Στα "πράσινα" ο Σαλπιγγίδης

Ο Παναθηναϊκός κράτησε το καλύτερο για το τέλος. Οι "πράσινοι" απέκτησαν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη με την ανακοίνωση της ΠΑΕ να επισημοποιεί τον –δεδομένο από την Τετάρτη- "γάμο" των δύο πλευρών. Χαραλαμπίδης, Τσίγκας και Τόργκελε τα έμψυχα ανταλλάγματα της ακριβότερης φετινής μεταγραφής. Το χρονικό και οι αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΟΚ.

Στα "πράσινα" ο Σαλπιγγίδης
Η σπουδαιότερη -εγχώρια- μεταγραφή της φετινής καλοκαιρινής περιόδου είναι πλέον γεγονός. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έβαλε επίλογο στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ συνεχίζοντας πλέον με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής στράικερ γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης την απόφασή του να αποχωρήσει από τον δικέφαλο του Βορρά για το καλό της ομάδας ("Αυτή τη στιγμή από τη μεταγραφή μου θα ωφεληθεί και χρηματικά ο ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο", αναφέρει χαρακτηριστικά), αποκαλύπτοντας παράλληλα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Οπως έγραφε το contra.gr από την Τετάρτη, η διοίκηση των "πράσινων" είχε συμφωνήσει σε όλα με την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ και για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνηση του "Σάλπι" έλειπε η ανακοίνωση. Αυτή ήρθε αργά τοαπόγευμα της Πέμπτης, λίγο πριν λήξει η προθεσμία των μεταγραφών.

H επίσημη ανακοίνωση και οι πρώτες δηλώσεις

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για 4 χρόνια.


Στις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του συλλόγου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με στόχους και φιλοδοξίες θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον Παναθηναϊκό όπως έκανα τόσα χρόνια για τον ΠΑΟΚ".

Αναλυτικά το «αντίο» του Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ:

"Τον τελευταίο καιρό είχα ενημερώσει τον πρόεδρο ότι είμαι προβληματισμένος και δεν αισθάνομαι καλά με την κατάσταση στα αποδυτήρια και την οικονομική αβεβαιότητα των συμπαικτών μου, την ώρα που εγώ δεν είχα καμία οικονομική εκκρεμότητα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και είπα στον κ. Γούμενο ότι εφόσον η ομάδα ικανοποιηθεί, τότε εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να φύγω. Έχω προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ και στο παρελθόν θα μπορούσα να φύγω χωρίς η ομάδα να έχει κανένα όφελος.

Αυτή τη στιγμή από τη μεταγραφή μου θα ωφεληθεί και χρηματικά ο ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε και να ξέρουν ότι θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Δεν θα ξεχάσω ότι ο ΠΑΟΚ με ανέδειξε και με τη φανέλα του έζησα όμορφες στιγμές".

Το χρονικό της Πέμπτης

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής του στους "πράσινους". Στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε και ο Γιάννης Γούμενος, ο οποίος διαπραγματεύτηκε τα έμψυχα ανταλλάγματα που θα δοθούν στον ΠΑΟΚ. Οσον αφορά το ποσό της μεταγραφής, αυτό θα ανέρχεται περίπου στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ και οι ετήσιες αποδοχές του "Σάλπι" θα πλησιάζουν τα 800.000 ευρώ.

Ο Θανάσης Τσίγκας ήταν από τους πρώτους που ενημερώθηκε ότι θα δοθεί δανεικός στον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς από τον δικέφαλο για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ ο Σάντορ Τόργκελε ήρθε στην Αθήνα και πήγε στα γραφεία του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι για τις τελευταίες λεπτομέρειες, προτού ανηφορίσει κι αυτός για Θεσσαλονίκη.

Οσον αφορά τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο διεθνής Κύπριος μέσος δέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα να είναι και αυτός στα έμψυχα ανταλλάγματα για την μεταγραφή του "Σάλπι". Ο Παναθηναϊκός πρότεινε επέκταση συμβολαίου στον ποδοσφαιριστή μέχρι το 2010 (κανονικά έληγε το 2008) και αναπροσαρμογή συμβολαίου με διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών του (περίπου 200.000, έναντι 100.000). Ο 25χρονος Κύπριος δέχθηκε την προσφορά και θα παραχωρηθεί δανεικός για δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ με το "παράθυρο" επιστροφής του το ερχόμενο καλοκαίρι να παραμένει ανοιχτό.

Με τις μεταγραφές Σαλπιγγίδη, Ρομέρο και Βίκτορ, αλλά και την παρουσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο Κώστας Χαραλαμπίδης είχε ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν συμβαίνει στον ΠΑΟΚ όπου αναμένεται να πάρει τη φανέλα βασικού... στο σπίτι του. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του 25χρονου μέσου να μην αρνηθεί την «μετακόμισή» του στη Θεσσαλονίκη και στους «μελανόλευκους».

Φεύγει κι αφήνει πίσω του συντρίμμια

Ηταν λογικό η μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό να προκαλέσει αντιδράσεις από τους αγανακτισμένους φίλους του ΠΑΟΚ που βλέπουν μία από τις σημαντικότερες μονάδες της ομάδας και πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος να αποχωρεί.

Ετσι, από το βράδυ της Τετάρτης περισσότεροι από 100 φίλοι του δικέφαλου έκαναν κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ, έγραψαν στους τοίχους συνθήματα κατά του Γούμενου και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές. Μάλιστα, έδειχναν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι το Σάββατο και συγκεκριμένα τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο αποχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σάλπι, η απαγωγή

Με έναν πρωτοφανή και άκρως σουρεαλιστικό τρόπο προσπάθησαν να εμποδίσουν την μεταγραφή του Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, περίπου 15 άτομα μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να... "απαγάγουν"(!) τον διεθνή επιθετικό λίγο μετά την άφιξη της αποστολής της εθνικής ομάδας από την Αγγλία. Τελικά, η απαγωγή δεν έγινε, αφού ο 25χρονος επιθετικός βγήκε από άλλη έξοδο και δεν έγινε αντιληπτός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK