Σου δίνουμε τον ποδοσφαιριστή, βρες την εθνική που αγωνίζεται

Προσοχή, γιατί τα πράγματα δεν είναι, πάντα, όπως φαίνονται. Θα το καταλάβεις αναζητώντας την ποδοσφαιρική καταγωγή 15 παικτών που έχουν κληθεί για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Πορτογάλος Μπρούνο Φερνάντες και ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν δεν βρίσκονται στο κουίζ
Ο Πορτογάλος Μπρούνο Φερνάντες και ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν δεν βρίσκονται στο κουίζ APAP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Η διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων της προκριματικής φάσης στην ευρωπαϊκή ζώνη σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν και στις άλλες ποδοσφαιρικές 'ηπείρους' (Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία, Αφρική) η διαδικασία της πρόκρισης στα τελικά βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, η εμπλοκή των 55 εθνικών ομάδων της 'Γηραιάς Ηπείρου' ζωηρεύει αυτομάτως το (δικό μας) ενδιαφέρον (τουλάχιστον), διότι -εκτός των άλλων παραδοσιακών δυνάμεων- τη νέα προσπάθειά της αρχίζει η Ελλάδα. Διεκδικώντας τουλάχιστον τη δεύτερη θέση του ομίλου, η οποία οδηγεί -σε νέας μορφής- επόμενο γύρο.

Υπό τον Τζον Φαν'τ Σχιπ σταθερά, αλλά χωρίς 4 ξένους που θα μπορούσαν να παίξουν εκεί που 'πονάει' αγωνιστικά ή τον τρίτο καλύτερο δεξιό μπακ του τουρκικού πρωταθλήματος! Τούτες παρόλα αυτά ήταν οι επιλογές του Ολλανδού εκλέκτορα για την πρώτη δυάδα αγώνων του προγράμματος με Ισπανία στη Γρανάδα (ανήμερα της Εθνικής επετείου) και τη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη (μετά από έξι βράδια), μια και την Κυριακή το αντιπροσωπευτικό έχει ρεπό, και θα κριθεί γι' αυτές, θετικά ή αρνητικά, εκ των υστέρων.

Από καιρό τα ρόστερ τους σχημάτισαν και οι υπόλοιποι εκλέκτορες των εθνικών ομάδων. Απ' αυτήν την ογκώδη δεξαμενή διεθνών ποδοσφαιριστών επιλέξαμε μόνο 15, αναζητώντας τη χώρα που εκπροσωπεί. Το κουίζ δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται. Έχει κάποιες βατές ερωτήσεις, αλλά όχι, δεν θα πρέπει να ταιριάξετε τον Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με την Πολωνία ή τον Αντουάν Γκριεζμάν με τη Γαλλία. Οι παγίδες είναι εκεί έξω, καλά στημένες, και περιμένουν να πέσετε μέσα. Μόνο οι γνώστες θα πετύχουν το απόλυτο. Μπορείτε να είστε ένας από αυτούς;


News 24/7

24MEDIA NETWORK