Σπουδαίο "τρίποντο" για Ηρακλή

Σπουδαίο "τρίποντο" για Ηρακλή

Νίκη-ανάσα πέτυχε ο Ηρακλής στο Παγκρήτειο επί του ΟΦΗ με 1-0, χάρη σε γκολ του Παναγιώτη Λαγού. Οι Κρητικοί δεν ικανοποίησαν με την απόδοση τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες αποδοκιμασίες των φίλων της ομάδας, προς τη διοίκηση του συλλόγου αλλά και την τεχνική ηγεσία.

Το πρώτο ημίχρονο στο Παγκρήτειο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς οι δυο ομάδες στα πρώτα 20 λεπτά δεν μπόρεσαν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο. Τα λάθη και από τις δυο μεριές στο χώρο του κέντρου διαδέχονταν το ένα το άλλο ενώ οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν ελάχιστες. Μοναδική καλή φάση στα πρώτα λεπτά αυτή του 12ου λεπτού, όταν ο Ερέρα έκανε το 1-2 με τον Επαλέ, πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, έπιασε το δυνατό σουτ, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 24’ οι Κρητικοί φάνηκαν γενναιόδωροι προς του αντιπάλους τους, καθώς με ένα... παιδικό λάθος, ουσιαστικά χάρισαν το γκολ στους Θεσσαλονικείς. Πιο συγκεκριμένα, οι αμυντικοί του ΟΦΗ εκτέλεσαν βιαστικά ένα φάουλ που είχαν κερδίσει έξω από την περιοχή τους, η μπάλα κατέληξε στο κέντρο, όπου έκλεψε ο Λαβάλ και με μια κάθετη πάσα βρήκε τον Λαγό. Εκείνος μπήκε στη περιοχή, ξεπέρασε τον Αρβανίτη και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0.

Το σοκ ήταν ισχυρό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειξαν σαφώς επηρεασμένοι από την συγκεκριμένη εξέλιξη. Τα λάθη τους πολλαπλασιάστηκαν και στο 26’ ένα νέο αμυντικό λάθος, έδωσε την ευκαιρία στον Επαλέ να πραγματοποιήσει την σέντρα, ο επερχόμενος Λαγός έπιασε το δυνατό σουτ και ο Σηφάκης με τα πόδια έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, αποσοβώντας το 2-0. Ο Ηρακλής συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ που θα του έδινε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη ενώ ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να απειλήσει τους αντιπάλους του, περιοριζόμενος σε ρόλο κομπάρσου.

Με το σφύριγμα της λήξης οι φίλοι των Κρητικών που βρέθηκαν στο Παγκρήτειο προέβησαν σε έντονες αποδοκιμασίες εναντίον των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την απογοήτευση τους για την κακή εμφάνιση των "ασπρόμαυρων" στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δυο αλλαγές από την μεριά του τεχνικού των γηπεδούχων, Βαγγέλη Βλάχου. Ο νεαρός τεχνικός πέρασε στη θέση των Σφακιανάκη και Καζάντζη τους Ντεγιάνοφ και Νουαφόρ αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια να ανανεώσει την ενδεκάδα του και να της δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο.

Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο, καθώς οι Κρητικοί εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, πιέζοντας ασφυκτικά τον Ηρακλή, που κλείστηκε στα καρέ του, θέλοντας να διατηρήσει το υπέρ του σκορ. Η πρώτη καλή φάση προήλθε από μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.Ο Επαλέ κέρδισε ένα φάουλ στα δεξιά, το εκτέλεσε και με ωραίο τρόπο βρήκε τον Παπαζαχαρία, το σου του οποίου κατέληξε μόλις άουτ.

Στο 54’ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία του ΟΦΗ, όταν ο Ντεγιάνοφ βρήκε με ωραία πάσα τον Τριανταφύλλου, εκείνος πλάσαρε, ο Δίλμπερης απέκρουσε και ο επερχόμενος Νουαφόρ με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λαβάλ βρέθηκε αφύλακτος έξω από την περιοχή, έπιασε το βολέ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σηφάκη.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλο του, αναζητώντας με κάθε τρόπο το γκολ της ισοφάρισης. Στο 80’ ο Νουαφόρ έκανε τη σέντρα σουτ από δεξιά, ο Κουνενάκης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε την προβολή, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Διλμπέρη. Έξι λεπτά αργότερα, ο Νουαφόρ μετά από πάσα του Ντεγιάνοφ έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα μακριά από την εστία του Ηρακλή.

Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ προσπάθησε με αδόκιμο τρόπο ανάπτυξης να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, κάτι που επέτρεψε στην αμυντική γραμμή του "Γηραιού" να απομακρύνει με άνεση. Οι φίλοι των Κρητικών συνέχισαν τις αποδοκιμασίες τους, κυρίως εις βάρος της διοίκησης του συλλόγου, ενώ μερίδα των οργανωμένων κινήθηκε απειλητικά προς τα επίσημα, με τους πιο ψύχραιμους να σταματούν έγκαιρα την κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί.

Ο ΟΦΗ μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό σε τέσσερις αγώνες ενώ ο Ηρακλής "σκαρφάλωσε" στην 11η θέση με τέσσερις βαθμούς σε ισάριθμες αναμετρήσεις.


Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σηφάκης, Ρουμπακής, Πλιούσης (60’ Αντριανίνιο), Γκονζάλες, Αρβανίτης, Χατζαντριάν, Κουνενάκης, Σφακιανάκης (46’ Ντεγιάνοφ), Νταβιντσον, Τριανταφύλλου, Καζάντζης (46’ Νουαφόρ)
Ηρακλής: Διλμπέρης, Σναουτσερ, Δρούγας, Παπαζαχαρίας, Σεγκιρί, Επαλέ, Λαβάλ (77' Φορτούζι, λ.τ 87’ Κατσιαμπής), Πρίττας Λαγός, Μουράτι (61' Πουρσανίδης), Ερέρα


Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθήνας)

Σκόρερ: 24’ Λαγός
Κίτρινες: Τριανταφύλλου, Αρβανίτης, Γκονζάλες, Ρουμπάκης - Λαβάλ, Μουράτι, Επαλέ, Σεγκιρί
Κόκκινες: -
Εισιτήρια: 2.257
Εισπράξεις: 27.762




News 24/7

24MEDIA NETWORK