Σπάρτα Πράγας - Αγιαξ 1-1

Σπάρτα Πράγας - Αγιαξ 1-1
Πραγματική απόδραση ήταν για τον Αγιαξ το παιχνίδι της Πράγας. Κόντρα στην Σπάρτα οι Ολλανδοί ισοφάρισαν στο 92’ και «σφράγισαν» το τελικό 1-1, σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν εξαιρετικό στο μεγαλύτερο μέρος του. Για τον «Αίαντα» ο Αγγελος Χαριστέας μπήκε αλλαγή στο 76’ και απείλησε μία φορά το τέρμα του Μπλάζεκ.

H παρθενική ευκαιρία άνηκε στον Σνάιντερ, ο οποίος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 5’, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Οι Τσέχοι είχαν βρει τον μπελά τους με τον βραχύσωμο μέσο, ο οποίος απειλούσε συνεχώς και αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε σκοράρει. Οι παίκτες του Μπλιντ ήταν κυρίαρχοι του αγώνα και ανάγκασαν τους φίλους της Σπάρτα να αρχίσουν τις αποδοκιμασίες. Αυτές ξύπνησαν τους παίκτες του Χρέμπικ, αλλά πλην μίας ευκαιρίας του Σλέπιτσκα, ουδέν. Αντιθέτως, ο Γκριγκέρα λίγο έλειψε να κάνει το 0-1 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στο 49’ ο τεχνικός των γηπεδούχων έριξε στον αγώνα τον Ματούσοβιτς, με αποτέλεσμα η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική. Ο τελευταίος κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ στο 66’, με ένα εξαιρετικό βολέ, έξω από την περιοχή, το οποίο άφησε «άγαλμα» τον Χανς Φονκ. Λίγο νωρίτερα ο πρώην επιθετικός της Μπάνικ Οστράβα είχε απασχολήσει και πάλι τον Νοτιοαφρικάνο με σουτ στο δοκάρι.

Με το ίδιο τρόπο απάντησε και στο 68’ ο Μπάμπελ, αλλά το βολέ του εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπλάζεκ.

Οι Ολλανδοί συνέχιζαν να πιέζουν και ξανακέρδισαν το κέντρο, αλλά οι Μπάμπελ και Ρόζενμπεργκ δεν έβρισκαν στόχο. Στο 76’ ο Χαριστέας αντικατέστησε τον τελευταίο και λίγο αργότερα είχε μία καλή κεφαλιά.

Eκεί που όλα έδειχναν ότι η Σπάρτα θα συνέχιζε την εξαιρετική της παράδοση κόντρα σε Ολλανδους, ο Σνάιντερ ελίχθηκε ωραία και με ένα δεξί πλασέ νίκησε τον Μπλάζεκ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.


Σπάρτα Πράγας: Μπλάζεκ, Σίβοκ, Ζελένκα, Πομπόρσκι, Σλέπιτσκα (49’ Ματούσοβιτς), Λούκας, Κίσελ, Πετράς, Πόσπεχ, Πόλασεκ (79’ Ντόσεκ), Κάντλετς

Αγιαξ:

Φονκ, Τραμπελσί, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ (93’ Χάιτινγκα), Μαντούρο, Πίεναρ (80’ Ροζάλες), Μπάμπελ, Σνάιντερ, Εμανούελσον, Λίντενμπεργκ, Ρόζενμπεργκ (76’ Χαριστέας)

News 24/7

24MEDIA NETWORK