση. Πρέπει να παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Ρεάλ".

Τις τελευταίες μέρες ο καιρός στη Γαλλία είναι βροχερός, αλλά ο Σόλιντ είναι συνηθισμένος από αυτά: "Πιστεύω πως δεν θα επηρεαστούμε από το γήπεδο. Έχω δει και στην Ελλάδα βροχερές μέρες και πιστεύω πως δεν θα μας επηρεάσει ο αγωνιστικός χώρος".

* Πρόβλημα προέκυψε με τον Μιχάλη Καψή, καθώς ο αμυντικός του Ολυμπιακού αποχώρησε από την προπόνηση της Τρίτης λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Οι ενοχλήσεις αυτές υπήρχαν από το ματς με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο άπαντες πίστευαν πως θα καταφέρει να αγωνιστεί με τη Λιόν.

* Κάτω από δυνατή βροχή έγινε η προπόνηση στο "Ζερλάν" με τον Τροντ Σόλιντ να επικεντρώνει την προσοχή του σε ασκήσεις τακτικής.

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος δήλωσε: " Είναι ένα δύσκολο και μεγάλο παιχνίδι. Θέλουμε να πιάσουμε την απόδοση που είχαμε στο παιχνίδι με την Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός αποτελείται από έμπειρους παίκτες και ξέρουμε όλοι τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Xρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να διατηρήσουμε τις ελπίδες που μας έχουν μείνει".

Η αναχώρηση για Γαλλία

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει τον αγώνα στο "Ζερλάν" με αντίπαλο τη Λιόν δυσκολότερο από εκείνον κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (18/10) για την Γαλλία, εκεί όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές της χώρας στο "άντρο" τους, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μόνος που έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την αναχώρηση ήταν ο Γιάγια Τουρέ ο οποίος αναγνωρίζει τις δυσκολίες που κρύβει το ματς αλλά έδωσε την υπόσχεση για ένα θετικό αποτέλεσμα: "Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εχουμε ήδη υποστεί δύο ήττες και βρισκόμαστε σε δυσμενή θέση. Η Λιόν από την πλευρά της είναι φορμαρισμένη και διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Θα προσπαθήσουμε για την ισοπαλία ή και για τη νίκη ώστε να έχουμε ελπίδες ενόψει της δύσκολης συνέχειας".

Λιόν, ένας αντίπαλος από το πρόσφατο αλλά και το μακρινό παρελθόν

Έναν από τους πιο δυνατούς αγώνες του φέτος καλείται να δώσει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης στη Γαλλία, απέναντι στη Λιόν, μια ομάδα που είναι παλιός γνώριμος στις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Η Λιόν είναι αυτή τη στιγμή πρωτοπόρος στον όμιλο, έχοντας κάνει το 2Χ2 μετά τις νίκες της επί της Ρεάλ στο «Ζερλάν» (με το εντυπωσιακό μάλιστα 3-0) και επί της Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία με 1-0.

Η γαλλική ομάδα έχει «μεταλλαχτεί» προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιεί συνεχώς βήματα ανόδου. Η αρχή έγινε με το γαλλικό πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε για πρώτη φορά το 2002 και από τότε... δεν σταμάτησε, κατακτώντας και τα επόμενα τρία. Ανάλογη πορεία είχε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το σοκ της πρώτης απόπειρας (1999-00), όταν αποκλείστηκε στα προκριματικά από τη Μάριμπορ, επανήλθε δριμύτερη τη σεζόν 2000-01 όταν και κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ πέρυσι έκανε την καλύτερη πορεία της φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Αϊντχόβεν.

Η Λιόν θα εμφανιστεί φέτος με ένα καινούργιο, αλλά καθόλου άγνωστο, πρόσωπο στον πάγκο της, με τον Ζεράρ Ουγιέ να καλείται να συνεχίσει το πετυχημένο έργο των Σαντινί και Λε Γκεν. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ αλλά σίγουρα θα έχει την ευκαιρία να... συναντήσει και πάλι τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, όπως είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια σε αγώνα της Λίβερπουλ με την ομάδα.

Από τους αγωνιστικούς γρίφους που πρέπει να λύσει ο Ολυμπιακός, ο πρώτος είναι ο Βιλτόρ, μια μεγάλη απειλή για την άμυνα, όπως και ο Βραζιλιάνος Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Στο καλοδουλεμένο και συμπαγές όμως σύνολο της Λιόν προστέθηκαν και ο διεθνής Πορτογάλος Τιάγκο καθώς και ο Βραζιλιάνος Φρεντ, ο άνθρωπος των 40 γκολ σε 43 ματς με την Κρουζέιρο. Αντιθέτως, αποχώρησε για την Τσέλσι ο Μικαέλ Εσιέν, ο μεσοαμυντικός που πέρυσι ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η Λιόν δεν είναι άγνωστη για τον Ολυμπιακό, καθώς την έχει συναντήσει άλλες δύο φορές στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με την τελευταία μάλιστα να είναι αρκετά πρόσφατα. Το 1963-64 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στο πρώτο παιχνίδι, στη Γαλλία, στις 20 Νοεμβρίου 1963, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις ικανότητες του πολύ μεγάλου σκόρερ, Κομπέν, που με τρία γκολ οδήγησε τη Λιόν στη νίκη με 4-1. Στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη, στις 4 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση. Ο Σιδέρης άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, ο Κυπριανίδης έκανε το 2-0 στο 57’, αλλά το τρίτο γκολ της πρόκρισης δεν ήρθε ποτέ και η Λιόν με τον Κομπέν να σκοράρει στις καθυστερήσεις έφυγε ηττημένη από το Καραϊσκάκη με 2-1.

Πέρασαν 37 χρόνια προκειμένου Ολυμπιακός και Λιόν να συναντηθούν ξανά, στο Τσάμπιονς Λιγκ πλέον. Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2000, στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και κέρδισε τη Λιόν 2-1. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί από το ημίχρονο με 2-0, χάρις σε τέρματα των Ζιοβάνι και Οφορίκουε, έχασε πάμπολλες ευκαιρίες, όμως αντί να διευρύνει την έκταση της νίκης του, δέχτηκε γκολ από τον αείμνηστο Φοέ στο 88ο λεπτό. Ένα γκολ που αποδείχθηκε τόσο κρίσιμο. Στις 7 Νοεμβρίου, ο Θρύλος ταξίδεψε στη Γαλλία, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, σε ένα ματς-τελικό και με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται τρεις πόντους στη βαθμολογία έναντι των Γάλλων. Κακό ξεκίνημα και η Λιόν το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας μόλις στο 2ο λεπτό. Από κει και πέρα ένα ακυρωθέν γκολ του Ζιοβάνι και δύο πέναλτι που ποτέ δεν δόθηκαν, οδήγησαν στην ήττα 1-0 και στον αποκλεισμό ύστερα από την ισοβαθμία με τη Λιόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK