Στα ταμεία του ΠΑΟΚ 62 εκ. ευρώ από τον Σαββίδη

Άλλα 19 εκ. ευρώ αποφασίστηκε σε Γ. να διαθέσει ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου" ανεβάζοντας εντυπωσιακά το ύψος των χρημάτων που έχει διαθέσει από το καλοκαίρι του 2012 που ανέλαβε.

Στα ταμεία του ΠΑΟΚ 62 εκ. ευρώ από τον Σαββίδη
INTIME SPORTS

Συνεχίζει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Στα γραφεία της Τούμπας το πρωί της Δευτέρας (27/04) η Γ.Σ. επικύρωσε την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να βάλει άλλα 19,5 εκ. ευρώ στα ταμεία της ποδοσφαιρικής ομάδας προκειμένου να καλυφθεί μια και έξω το χρέος της ομάδας προς το Δημόσιο και να καλυφθούν όλες οι οικονομικές ανάγκες μέχρι 30 Ιουνίου που "κλείνει" λογιστικά η φετινή περίοδος.

Στα ταμεία του ΠΑΟΚ 62 εκ. ευρώ από τον Σαββίδη

Μόλις "μπει" το συγκεκριμένο ποσό στα ταμεία του ΠΑΟΚ ο 56χρονος επιχειρηματίας θα έχει βάλει συνολικά μέσα στην τριετία που έχει στην ιδιοκτησία του την ΠΑΕ ΠΑΟΚ 62 εκ. ευρώ.

Νέα Αύξηση στα 10,5 εκ. ευρώ

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν στην Γενική Συνέλευση η υπεύθυνη των οικονομικών, Μαρία Γκοντσάρεβα, ο νομικός, Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός, Δημήτρης Πανοζάχος. Η πρόταση της διοίκησης για Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 10,5 εκ. ευρώ εγκρίθηκε ομόφωνα από την Συνέλευση και θα οδηγήσει στην έκδοση 35 εκ. νέων μετοχών. Οπως εξηγήθηκε η νέα Αύξηση αποφασίστηκε για δύο λόγους:

1. Για να καλυφθεί η επικείμενη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο.

2. Για να ενισχυθεί η ρευστότητα της εταιρίας προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες μέχρι τις 30/6.

Μάλιστα υπογραμμίστηκε ότι εφόσον καλυφθεί πλήρως η Αύξηση, το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 57.479.543 ευρώ.

Ομολογιακό δανείο 9 εκ. ευρώ από την "ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ"

Eπιπλέον 9 εκ. ευρώ θα "μπουν" στα ταμεία του ΠΑΟΚ και από το ομολογιακό δάνειο ύψους 9 εκ. ευρώ που θα εξασφαλίσει η ΠΑΕ από την "ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ. Οι βασικοί όροι του δανείου είναι οι εξής:

1. Μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές.

2. Είναι ύψους 9 εκ. ευρώ και έχει σταθερό επιτόκιο 0,25%.

3. Θα καταβληθεί άμεσα (ως τις 2 Ιουνίου) και η ίδια ημερομηνία ισχύει και για την καταβολή των χρημάτων στην Α.Μ.Κ.

4. Εχει επταετή διάρκεια (από 28/4/15 ως τις 28/4/22) και κάθε χρόνο την συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί ο Σαββίδης να αποφασίζει αν η δόση που είναι να επιστραφεί θα μετατρέπεται σε μετοχές.

Συνολικά 11,4 εκ. ευρώ στην Εφορία

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την απόφαση να δοθούν 10,4 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο πρωτογενές χρέος του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή στους συναργάτες του να δοθεί εφάπαξ άλλο 1 εκ. στην Εφορία το οποίο αντιστοιχεί σε χρέος της εποχής Μπατατούδη που είχε ρυθμιστεί από τον νόμο Ορφανού και σε μία οφειλή της περιόδο Ζαγοράκη.

Επιπλέον, η Μαρία Γκοντσάρεβα αποκάλυψε ότι απο τα 19,5 εκ. ευρώ που αποφασίστηκε να "μπουν" στα ταμεία του ΠΑΟΚ, τα 3,3 εκ. ευρώ ήδη έχουν "μπει" μέσα στους πρώτους μήνες του 2015.

Γκοντσάρεβα: "Γι' αυτό επιλέξαμε και Αύξηση και δάνειο"

Προς το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, η Μαρία Γκοντσάρεβα απάντησε σε ερωτήσεις-κριτική ορισμένων μικρομετόχων. Είπε συγκεκριμένα:

Για την επιλογή να γίνει και Αύξηση και ομολογιακό δάνειο και όχι να "μπουν" και τα 19,5 εκ. ευρώ για την διαδικασία της Α.Μ.Κ.: "Η εταιρία εξέτασε διάφορες εναλλακτικές λύσεις και για λόγους τεχνικούς και φορολογικούς επιλέξαμε την λύση της Αύξησης και του δανείου".

Για λάθος επιλογές που έχουν γίνει στο αγωνιστικό τμήμα και αν αποτελούσαν προσωπικές αποφάσεις του Σαββίδη: "Ο ιδιοκτήτης λειτουργεί πολλές φορές αυτόνομα. Για πολύ σημαντικά θέματα θέλει να αποφασίζει μόνος. Αποφάσεις που είχαν παρθεί για προπονητές έχουν εξηγηθεί επισήμως την εποχή που έγιναν. Δεν είναι η δική μου αρμοδιότητα να πω κάτι άλλο γι' αυτά".

Διαβάστε ακόμα:

Τα 42,7 εκ. ευρώ του Σαββίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK