Σταφυλίδης: "Προς το παρόν δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό"

Για την πρόκληση του Μουντιάλ που έχει μπροστά της η Εθνική, τον Μπόλονι, τον Μαλεζά, τον ΠΑΟΚ και τον... Ολυμπιακό μίλησε ο Κώστας Σταφυλίδης.

Σταφυλίδης: "Προς το παρόν δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό"

Ο νεαρός μπακ ανέφερε μιλώντας στο "Αθλητικό Metropolis" ότι από τον ΠΑΟΚ λείπει η οργάνωση, έσταξε... μέλι για τον τον Μπόλονι, ενώ απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο να πάει στον Ολυμπιακό.

"Διακοπές ξεκίνησα εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά δεν έχω κάνει μπάνια ακόμα. Περνάω καλά στην στεριά, σε καμιά βδομάδα προβλέπεται να πάω. Δεν έχω στάνταρ πρόγραμμα, όπου με βγάλει η μέρα. Και γυρνάω πίσω 30 Ιουνίου. Τότε είναι το πρώτο ραντεβού με την Μπάγερ", είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

Για την ζωή στην Γερμανία με την Λεβερκούζεν, αλλά και την Ελλάδα: "Σε ποιον δεν θα έλειπε η Ελλάδα. Αλλά σκέφτομαι πως είναι μια καλή ευκαιρία για μένα, οπότε το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά. Είναι τρομερή ευκαιρία για μένα η Γερμανία, ευχαριστώ τον Θεό που βρίσκομαι εκεί. Είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να κάνει αυτό το βήμα, γιατί ο τρόπος σκέψης τους είναι εντελώς διαφορετικός. Αλλά σε κάνει διαφορετικό ποδοσφαιριστή. Σε κάνει να καταλάβεις τον τρόπο παιχνιδιού τους και την διαφορετικότητα. Στην αρχή έβλεπα πως δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στις προπονήσεις, αλλά με τον καιρό προσαρμόστηκα και μπόρεσα να φθάσω σε ισάξιο επίπεδο με τους συμπαίκτες μου. Τα πράγματα είναι διαφορετικά εκεί. Είμαστε στο προπονητικό περίπου 5-6 ώρες. Και μετά αναγκαστικά από τέτοια κούραση, πας σπίτι για ύπνο. Ευτυχώς έχω γνωρίσει κάποια παιδιά, έχω τον Γιαννιώτα και τον Μαλεζά που είναι εκεί κοντά και έχω παρέα".

Για τον Μαλεζά και τον Γιαννιώτα: "Δεν γνωρίζω αν έρχεται στον ΠΑΟΚ. Εγώ θα τον ήθελα στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν έχουν γίνει συζητήσεις, αυτό το ξέρει αυτός και η ΠΑΕ. Αλλά θα τον ήθελα πολύ. Όσον αφορά τον Γιαννιώτα μάλλον θα παραμείνει στο Ντίσελντορφ. Του αρέσει εκεί, δεν ξέρω γιατί του αρέσει τόσο πολύ, αλλά μάλλον θα μείνει".

Για τους στόχους του την φετινή χρονιά: " Φυσικά και είναι στόχος μου η καθιέρωση στην ενδεκάδα. Έχω προσαρμοστεί, έχω μάθει την γλώσσα, οπότε δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες".

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα: " Δεν ασχολήθηκα καθόλου, είχα αλλού το μυαλό μου. Δεν πέρασε από το μυαλό μου σε καμία περίπτωση να γυρίσω. Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να γυρίσει, θέλω και εγώ να κάνω καριέρα, να γνωρίσω νέες παραστάσεις".

Εν συνεχεία είπε: "Δεν έκρυψα ποτέ το ότι είμαι ΠΑΟΚτσής. Όπως έχω ξαναπεί μ' άρεσε ο ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη, έδειξε καλύτερο πρόσωπο έδειξε πως είχε 2-3 αυτοματισμούς. Δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για να σχολιάσω, ωστόσο μου άρεσε η ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά τον Στέφενς, δεν μπορώ να καταλάβω πως η ομάδα δεν απέδωσε, με ένα τόσο μεγάλο όνομα προπονητή, να τελειώνει τόσο γρήγορα η συνεργασία. Είναι από τα ανεξήγητα του ποδοσφαίρου".

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: " Δεν έχω συνεργαστεί μαζί του, τον ξέρω φυσικά, όλα θα φανούν από την δουλειά που θα κάνει μέσα στο γήπεδο. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό προπονητή. Μπορεί να είναι και καλό για τον ΠΑΟΚ. Μακάρι".

Για τον καλύτερο προπονητή που συνεργάστηκε: "Από τους προπονητές που είχα, συνεργάστηκα καλύτερα με τον Μπόλονι. Νομίζω πως ήταν ο μοναδικός που δούλευε με μικρούς ποδοσφαιριστές, μας έκανε ατομικές προπονήσεις, έκλεινε φιλικά για παίκτες που δεν είχαμε τόσες πολλές συμμετοχές. Οι άλλες προπονητές που πέρασαν έδειχναν πως δεν τους ενδιαφέρει τόσο το κομμάτι των νεαρών παιδιών, μόνο ο Μπόλονι έδειχνε τόσο ενδιαφέρον".

Για την απόφαση του Σάντος να αφήσει εκτός τον Αθανασιάδη: "Πιστεύω πως ήταν πολύ δύσκολο να πάρει κάποια απόφαση, γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχει εκεί, είναι αξιόλογοι και έχουν δείξει πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Για να πάρει τον Στέφανο θα έπρεπε να αφήσει κάποιον έξω και σκέφτομαι ποιον θα άφηνε. Δεν λέω πως δεν έπρεπε να τον πάρει, γιατί ήταν εκ των κορυφαίων της χρονιάς, αλλά είναι δύσκολο".

Για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ: "Το πιο σημαντικό είναι η οργάνωση. Από ότι βλέπω από μακριά και εγώ, αυτό του λείπει. Φυσικά παίζει ρόλο το οικονομικό, αλλά θα πρέπει οι παίκτες να γίνουν πιο σοβαροί και πιο επαγγελματίες".

Για το ενδεχόμενο να πάει στον Ολυμπιακό: "Είναι δύσκολο, αυτή είναι η δουλειά μου, αν μια ομάδα ενδιαφέρεται και σου δώσει χρήματα πολλά και παράλληλα δεν έχεις άλλη επιλογή. Αν εγώ για παράδειγμα έχω μια πρόταση από τον Ολυμπιακό και δεν έχω αλλού να πάω, δύσκολα να πω όχι. Αλλά εγώ έχω τονίσει πως θέλω να μείνω στο εξωτερικό. Προς το παρόν δεν θα πήγαινα".

Για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: "Πιστεύω θα περάσουμε τον όμιλο, εμένα προσωπικά μου αρέσει η Ελλάδα. Μου αρέσει το σύνολο που έστησε ο Φερνάντο Σάντος, νομίζω πως θα βγούμε νικητές από τον όμιλο, απέναντι σε ποδοσφαιριστές πολλών εκατομμυρίων, με σκυμμένο κεφάλι θα τα καταφέρουμε".

Για τα… περίεργα που συνάντησε στην Γερμανία: " Είχα υπογράψει με την ομάδα και μου κάνουν ξενάγηση. Εκεί που κάνουμε την ξενάγηση μου ανοίγουν μια πόρτα όπου είχε μια καρέκλα και μου λένε πως εδώ θα σου περιποιούμαστε τα νύχια και τους κάλλους. Εκεί έπαθα πλάκα. Λέω που ήρθα; Αυτό όμως που φαίνεται ξεκάθαρα είναι η πειθαρχία. 50 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης όλοι είναι εκεί, δεν έχει αργήσει ποτέ κανένας, πηγαίνουν στα γυμναστήρια, στα γήπεδα και προπονούνται μόνοι τους. Ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο".

Για τις διαφορές Ελλάδας και Γερμανίας: "Στην Ελλάδα κακά τα ψέματα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Όταν είσαι σε έναν χώρο κακό, γιατί η Μεσήμβρια ήταν πολύ κακή πριν έρθει ο κ. Σαββίδης και παράλληλα δεν έχεις ένα καλό κλίμα γύρω τους, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όλα στους ποδοσφαιριστές είναι θέμα ψυχολογίας".

Τέλος αναφέρθηκε και για το ενδεχόμενο να γυρίσει κάποτε στον ΠΑΟΚ: "Δεν είναι στο χέρι μου. Καταρχάς θα πρέπει να με θέλει και η ομάδα. Όπως είπα και πριν, δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου να γυρίσω στην Ελλάδα. Αγαπάω τον σύλλογο, αγαπώ τον ΠΑΟΚ, αλλά είμαι σε μια ηλικία που θα πρέπει να μείνω στο εξωτερικό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK