Spurs of Anarchy: Κέιν και Σον κατάφεραν κάτι τρομερά 'αναρχικό'

Ο τρόπος που η Τότεναμ επιβλήθηκε της Σαουθάμπτον δεν έχει συμβεί άλλη φορά στην Premier League.

Ο Χάρι Κέιν και ο Σον Χέουνγκ-Μιν πανηγυρίζουν ένα από τα τέσσερα γκολ της Τότεναμ στα οποία συνεργάστηκαν
Ο Χάρι Κέιν και ο Σον Χέουνγκ-Μιν πανηγυρίζουν ένα από τα τέσσερα γκολ της Τότεναμ στα οποία συνεργάστηκαν ANDREW BOYERS/POOL VIA AP

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ανεξάρτητα από το πού και πώς δούλευε, δεν έπαψε να πειραματίζεται με ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές θέσεις με στόχο να υπηρετήσει το σχέδιό του. Με τον Σαμουέλ Ετό στ' αριστερά της επίθεσης της Ίντερ πήρε ευρωπαϊκό, τον Πέπε τον μετέτρεψε σε χαφ-κυματοθραύστη της Ρεάλ Μαδρίτης, επί των ημερών του ο Βαλένσια έγιναν 'ο καλύτερος δεξιός μπακ του κόσμου' (κατά τον ίδιο τον Πορτογάλο) και στην Τότεναμ χάρισε στον Ντέλε Άλι την ελευθερία που ζητούσε μεταθέτοντάς τον πίσω από τον επιθετικό - κι ας είναι πια για να φεύγει επειδή δεν χωρούν όλοι. Όπως ο Πορτογάλος αποδέχθηκε την επιθυμία του Ντάιερ να παίζει στο κέντρο της άμυνας.

Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς οδηγίες που έδωσε σε Χάρι Κέιν και Σον Χέουνγκ-Μιν πριν από το επιβλητικό 5-2 των Λονδρέζων στο 'Σεντ Μέρις' του Σαουθάμπτον, που γιάτρεψε τις πληγές από το 0-1 της πρεμιέρας από την Έβερτον. Ίσως να ήρθαν μετά το σχεδόν θλιβερό πρώτο 40λεπτο της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια του οποίου οι 'άγιοι' είχαν προηγηθεί με το διαγώνιο τελείωμα του Ντάνι Ίνγκς στο 32' και είχαν ξοδέψει τουλάχιστον δύο 'καθαρές' ευκαιρίες για να σκοράρουν, πριν ή μετά το υπέρ τους 1-0. Όπως και να 'χει όμως από το φινάλε του πρώτου μισού ως το στο 73' (που έγινε το 4-1) είδαμε έναν σέντερ φορ να γίνεται ο κλασικός δημιουργός των τεσσάρων εκ των πέντε γκολ της Τότεναμ και έναν εξτρέμ, κινούμενος μονίμως στα όρια του οφσάιντ, να γίνεται για την περίσταση ένας άλλος... Πίπο Ιντζάγκι.

Ο Κέιν έφτιαξε τέσσερα γκολ με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Το πρώτο με διαγώνια μπαλιά από τα αριστερά. Το δεύτερο με κοφτή κάθετη πάσα στον κενό χώρο. Το τρίτο με λόμπα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων. Και το τέταρτο με παράλληλη μπαλιά από τη δεξιά πλευρά προς την απέναντι. Ο Σον ήταν πάντα όπου έπρεπε για να υποδεχθεί την μπάλα και να εκτελέσει τον εκτεθειμένο ΜακΚάρθι. Ο Χάσενχουτλ είχε επιλέξει να κρατήσει την τετράδα της άμυνάς του ψηλά και ο 27χρονος φορ των 'σπιρουνιών', κάνοντας διαρκώς κίνηση προς τα πίσω, τραβούσε μαζί τους δύο στόπερ κι άφηνε άπλετο πεδιο στον (όχι και τόσο) 'πιστό στρατιώτη' από την Τσαντσεόν.

Ως το χατ-τρικ του Σον, η Premier League είχε δει κάτι ανάλογο.

Όταν όμως ο Κέιν σκόραρε, ύστερα από σπόντα, το πέμπτο τέρμα των νικητών αποχώρησε από το γήπεδο. Είχε ήδη κατορθώσει κάτι που ουδείς συμπατριώτης του είχε πετύχει στο παρελθόν.

Οι τιμές του αποδόθηκαν αμέσως μετά τη λήξη: από τον ίδιο τον προπονητή του. "Αυτός είναι άνθρωπος του αγώνα", αναφώνησε ο Ζοζέ Μουρίνιο διακόπτοντας τη flash interview του ποδοσφαιριστή του.


News 24/7

24MEDIA NETWORK