Στάθης: “Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ σήμερα”
Ο Πέτρος Στάθης μίλησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" με αφορμή τις διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΚ. Αναλυτικά...
“Από την ημέρα που αποχώρησα από τα διοικητικά της ΑΕΚ δεν έχω μιλήσει ποτέ. Και αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή ακριβώς γιατί κατά την περίοδο της δικιάς μου θητείας, έβλεπα κάθε τόσο πρώην παράγοντες χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της ομάδας, να βγαίνουν και να κάνουν σχόλια εκ του ασφαλούς για κάτι που δεν μπορούσαν να έχουν εσωτερική ενημέρωση. Αυτό επέλεξα και εγώ να κάνω. Μπορούσα και εγώ πολλές φορές στη ζωή μου να βγω και να κάνω κριτική και να δημιουργήσω εντυπώσεις χωρίς να είμαι ενήμερος για το τι συμβαίνει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχει σημασία να πω κάποια πράγματα από την πλευρά των παλιών μετόχων της ΑΕΚ σαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και ενός ανθρώπου του οποίου το όνομα έχει ακουστεί πολύ το όνομά του, λόγω της συνεργασίας μας, του Βίκτορα Ρέστη”.
“Πραγματικά και η άποψη του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Βίκτωρα Ρέστη, αλλά και η δική μου γιατί δεν θα ξεχάσω ότι το 44 ήταν μια ιδέα του Γιώργου Κιντή, το οποίο δημιούργησε στην ΠΑΕ ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, έκανε τους απαραίτητους ισολογισμούς για να περάσει. Η εκτέλεση ήταν δική μου. Ήταν πολύ σημαντικό ότι έπεισα την Enic και τη Netmed να βάλουν τα δικά τους χρέη στη ρύθμιση. Όταν ακούστηκε το όνομα του Κιντή για πρόεδρος. Εμείς δεν είπαμε να τον βάλουν σαν πρόεδρο, εμείς είπαμε ότι αυτός είναι ένας άνθρωπος που τον ξέρουμε και τον εμπιστευόμαστε. Αλλά δεν ήταν δική μας επιλογή”.
“Είναι αστείο και είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η ΑΕΚ είναι ένα κελεπούρι που υπάρχουν γύρω γύρω τα κοράκια που θέλουν να την αγοράσουν”.
Για την πρόταση Μελισσανίδη
“Η επικοινωνία του κ. Μελισσανίδη με τον κ. Νικολαΐδη ήταν: “Θέλω να βρεθούμε γιατί θέλω να σου καταθέσω μία πρόταση συνεργασίας για την ομάδα”. Στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία ο κ. Νικολαΐδης απάντησε και είπε ναι να γίνει κάποιο ραντεβού σε ξενοδοχείο. Ενώ ήταν να γίνει το ραντεβού, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτές τις μέρες το ραντεβού , να γίνει αργότερα. Ο κ. Μελισσανίδης του είπε ότι επειδή δεν είναι καλό να σέρνεται το θέμα να το πει από το τηλέφωνο. Δεν υπήρχε πρόθεση να γίνει τηλεφωνικά η πρόταση. Η πρόταση ήταν ξεκάθαρη, του είπε ότι αυτός και οι επιχειρηματίες έχουν μαζέψει ένα ποσό των 70 εκατ. το οποίο θέλουμε να επενδύσουμε στην ομάδα. Η πρώτη και ξεκάθαρη ερώτηση ήταν εάν δίνουν το management και η πρώτη και ξεκάθαρη απάντηση είναι ότι δεν το δίνουν.
Σε αυτή την περίπτωση του είπε ο κ. Μελισσανίδης να μπουν τα 70 κατ. Από την πλευρά μας να μπουν και άλλα τόσα από την μεριά σας και να έχετε εσείς το management. Η απάντηση ήταν ότι δεν χρειάζεται τόσα χρήματα η ΑΕΚ. Συμφωνήθηκε ότι δεν χρειάζεται τόσα χρήματα η ΑΕΚ, αλλά του ζήτησε ο κ. Μελισσανίδης να βγάλουν μία ανακοίνωση να το πείτε. Μετά υπήρξε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που ζήταγαν από τον κ. Μελισσανίδη να μην βγάλουν ανακοίνωση, αλλά να στείλει επίσημη πρόταση και να απαντήσουν αρνητικά όμως”.
“Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μπει σε μια ποδοσφαιρική ομάδα και κυρίως στην ΑΕΚ σήμερα, τέτοια εποχή. Η ΑΕΚ σπάει τα αρνητικά ρεκόρ, έχασε έναν πρόεδρο ο οποίος ήταν φιγούρα για την ομάδα, δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με τους φιλάθλους. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόθεση από κανέναν να μπει στο επενδυτικό σχήμα”.
Τι θα έλεγε στο Διοικητικό Συμβούλιο
“Πρώτα από όλα θα έλεγα να στηρίξουν τον Μπάγεβιτς και τον Μανωλά, δύο ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τι θα πει πρωτάθλημα. Έχει πολλά σημάδια βελτίωσης η ομάδα. Το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει ότι σιγά σιγά η ομάδα βρίσκει τη θέση της. Θα πήγαινα με μια καλύτερη ομάδα τον Μάιο, εφόσον έβλεπα μια οικονομική αδυναμία δική μου, σαν Πέτρος Στάθης το λέω. Να χτυπήσουν την πόρτα του Μελισσανίδη και να του πούνε δύο πράγματα. Πρώτον να ζητήσουν συγγνώμη που υποτίμησαν την πρότασή του το καλοκαίρι. Να ζητήσουν συγγνώμη που την χαρακτήρισαν επικοινωνιακή. Το δεύτερο είναι να του πούνε για το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης καλώς ή κακώς, το θέμα Νέας Φιλαδέλφειας είναι το βιβλίο και από εκεί ξεκινάει”.
Για την θητεία του Νικολαΐδη
“Έλεγα στον εαυτό μου ο ‘Αγιος’ Ντέμης. Γιατί εμένα προσωπικά με έσωσε μέσα σε μια κατάσταση που ήταν τραγική. Συναντηθήκαμε με τον αντιπρόεδρο τον κ. Κανελλόπουλο τυχαία σε πτήση των ιδιωτικών αεροπλάνων που ήμουν με τον οικονομικό διευθυντή της Μάντσεστερ Σίτι, έτυχε να ήταν στην Αθήνα και του είπα μπροστά στον κ. Κανελλόπουλο, να σας συστήσω τον οικονομικό διευθυντή της Μάντσεστερ Σίτι και είπε στον οικονομικό διευθυντή, ο άνθρωπος που με έσωσε, εμένα προσωπικά”.