ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σταντάρ Λ.-Αλκμααρ 1-1 (vid)

Ο τερματοφύλακας της Σταντάρ Σινάν Μπολάτ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και χάρισε στην ομάδα του το εισιτήριο για το Europa League. Ένα εισιτήριο που κρατούσε η Αλκμααρ μετά το γκολ του Λενς, αλλά έχασε στην εκπνοή (1-1).

Σταντάρ Λ.-Αλκμααρ 1-1 (vid)
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η Σταντάρ ήταν εκείνη που πίεσε από την αρχή την Αλκμααρ για το γκολ. Αν και οι Ολλανδοί είχαν κι αυτοί κίνητρο, αφού ήθελαν να βγουν στο Europa League, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έχασαν ευκαιρίες, αλλά ο περίφημος πλέον άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μάρτιν Χάαρ (Ο Αντβοκαατ).

Στο 29’ ο Γιοβάνοβιτς είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, στο 45’ ο Ντε Καμάγκρο είχε κι αυτός δοκάρι σε γυριστό μέσα στην περιοχή, στο 42’ όμως ο Λενς φρόντισε να αξιοποιήσει τη μοναδική καλή ευκαιρία της Αλκμααρ στο πρώτο μέρος και να κάνει το 0-1.

Στην επανάληψη οι Βέλγοι ανέβασαν, όπως αναμενόταν, την απόδοσή τους, πίεσαν ακόμα περισσότερο και έψαξαν το χρυσό γκολ της ισοφάρισης, το οποίο θα τους έστελνε στο Europa League. Ευκαιρίες χάθηκαν, προσπάθειες έγιναν, αλλά το γκολ δεν ερχόταν.

Επρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις και να δούμε τον Μπονάτ να προωθείται σε κόρνερ για να έρθει το 1-1. Ο γκολκίπερ της Σταντάρ Λιέγης βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με δικό του τέρμα η ομάδα του θα συνεχίσει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η Σταντάρ Λιέγης ήταν καλύτερη και σαφώς πιο επιθετική. Ηταν όμως άτυχη, αφού η Αλκμααρ σκόραρε στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της. Η τύχη της έκλεισε το μάτι στις καθυστερήσεις όταν βρήκε το γκολ από τον Μπολάτ. Δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει εικόνας της αναμέτρησης.

ΜVP:

Στη φάση του 42ου λεπτού δεν κατάφερε να γλιτώσει την εστία του από την παραβίαση, αλλά στις καθυστερήσεις σκόραρε και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Μετά τον Μπουτ, που έβαλε γκολ την Τρίτη στο Τορίνο, ήταν η σειρά του Σινάν Μπολάτ, περί ου ο λόγος, να βάλει το όνομά του στη λίστα των τερματοφυλάκων που μπορούν και να σκοράρουν.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Η Αλκμααρ είναι άξια της μοίρας της. Είχε στα χέρια της την πρόκριση, αλλά για μία ακόμη φορά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Η ευρωπαϊκή της πορεία για φέτος έλαβε τέλος χωρίς να καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης.


Τα γκολ του αγώνα


Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ