Οριστικά στη Δ' Εθνική Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα

Η ΕΕΑ απέρριψε το αίτημα επανεξέτασης των φακέλων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, με συνέπεια τον οριστικό υποβιβασμό τους στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Οριστικά στη Δ' Εθνική Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν μπήκε καν στην ουσία των (όποιων) αλλαγών έγιναν στη μετοχική σύνθεση των δυο ΠΑΕ μετά την αρχική απορριπτική απόφαση για τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στη Super League. Yπενθυμίζουμε ότι με την αρχική της απόφαση η ΕΕΑ έστελνε τις δυο ΠΑΕ στη Δ' Εθνική θεωρώντας ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους παρέπεμπε ευθέως στους -αποκλεισμένους δια βίου από το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι- Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.

Οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα κατέθεσαν νέους φακέλους και αίτημα επανεξέτασής τους από την αρμόδια Επιτροπή, αλλά η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό και η τύχη τους είναι -με βάση τα ισχύοντα δικαστικά δεδομένα- μη αναστρέψιμη.

Ως προς την αντικατάστασή τους (ή μη), όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και στο ΔΣ της Super League την Παρασκευή (16/9), στην ατζέντα του οποίου η εξέλιξη της Πέμπτης θα είναι το βασικό θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοργανώτρια αρχή επεξεργάζεται ήδη σχέδιο διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, προκειμένου να αποφύγει εκκρεμοδικίες και προσφυγές που θα καταστήσουν μη αναστρέψιμη την κατάσταση στη βιτρίνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΕΑ πιθανόν να κληθεί εκ νέου να εξετάσει τους φακέλους των ΠΑΕ Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, οι οποίες με βάση τον ΚΑΠ αλλά και τις προθέσεις της λίγκας (τουλάχιστον επί προεδρίας Μαρινάκη) εμφανίζονται ως εν δυνάμει αντικαταστάτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στη μεγάλη κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK