Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας γύρισε το παιχνίδι κόντρα στην Μπιλμπάο στο "Αλβαλάδε" και μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 μέσα σε πέντε λεπτά. Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τους Πορτογάλους.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Η εικόνα του αγώνα

Οποιος περίμενε ότι η Μπιλμπάο θα μπορούσε να επιβάλλει το ρυθμό τους και στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" διαψεύστηκε, τουλάχιστον κατά το πρώτο ημίχρονο. Και γι' αυτό γιατί η Σπόρτινγκ όχι μόνο κατάφερε να ελέγξει το τέμπο και να αμυνθεί αποτελεσματικά αλλά και να βγάλει αξιόλογες επιθέσεις από τα άκρα κυρίως με τον ταχύτατο Καπέλ.

Ωστόσο, τούτη η επιθετικότητα δεν μεταφράστηκε σε κλασικές ευκαιρίας αν και η άμυνα της Μπιλμπάο έδωσε δικαιώματα αφήνοντας χώρους από τη μεσαία γραμμή και πίσω.

Οι Βάσκοι, περιοριζόμενοι σ' ένα μάλλον παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο, αποφάσισαν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη, χρειάστηκαν όμως τη βοήθεια μίας στημένης φάσης (και της τύχης) για να προηγηθούν με τον Αουρτενέτσε στο 53'.

Η Σπόρτινγκ αιφνιδιάστηκε, για κάποια λεπτά έχασε την αμυντική αυτοσυγκέντρωσή της και αυτό λίγο έλειψε να το πληρώσει μ' ένα δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Αμορεμπιέτα από κοντά σταμάτησε στο δοκάρι. Εν συνεχεία όμως οι γηπεδούχοι ανέκτησαν την αυτοπεποίθησή τους, βγήκαν μπροστά και έβαλαν και πάλι δύσκολα στη βάσκικη άμυνα.

Στο γκολ του 76' αποδείχθηκε περίτρανα ότι η αμυντική γραμμή δεν είναι το δυνατό σημείο της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Ινσούα εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο των στόπερ και σκόραρε με κεφαλιά (!) από το σημείο του πέναλτι μέσα σε αποθέωση.

Οι Πορτογάλοι του Σα Πίντο ένιωσαν αίφνης να βγάζουν φτερά στα πόδια και πίεσαν για το δεύτερο γκολ το οποίο ήλθε γρήγορα, μόλις πέντε λεπτά μετά, από το αριστερό πόδι του κορυφαίου της αναμέτρησης, Ντιέγο Καπέλ. Μέχρι το τέλος η Σπόρτινγκ θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ, το έψαξε άλλωστε με πάθος κόντρα σε έναν άκρως αιφνιαδιασμένο αντίπαλο, αλλά η αστοχία του Καρίγιο στο 85' δεν της το επέτρεψε. Εστω και έτσι όμως πηγαίνει στο "Σαν Μαμές" με πλεονέκτημα ενός γκολ.

MVP

Ο...γιος του ανέμου Ντιέγο Καπέλ, ένας από τους πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται τούτη την ώρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Στο πρώτο ημίχρονο αναστάτωσε την άμυνα της Μπιλμπάο,στο δεύτερο πέτυχε με εκπληκτικό σουτ το δεύτερο γκολ της Σπόρτινγκ.

Kλειδί αγώνα

Ο Σα Πίντο και οι παίκτες όχι μόνο δεν απογοητεύτηκαν μετά το γκολ που δέχθηκαν αλλά φρόντισαν να επιτεθούν με ακόμη περισσότερο νεύρο ρισκάροντας τα πάντα για την ανατροπή. Δικαιώθηκε με δύο γκολ μέσα σ' ένα πεντάλεπτο.

Αδύναμος Κρίκος

Η άμυνα της Μπιλμπάο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.Ο Μπιέλσα ξέρει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στην καλή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του αλλά αυτή τη "θάλασσα" από το 60' και μετά σίγουρα δεν την περίμενε.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK