Στα μέσα της άλλης εβδομάδας το μπαράζ

Για τις 11 ή 12 Ιουνίου προγραμματίζεται το μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακού Βόλου (στο "Κλεάνθης Βικελίδης"), καθώς θα γίνει προσπάθεια να τελεσιδικήσει άμεσα η υπόθεση του ύποπτου αγώνα Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου, να επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ και να μην "πέσει" το μπαράζ μέσα στο Μουντιάλ.

Στα μέσα της άλλης εβδομάδας το μπαράζ

Εν μέσω Μουντιάλ δεν μπορούν να διεξάγονται αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων, σύμφωνα με ντιρεκτίβα της FIFA, η οποία βέβαια δεν είναι δεσμευτική αλλά πιθανόν να χρειαστεί ειδική άδεια για να "παραβιαστεί".

Με δεδομένο λοιπόν, ότι το μπαράζ Ξάνθης-Ολυμπιακού Βόλου δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί μετά το Μουντιάλ, η προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να προγραμματιστεί η διεξαγωγή του για την επόμενη Τετάρτη 11 ή Πέμπτη 12 Ιουνίου.

Για να διεξαχθεί, βέβαια, το μπαράζ, θα πρέπει προηγουμένως να επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Football League. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τελεσιδικήσει στα δικαιοδοτικά όργανα η υπόθεση του ύποπτου προς χειραγώγηση αγώνα των πλέι οφ ανάμεσα στον Ηρακλή Ψαχνών και τη Νίκη Βόλου (1-2).

Αυτό θα συμβεί αν η υπόθεση εκδικαστεί τάχιστα: δηλαδή να κληθούν σε απολογία για την Πέμπτη 5/6 ή το αργότερο την Παρασκευή 6/6 και η απόφαση να βγει αυθημερόν ή το αργότερο τη Δευτέρα. Εξάλλου, οι ομάδες πιθανόν να μην χρειαστεί να ασκήσουν έφεση, διότι αν λάβουμε υπόψη μας τι έχει συμβεί στο παρελθόν (και χωρίς να θέλουμε να την προκαταβάλουμε), η απόφαση σε πρώτο βαθμό φαντάζει εξαιρετικά πιθανόν να είναι αθωωτική.

Έτσι η Football League θα μπορεί να συνεδριάσει άμεσα και εκτάκτως, να επικυρώσει τη βαθμολογία και να οριστεί το μπαράζ για Τετάρτη ή Πέμπτη.

Το μπαράζ θα διεξαχθεί στο "Κλεάνθης Βικελίδης", έπειτα από συμφωνία μεταξύ της αστυνομίας και των δύο λιγκών. Υποψήφια ήταν και το γήπεδο της Βέροιας, αλλά και αυτό της Τούμπας, ωστόσο από τη στιγμή που έδωσε και η αστυνομία το "οκέι", προτιμήθηκε το γήπεδο του Άρη. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά τόσο από τον OTE TV όσο και από τη ΝOVA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK