ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα… χαρακώματα Μουρίνιο-Τσέλσι

Ενας... "ψυχρός πόλεμος" διαταράσσει σε ακραίο σημείο τις σχέσεις του Ζοζέ Μουρίνιο με τους διοικούντες την Τσέλσι και κατά συνέπεια τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Στα… χαρακώματα Μουρίνιο-Τσέλσι
Ενας… “ψυχρός πόλεμος” διαταράσσει σε ακραίο σημείο τις σχέσεις του
Ζοζέ Μουρίνιο με τους διοικούντες την
Τσέλσι και κατά συνέπεια τον
Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε πράξη τη σκέψη του και άφησε εκτός αποστολής αγώνα (κατά συνέπεια στην εξέδρα) τον φίλο του Ρώσου μεγιστάνα και φετινή απογοήτευση,
Αντρέι Σεφτσένκο, ως αποτέλεσμα των ραγδαίων εξελίξεων που σημάδεψαν την ομάδα τις τελευταίες μέρες.

Ολα άρχισαν με τις διαδοχικές αρνήσεις της διοίκησης του συλλόγου να επιτρέψουν στον τεχνικό της ομάδας να κάνει για ακόμα μία φορά πολυέξοδες μεταγραφές. Ο Μουρίνιο είχε κατά νου την απόκτηση του φορμαρισμένου σκόρερ Τζερμέιν Ντεφόε με τον Σον Ράιτ Φίλιπς συν ένα χρηματικό ποσό να πηγαίνουν στην Τότεναμ. Η Τσέλσι άσκησε βέτο σε μία τέτοια κίνηση, ενώ δεν ενέκρινε ούτε τον δανεισμό του Μίλαν Μπάρος από την Αστον Βίλα, έστω κι αν αυτός δεν θα κόστιζε τίποτα.

Ο τραυματισμός του Τζον Τέρι έχει επιφέρει αρκετά αμυντικά προβλήματα στην ομάδα και ο Μουρίνιο ψάχνει για λύσεις. Μία από αυτές ακούει ίσως στον πιο ταλαντούχο Αγγλο αμυντικό αυτήν τη στιγμή, τον 18χρονο Μίτσαχ Ρίτσαρντς της Μάντσεστερ Σίτι. Εν τούτοις, το οκταψήφιο ποσό που θα απαιτούνταν για την απόκτησή του, δεν το είδε με καλό μάτι η διοίκηση της ομάδας. Επιπλέον, στάθηκε εμπόδιο και στην απόκτηση του Αμερικανού διεθνή Ογκούτσι Ονιέγου και του Πορτογάλου Ζόρζε Αντράντε (που θα πήγαινε ως δανεικός από την Λα Κορούνια).

Αντ’ αυτών, προτάθηκε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Αϊντχόφεν Αλεξ. Τα δικαιώματα, μάλιστα, του 24χρονου ποδοσφαιριστή ανήκουν ήδη στην Τσέλσι, ενώ αποτελεί ένας από τους αγαπημένους παίκτες του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των “μπλε”, Φρανκ Αρνεσεν. Ο Μουρίνιο δεν έχει την καλύτερη άποψη για τον παίκτη, βρίσκεται ήδη σε ρήξη με τον Αρνεσεν λόγω των πολλών καθηκόντων που έχειαναλάβει στην ομάδακαι δεν συμφώνησε στη μεταγραφή.

Αφορμή ο Σεφτσένκο

Αποφάσισε λοιπόν να συνεχίσει με το υπάρχον ρόστερ, ενώ έγινε έξαλλος μόλις έμαθε ότι η διοίκηση προορίζει να τοποθετήσει έναν Ισραηλινό γυμναστή (ο οποίος μιλάει και ρωσικά), στη θέση τουβοηθού του Στιβ Κλαρκ, ώστε να βοηθήσει ψυχολογικά τον Αντρέι Σεφτσένκο.

Ο 44χρονος προπονητής απέρριψε κάθε τέτοια περίπτωση και βρήκε τη λύση αφήνοντας στις εξέδρες για το ματς με την Γουίγκαν τον Ουκρανό επιθετικό, ο οποίος στην μέχρι τώρα παρουσία του στο “Στάμφορντ Μπριτζ” έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ σε 29 εμφανίσεις και φυσικά δεν έχει δικαιολογήσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν γι’ αυτόν.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας “Guardian”, ο Μουρίνιο έχει ήδη ειδοποιήσει τον μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες, να αναζητήσει προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού. Ηδη, ένα σενάριο που υπάρχει στον αγγλικό Τύπο είναι ότι αναζητεί σπίτι στο Μιλάνο (είτε για την Μίλαν, είτε για την Ιντερ), ενώ ένα άλλο ότι περιμένει πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ο Ραμόν Καλντερόν, θα τον διεκδικήσει μαζί με τον Φρανκ Λάμπαρντ, εν όψει των επερχόμενων εκλογών του συλλόγου.

Το συμβόλαιο του Πορτογάλου με την Τσέλσι προβλέπει μεγάλη αποζημίωση σε περίπτωση διακοπής του (7,9 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο που απομένει), ωστόσο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν είναι απίθανο να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, αφού ο Τύπος της χώρας επιμένει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους τεχνικούς, πιθανούς αντικαταστάτες του Μουρίνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK