Στα χέρια του Πιλάβιου ο φάκελος "στημένα στη Β' Εθνική"!

Με τον ογκώδη φάκελο που περιέχει τα στοιχεία περί "πιθανών στημένων αγώνων στη Β' Εθνική" επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης από τη Νιόν της Ελβετίας ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. Το contra.gr περιγράφει τις κινήσεις που έγιναν και που απαιτείται να γίνουν περαιτέρω.

Στα χέρια του Πιλάβιου ο φάκελος "στημένα στη Β' Εθνική"!

Στην έδρα της UEFA, ο Σοφοκλής Πιλάβιος συναντήθηκε με τον Πέτερ Λιμάχερ. Πρόκειται για τον επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής, είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένο πόρισμα, το οποίο περιλαμβάνει « 15 πιθανότατα στημένους και 7 πιθανόν στημένους αγώνες στη διάρκεια του δευτέρου γύρου της περσινής περιόδου στη Β’ Εθνική, στους οποίους εμπλέκονται 11 ομάδες, μία εκ των οποίων εμφανίζεται 5 φορές»! Αγώνες που –σύμφωνα με το εν λόγω πόρισμα- στήθηκαν για να αποκομιστεί όφελος μέσω στοιχηματισμού σε εταιρίες που εδρεύουν στην Ασία και αλλού.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, λοιπόν, παρέλαβε ιδιοχείρως από τον κ. Λιμάχερ τον φάκελο που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία και ενώ προηγουμένως οι δύο άνδρες είχαν πολύωρη συζήτηση επί του θέματος. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την ΕΠΟ, ο Σοφοκλής Πιλάβιος πρόκειται να μελετήσει ενδελεχώς τα στοιχεία που του παραδόθηκαν και σύντομα θα τοποθετηθεί δημοσίως για το όλο ζήτημα.

Η τελευταία δέσμευση είναι και το στοιχείο που κρατάμε από την όλη υπόθεση. Περιμένουμε, δηλαδή, τόσο εμείς όσο και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι, τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα βγει να μιλήσει. Και οφείλει να το κάνει, διότι… στην Ελλάδα ζούμε. Και ο ίδιος ο κ. Πιλάβιος γνωρίζει πολύ καλά αυτό που όλοι λένε: ότι και αυτή την υπόθεση, όπως και πολλές άλλες στο παρελθόν, θα τη φάει το μαύρο σκοτάδι. Και πως κουβέντες του τύπου «θα χυθεί άπλετο φως», είναι για λαϊκή κατανάλωση. Στο χέρι του είναι να κάνει τη διαφορά. Κοντός ψαλμός αλληλούια, λοιπόν. Φυσικά δεν συζητάμε την πιθανότητα να μην φτάσει αυτός ο φάκελος στον εισαγγελέα. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι ακριβώς αυτό...

Συνάντηση με ΚΕΔ και Βασσάρα

Στο γραφείο του Σοφοκλή Πιλάβιου θα βρεθεί το πρωί της Πέμπτης σύσσωμη η ηγεσία της ελληνικής διαιτησίας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει καλέσει τον διευθυντή ανάπτυξης Κύρο Βασσάρα, τον πρόεδρο της ΚΕΔ Βασίλη Τεροβίτσα και τα μέλη Σπύρο Παπαδάκο και Κώστα Φινοκαλιώτη, για να τεθούν επί τάπητος τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει (και να προκαλεί) η διαιτησία. Οι αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αποτελούν (και φέτος) καθεστώς και πιθανόν να πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα, όπως βαριές τιμωρίες σε διαιτητές, για μεγάλα χρονικά διαστήματα και όχι για 1-2 αγωνιστικές (ή και καθόλου) όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Άραγε τι θα βγει από μια τέτοια συνάντηση. Θα τους τραβήξει ο πρόεδρος της ΕΠΟ το αυτί; Και τι θα γίνει μετά; Θα συμμορφωθούν οι διαιτητές; Πάντως υπάρχουν σύμβουλοι της ομοσπονδίαςπου ήδη ζητούν την κεφαλή του Βασσάρα και του Τεροβίτσα επί πίνακι. Αυτό, ωστόσο, αποκλείεται να συμβεί...

24MEDIA NETWORK