Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης: Ένα αστέρι γεννιέται...

Ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1988 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής. Έπαιζε αριστερό μπακ στην ομάδα του χωριού του, όπως και ο θείος του που αγωνίστηκε και στην Αλεξάνδρεια. Από μικρός πήγαινε στα γήπεδα και τους παρακολουθούσε και όπως όλοι μας… κόλλησε το μικρόβιο και άρχισε να κλωτσά μια μπάλα στις γειτονιές.

Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης: Ένα αστέρι γεννιέται...
Σε ηλικία 8 ετών έπαιξε για ένα χρόνο στο Λάκκωμα. Το 1996, πήγε στο τμήμα τζούνιορ του ΠΑΟΚ και συνέχισε στο προπαιδικό και παιδικό τμήμα. Μόλις δύο χρόνια αργότερα το ταλέντο του ξεχώρισε. Το 1998 έπαιξε σε τουρνουά με τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ στην Ιταλία. Η τοπική ομάδα της Τεργέστης τον ζήτησε μετά το τέλος του τουρνουά, θέλοντας να τον εντάξει στη δύναμή της.

Ο 10χρονος Κλάους πήγε με τους γονείς στην πόλη του ιταλικού βορρά για μόνιμη εγκατάσταση. Ήταν δύσκολα, ήταν μικρός, δεν μπορούσε να προσαρμοστεί και δεν έμεινε ούτε ένα μήνα τελικά στη Τεργέστη. Οι Ιταλοί ήθελαν να μπει εσώκλειστος σε δική τους σχολή, δεν ήθελε να αποχωριστεί τους γονείς του και όλοι μαζί έφυγαν από την Τεργέστη σύντομα.

Εν συνεχεία πήγε στην Γερμανία, όπου είχε συγγενείς, πάλι μαζί με τους γονείς του. Έκανε μερικές προπονήσεις με την Χέρτα Βερολίνου, αλλά κι εκεί είχε προβλήματα, δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο κλίμα και στις συνθήκες ζωής της Γερμανίας. Δεν ήξερε γλώσσα, ήταν μόλις 10 χρονών και ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. Και στη Γερμανία δεν έμεινε ούτε μήνα. Επέστρεψε γρήγορα με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή η σύντομη περιπλάνησή του στο εξωτερικό κράτησε το διάστημα Αύγουστος- Σεπτέμβριος του 1998. Μετά γύρισε στο παιδικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Μετεπήδησε στο εφηβικό και τα τελευταία τρία χρόνια έπαιζε στη δεύτερη ομάδα, με την οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 24 γκολ την σεζόν 2006-07, ενώ την φετινή περίοδο ανήκε στην πρώτη ομάδα.

Το όνομα Κλάους το πήρε από το νουνό του, που είναι Γερμανός και του έδωσε και το όνομά του. Είναι ο Γερμανός άντρας μιας εξαδέλφης του πατέρα του που μένει στο Βερολίνο.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο παίζοντας στη θέση του λίμπερο, μέχρι που γύρισε από Γερμανία το 1998. Τότε ο Κώστας Μαλιούφας στο παιδικό τμήμα τον προώθησε και τον καθιέρωσε στην επίθεση.

Οι σημαντικότεροι άνθρωποι που τον βοήθησαν σε κάθε του βήμα μέχρι τώρα είναι οι γονείς του που ξενιτεύτηκαν για χάρη του. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στο τμήμα των τζούνιορ με προπονητή τον Τόνι Μικέα, τον Κώστα Μαλιούφα στην δεύτερη ομάδα και στο εφηβικό τμήμα και τον Κυριάκο Αλεξανδρίδης στη δεύτερη ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Τριετές συμβόλαιο. Τελείωνε το 2009 ωστόσο ανανεώθηκε το καλοκαίρι του 2008, γιατί το όνειρό του είναι να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ. Έχει ύψος 1,86 και το πρότυπό του είναι ο Ντιντιέ Ντρογκπά. Ένα αστέρι γεννιέται...

24MEDIA NETWORK