Σοβαρή απειλή τιμωρίας για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Τα επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα της Λεωφόρου για τα πλέι οφ, δεν είναι σαν αυτά του τελικού, όπου η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στις δύο ΠΑΕ κρίνεται υπερβολική. Αυτή τη φορά υπάρχει σοβαρότατη απειλή για αφαίρεση βαθμών και βαρύτατη τιμωρία έδρας.

Σοβαρή απειλή τιμωρίας για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινές είναι πιθανόν να βρεθούν μετά το ματς των πλέι οφ στη Λεωφόρο, τόσο ο Παναθηναϊκός του οποίου οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ ο οποίος είναι υπότροπος μετά την "καμπάνα" για τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο (και σημειωτέον: χωρίς να γνωρίζουμε τι αναφέρεται στο φύλλο αγώνα ή στην έκθεση του παρατηρητή), βρίσκουν έδαφος στις διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα που προβλέπουν:

-Ρίψεις αντικειμένων: οι ρίψεις πριν την έναρξη του αγώνα επισύρουν 20.000 έως 120.000 ευρώ πρόστιμο και ανάλογα με την βαρύτητα της πράξης επιβάλλονται και 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

-Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο: αν η είσοδος των φιλάθλων συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών! Σε περίπτωση υποτροπής ισχύει ο διπλασιασμός των ποινών.

-Εκτεταμένα επεισόδια: αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν ως "εκτεταμένα" από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ (δηλαδή θεωρηθεί ότι συμμετείχε σημαντικός αριθμός προσώπων και είχαμε έστω και απλές σωματικές βλάβες), τότε: για αυτά που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο προβλέπεται 70.000 έως 200.000 ευρώ πρόστιμο, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών, ενώ για "εκτεταμένα" επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην κερκίδα, προβλέπεται πρόστιμο 60.000 έως 140.000 ευρώ πρόστιμο ανάλογα με τη βαρύτητα δύναται να επιβληθεί σωρευτικά και 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Σε περίπτωση υποτροπής στα εκτεταμένα επεισόδια, προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 5 βαθμών!

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε VIDEOS από τα επεισόδια της Λεωφόρου

Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα επεισόδια της Λεωφόρου

VIDEO: Μπήκαν στο γήπεδο Σαββίδης-Αλαφούζος

News 24/7

24MEDIA NETWORK