Ξαφνικό αντίο από Πικέ!

Ο Ζεράρ Πικέ δέχτηκε κριτική για την ισπανική σημαία που αφαίρεσε από τα μανίκια στο ματς με την Αλβανία και στο φινάλε ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την εθνική το 2018.

Ξαφνικό αντίο από Πικέ!

Το 85ο ματς του Ζεράρ Πικέ με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας, στο νικηφόρο 2-0 επί της Αλβανίας στο "Stadiumi Loro Boriçi", θα μείνει χαραγμένο για πολύ καιρό στη μνήμη των οπαδών της "φούρια ρόχα".

Αρχικά ελέως της επιλογής του Καταλανού σέντερ μπακ να κόψει από τη φανέλα την ισπανική σημαία που υπήρχε στο τέλος κάθε μανικιού και έπειτα, από την ανακοίνωση του Ζεράρ Πικέ πως θα σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική Ισπανίας σε δύο χρόνια από τώρα και συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ξαφνικό αντίο από Πικέ!

"Παίζω πάντα φορώντας φανέλα με μακριά μανίκια, αυτή τη φορά έκοψα τη φανέλα επειδή τα μανίκια ήταν πολύ κοντά και με ενοχλούσαν. Αυτό είναι κάτι πολύ κουραστικό, ξέρω τι έκανα και έχω προχωρήσει.

Έχω προσπαθήσει τα πάντα αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Η ιστορία με το μανίκι είναι το αποκορύφωμα. Φρόντισαν να σιγουρέψουν να χάσω τον ενθουσιασμό μου που έρχομαι εδώ", δήλωσε αρχικά ο 29χρονος άσος των "μπλαουγκράνα", ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την πεποίθησή του περί ανεξαρτησίας της Καταλωνίας από την Ισπανία προκαλώντας αντιδράσεις.

Για να συνεχίσει τις δηλώσεις του ο Πικέ ανακοινώνοντας την απόφασή του περί πρόωρης αποχώρησης από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

Ξαφνικό αντίο από Πικέ!

"Ναι, αν κουραστήκατε, στο Μουντιάλ του 2018 θα παίξω το τελευταίο μου ματς με την εθνική. Δεν είναι απόφαση που πήρα σήμερα. Δίνω τα πάντα και δεν νομίζω πως υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό. Υπάρχουν όμως κάποιοι που προτιμούν να μην παίζω για την εθνική ομάδα και αυτό με έχει κουράσει".

"Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα προσπάθεια με τον Τζουλέν Λοπετέγκι ομοσπονδιακό τεχνικό και έτσι δεν φεύγω από σήμερα. Ξεκινήσαμε μαζί και θα τελειώσουμε μαζί".

ΑΛΒΑΝΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK