Στείλτε τον σπίτι του...

Στείλτε τον σπίτι του...
Θέατρο του παραλόγου διαδραματίστηκε για μια ακόμη φορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα εξαιτίας της διαιτησίας του επιεικώς τραγικού κ. Σπυρόπουλου, που με τις αποφάσεις του εις βάρος των φιλοξενουμένων σχεδόν τουςέφτασεστο σημείονα αποχωρήσουν από το γήπεδο της Ριζούπολης, εκθέτοντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό.

Ο διαιτητής από την Φθιώτιδα έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των πρωταθλητών στο 61' της αναμέτρησης, επιπλέον στο 76' σε μια φάση που ο Κωστούλας "έβγαλε" τον αγκώνα του προσπαθώντας να χτυπήσει τον Κλίμεκ αντί να αποβάλει τον αμυντικό των "ερυθρολεύκων", που είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, επέλεξενα κάνει την έκπληξη και να δείξει απευθείας κόκκινηστον επιθετικό του Πανιωνίου λόγω εξύβρισης.

Στη συνέχεια ο γενικός αρχηγός του Πανιωνίου Γιώργος Δέδες απείλησε να πάρει την ομάδα και να αποχωρήσει από το γήπεδο. Για περίπου επτά λεπτά επικράτησε χάος. Τελικά ο αγώναςσυνεχίστηκε για να λήξει υπέρ του Ολυμπιακού με 1-0, με τον Σπυρόπουλο να προσπαθεί να συμμαζέψειτα ασυμμάζευτα στο... 102'όταν και δεν καταλόγισε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρτου Ζιοβάνι. Στην ίδια φάση κι ενώ ο Ζιοβάνι βρίσκεται στο έδαφος, ο Πίνο τον χτυπάει με το γόνατο στην πλάτη. Στο αμέσως προηγούμενο λεπτό, ο Καστίγιο, αφού δέχτηκε το φάουλ από τον Ραγκουέλ, με προέκταση του ποδιού του, κλώτσησε τον Γάλλο του Πανιωνίου!

Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού ο Πανιώνιος εμφανίστηκε όπως αναμενόταν στην Ριζούπολη. Καλά στημένος αμυντικά κατάφερε να μην απειλείται σε κανένα σημείο του αγώναιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό, που από την πλευρά του εμφανίστηκε απρόσμενα κακός, χωρίς φαντασία και διάθεση. Με βάση της εικόνα των δυο ομάδων το πιο δίκαιο αποτέλεσμασε αυτό το κακό ποιοτικά παιχνίδι θα ήταν μια ωραιότατη "λευκή ισοπαλία".



Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης ο Ολυμπιακός. Ο Ολεγκ Προτάσοφ παρέταξε την ομάδα του με το γνώριμο 4-4-2, την ίδια στιγμή που ο Γιόσεφ Μπουμπένκο είχε επιλέξει ένα 4-5-1 για τον Πανιώνιο, έχοντας ως πρώτο στόχο τηναμυντική θωράκισητης ομάδας του.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν μάλλον αδιάφορα, αφού ο Ολυμπιακός είχε μεν την υπεροχή στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά δεν μπορούσε να τη μετουσιώσει σε ευκαιρίες, μιας και οι "κυανέρυθροι" σωστά στημένοι αμυντικά με χαρακτηριστική ευκολία κατάφερναν να κρατούν την μπάλα μακριά από την περιοχή του Ντρόμπνι.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 8', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γεωργάτου η μπάλαέφτασε στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου καιεκεί ο Γεωργιάδης την"έσπασε"προς το κέντρο της περιοχής όμως ο Στολτίδης που έπιασε το σουτ δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Ντρόμπνι. Στο 18' ο Σπύρος Βάλλας τραυματίστηκε και ο Ουκρανός τεχνικός των "ερυθρολεύκων" αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική αλλαγή, ρίχνοντας στον αγώνα τον Γιώργο Ανατολάκη.

Οσο περνούσε η ώρα ο Πανιώνιος ανέβαζε την απόδοση του, αρχίζοντας να ισορροπεί τη μάχη στο χώρο του κέντρου και κερδίζοντας μερικά ακόμα μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ωστόσο με μοναδικό προωθημένο τον Βαγγέλη Μάντζιο η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει με αξιώσεις τους γηπεδούχους.

Στο 20' μετά από ένα κόρνερ του Γεωργάτου η μπάλα ήρθε εκ νέου στηνκαρδιά της άμυνας του Πανιωνίου και ο Ζιοβάνι επιχείρησε μια προβολή που όμως πέρασε άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενουςήταν στο 22',όταν ο Πανιώνιος κέρδιασεένα φάουλ σε πλονεκτική θέση όμωςο Σμίλιανιτς που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλαμε δύναμη ψηλά άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ στη συνέχεια, με το παιχνίδι να μην έχει τις μεγάλες φάσεις και τον Πανιώνιο να στέκεται πολύ καλά, τουλάχιστον στον αμυντικό τομέα, στον αγωνιστικό χώρο. Μερικές μικροευκαιρίες στη συνέχεια, όπωςένα σουττου Στολτίδη στο 36' και του Καφέ στο 44' δεν απείλησαν τον Τσέχο πορτιέρο του Πανιωνίου. Νωρίτερα, στο 43' ο Πάντος είχε κάνει ένα "μαγικό", περνώντας δυο παίκτες της ομάδας του Μπομπένκο και μπήκε στην περιοχή όμως εκεί αντί να σουτάρει επέλεξε να... πασάρει στους κεντρικούς αμυντικούς των φιλοξενουμένων.



Σε γενικές γραμμές ένα βαρετό πρώτο μέρος, χωρίς τις μεγάλες φάσεις και με καθόλου καλό ρυθμό. Ο Πανιώνιος χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα έπαιρνε αυτό που ήθελε. Ο Γιόσεφ Μπουμπένκο αν και είχε στήσει πολύ αμυντικά την ομάδα του έδειχνε να δικαιώνεται για την επιλογή του.Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έδειχνε πολύ "βαρύς", χωρίς διάθεση και φαντασία στην ανάπτυξη του με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει ουσιαστικά απειλητικός.



Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στην επανάληψη. Ο αγώνας κυλούσε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο μέρος, δηλαδή υπερβολικά ήρεμα και χωρίς ίχνος ευκαιρίας. Ο Ολεγκ Προτάσοφ μετά το 55' αναγκάστηκε να σηκώσει τον Καστίγιο για ζέσταμα, μιας και ο Ολυμπιακός επιθετικά ήταν κάτι παραπάνω από ακίνδυνος.

Ολα έδειχναν πως ο αγώνας όδευε σε μια ωραιότατη "λευκή" ισοπαλία. Ωστόσο στο 61' έγινε μια φάση που θα συζητηθεί αρκετά. Ο Γεωργιάδης διεκδίκησε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου με τον Ραγκουέλ, οι δυο παίκτεςστην προσπάθεια τους είχαν μια επαφήκαι ο δεξιός εξτρέμ του Ολυμπιακού έπεσε με τον κ. Σπυρόπουλο προς έκπληξη όλων νακαταλογίζει πέναλτι. Η απόφαση του διαιτητή από την Φθιώτιδα ήταν εντελώς λανθασμένη, μιας και δενυπήρξε καν υποψία παράβασης στη συγκεκριμένη φάση.

Την εκτέλεση της ποινής ανέλαβε οπαίκτης που την κέρδισε. Ο Γιώργος Γεωργιάδης στο 61΄ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ντρόμπνι από τα έντεκα βήματα και να βάλει από το πουθενά μπροστάστο σκορ την ομάδα του. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο αντέδρασεάμεσα στο τέρμα των "ερυθρολεύκων",βγάζοντας από τον αγώνα τον Μάντζιο και περνώντας στη θέση του τον Αρκάντιους Κλίμεκ.

Ο ΟλεγκΠροτάσοφ από την πλευρά του πέρασε στον αγώνα τον Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο στο 62' στη θέση του Μάρτσιν Κούζμπα, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο κινητική την επιθετική του γραμμή. Λίγο αργότερα ο Γεωργιάδης πουείχε φύγει από κανονικότατη θέση και έβγαινε με προϋποθέσεις για γκολ υποδείχτηκε σε ένα παντελώς λανθασμένο οφσάιτ.Το παιχνίδι μετά το γκολ του Ολυμπιακού εκραχύνθηκε προς στιγμήν, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να είναι αρκετά και από τις δυο ομάδες.

Στο 76' ο Κωστούλας που είχε χρεωθεί ήδη με κίτρινη κάρτα από το 22' δέχόταν ένα μαρκάρισμα διαρκείας από τον Κλίμεκ. Ο αμυντικός τωνπρωταθλητών εκνευρίστηκε και έβγαλε τον αγκώνα του σε μια προσπάθεια να χτυπήσει τον παίκτη του Πανιωνίου, όμως ο Σπυρόπουλος έκανε και πάλι την έκπληξη, επιλέγοντας όχι μόνο να μην τιμωρήσει τον Κωστούλα, αλλά αντίθετα απέβαλε με απευθείας κόκκινη!!! τον Κλίμεκ για εξύβριση.

Κάπου εκεί επικράτησε πανικός, με τον γενικό αρχηγό του Πανιωνίου Γίωργο Δέδε να είναι έτοιμος να πάρει την ομάδα και να αποχωρήσει από το γήπεδο. Προς στιγμήν η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη, με τον κ. Δέδε να δέχεται καταιγισμό κερμάτων.

Οι άνθρωποι του Πανιωνίου ήταν δικαίως έξω φρενών με τον κ. Σπυρόπουλο.Ο κ. Δέδες είχε μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και απαιτούσε να πάρει την ομάδα και να σηκωθεί να φύγει από το γήπεδο, αρνούμενος να περάσει εκτός γηπέδου. Τελικά μετά από παρέμβαση του παρατηρητή διαιτησίας της αναμέτρησης ο κ. Δέδες πείστηκε να αφήσει την ομάδα να ολοκληρώσει το παιχνίδι, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πιθανές κυρώσεις.

Ο Σπυρόπουλος από την πλευρά του απέβαλε από την πάγκο του Πανιωνίου τον Δέδε, ο οποίος αποχώρησε χαρακτηρίζοντας ντροπή όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Ριζούπολης, ενώ ακόμα ανέφερε πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να χρειάζεται τέτοιες διαιτησίες.Ολα αυτά κράτησαν περίπου επτά λεπτά. Ο αγώνας συν εχίστηκε, ο Ολυμπιακός έχασε μιακαλή ευκαιρία στη συνέχεια στο 90' της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τον Καστίγιο, και άλλη μια στο... 99' με τον Νινιάδη.

Ομως όλα αυτά λίγη σημασία έχουν μπροστά στην ντροπιαστική διαιτησία του Σπυρόπουλου, που από το πουθενά παραλίγο να τινάξει στον αέρα ένα απόλυτα ήρεμο παιχνίδι και ολοκλήρωσε την τραγική του διαιτησία μη καταλογίζοντας ένα πεντακάθαρο πέναλτι που έγινε από τον Ραγκουέλ πάνω στον Ζιοβάνι στο 102', προφανώς για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.



Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:


Ολεγκ Προτάσοφ: «Κρίμα που ο κόσμος έρχεται να δει ποδόσφαιρο σε τέτοια γήπεδα. Ο κόσμος έρχεται να δει μπάλα. Αυτές οι σκηνές είναι βγαλμένες από κάποιο θέατρο. Το κλίμα ενόψει του΄ντέρμπι με τον Παναηθηναϊκό φορτίζεται από τώρα αρκετά. Πρέπει να γίνει μια γιορτή και όπως πάμε δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο.Για να παιχτεί καλό παιχνίδι πρέπει και οι δυο ομάδες να βοηθάνε και όχι η μια να προσπαθεί να καταστρέψει το παιχνίδι της άλλης. Σε κανένα από τα πρώτα ματς του Κυπέλλου δεν πήγαμε καλά, χαλαρώνουμε μάλλον χωρίς λόγο και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Στο δεύτερο παιχνίδι πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Ετσι όπως πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι, κάτω από αυτές τις καταστάσεις, το σκορ που πήραμε μπορούμε να το θεωρήσουμε καλό».



Γιόσεφ Μπουμπένκο: «Δεν δικαιούμασταν την ήττα. Νομίζω ότι σήμερα το παιχνίδι δεν παίχτηκε δίκαια. Δεν θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό». Για τα παράπονα του Πανιωνίου είπε: «Εσείς που είστε πάνω, οι δημοσιογράφοι τα βλέπετε καλύτερα, γράψτε ότι είδατε, την απόφαση για να αποχωρήσουμε την πήρε ο κ. Δέδες. Στην φάση τη αποβολής του Κλίμεκ ο παίκτης μας ήταν στο έδαφος. Οαντίπαλος του του έριξε αγκωνία και δεν ξέρουμε γιατί ο Κλίμεκ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα"




Μικρά μικρά...


***

Μετά το πέρας της αναμέτρησης πολλοί φίλοι του Πανιωνίου συγκεντρώθηκαν έξω από το Members Club του γηπέδου της Νέας Σμύρνης διαμαρτυρόμενοι έντονα για την κακή διαιτησία του κ. Σπυρόπουλου.

*** Κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο της Ριζούπολης ο κ. Σπυρόπουλος απέφυγε να διαβάσει στους δημοσιογράφους, ως είθισται, το φύλλο αγώνος.

*** Ενσταση προτίθεται να καταθέσει στην ΕΠΑΕ την Πέμπτη ο Πανιώνιος κατά της διαιτησίας του κ. Σπυρόπουλου, τον οποίο κατηγορεί για αλλοίωση του αποτελέσματος με δόλο.

*** Προκειμένου ο Πανιώνιος να αποφύγει το ενδεχόμενο τιμωρίαςλόγω της ενέργειας του κ. Δέδε να μαζέψει τους παίκτες του συλλόγου και να απειλήσει με αποχώρηση η επίσημη δικαιολογία που δίνεται από την "κυανόλευκη" ΠΑΕ για αυτή την ενέργεια είναιπως ο γενικός αρχηγός της ομάδας ήθελε απλώς να δώσει... εντολές στους παίκτες.

*** Φανερά εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα οπρώην πρόδρος του Πανιωνίου Αχιλλέας Μπέος δήλωσε: "Κάποτε όλες οι χούντες πέφτουν".

*** Επεισόδια απειλήθηκαν μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου, στο διάστημα της αναμπουμπούλας, αλλά με την συμβολή των ψυχραιμοτέρων και την παρέμβαση τουΑχιλλέα Μπέου επικράτησεη κοινή λογική.
















Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-0
(61' Γεωργιάδης)

Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός: Γιάννου, Πάντος, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Βάλλας(23' Ανατολάκης), Γεωργάτος(78' Νινιάδης),Γεωργιάδης, Στολτίδης, Καφές, Ζιοβάνι, Κούζμπα(62' Καστίγιο)

Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Τζουλιάνο, Κατσιαρός, Βλτσεκ, Σμίλιανιτς, Τζιορτζόπουλος,Τζιώλης, Ραγκουέλ, Γουνδουλάκης, Παρόντι(70' Πίνο), Μάντζιος(67' Κλίμεκ)

Διαιτητής: Σπυρόπουλος(Φθιώτιδας)
Κίτρινες κάρτες: 22' Κωστούλας, 32΄Παρόντι
Κόκκινες κάρτες: 76' Κλίμεκ























































News 24/7

24MEDIA NETWORK