Σπάρτα Ρότερνταμ-ΠΑΟΚ 0-1
Νικηφόρο ήταν και το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους. Το εντυπωσιακό γκολ του Μπρούνο Τσιρίλο ήταν αρκετό προκειμένου ο "Δικέφαλος" να επικρατήσει 1-0 της Σπάρτα Ρότερνταμ, αφήνοντας καλή γεύση ενόψει των υποχρεώσεών του στο Europa League κόντρα στη Βαλερένγκα.
ίδιο συμπέρασμα: ο ΠΑΟΚ τείνει να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα φτάνοντας όλο και πιο κοντά σε αυτό που επιδιώκει ο Φερνάντο Σάντος. Κόντρα στη Σπάρτα ούτε
το σύστημα (4-3-3) ούτε
τα πρόσωπα άλλαξαν και το αποτέλεσμα ήταν παρόμοιο. Στιβαρό σύνολο, κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, πίεση και καλή κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή.
Εκεί που υστέρησε ο Δικέφαλος ήταν στη δημιουργία. Μετρημένες στα δάχτυλα ήταν οι φορές που απείλησε την άμυνα της ολλανδικής ομάδας. Σε μία εξ αυτών, πάντως σκόραρε.Στο 37ο λεπτόμετά από κόρνερ, ο
Μπρούνο Τσιρίλο με ένα άπιαστομονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Προηγουμένως, στο 32′, η κεφαλιά του
Μουσλίμοβιτς είχε αποκρουστεί, ενώ στην καλύτερη φάση του δεύτερου ημιχρόνου, στο 78ο λεπτό, ο
Κουτσιανικούλης είχε ένα πολύ καλό σουτ μόλις άουτ.
16ο λεπτό: Δοκάρι για τη Σπάρτα.
32ο λεπτό: Κοντινή κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς, αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
37ο λεπτό: Γκολ! Τρομερό μονοκόμματο σουτ του Τσιρίλο, στα δίχτυα της Σπάρτα.
78ο λεπτό: Σουτ του Κουτσιανικούλη, η μπάλα λίγο άουτ.
80ο λεπτό: Ο Κρέσιτς έσωσε την εστία του ΠΑΟΚ
Τα κενά στην άμυνα, με τον
Κοντρέρας να αντιμετωπίζει αυτή τη φορά προβλήματα ως δεξιός μπακ,είναι μάλλον εύκολο να αποκατασταθούν.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46′ Κρέσιτς), Κοντρέρας, Μπιζέρα (78′ Μαλεζάς), Τσιρίλο (46′ Σνάουτσνερ), Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (28′ λ.τΑμπουμπακάρι), Σορλέν (78′ Βερόν), Κονσεϊσάο, Φιλομένο (61′ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (78′ Αναστασάκος).
Μετά το τέλος του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε: ” Είδαμε όσα θέλαμε να δούμε κι άλλα τόσα που πρέπει να βελτιώσουμε. Θα θέλαμε να είχαμε περισσότερο χρόνο, αλλά δεν υπάρχει θέμα και συνεχίζουμε τη δουλειά. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για τον πρώτο αγώνα. Όχι βέβαια στο 100%. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε. Θα πρέπει βέβαια να έχουμε θέληση και αποφασιστικότητα για να αντισταθμίσουμε το γεγονός πως η Βαλερένγκα είναι σε φουλ φόρμα“.