Στη δίνη των αριθμών

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά το 1-0 της Λεωφόρου και το 3-1 του Καμπ Νού (από μία νίκη). Αξίζει όμως να ρίξουμε μία ματιά σε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Στη δίνη των αριθμών

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά το 1-0 της Λεωφόρου και το 3-1 του Καμπ Νού (από μία νίκη). Αξίζει όμως να ρίξουμε μία ματιά σε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία...

•Οκτώ φορές έχει υποδεχθεί στην Αθήνα ισπανική ομάδα ο Παναθηναϊκός και διατηρεί το αήττητο. Έχει να επιδείξει τρεις νίκες (Μαγιόρκα, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη) και πέντε ισοπαλίες (Μπιλμπάο, Βαλένθια, Κορούνια δύο φορές και Ρεάλ Μαδρίτης).

•Η Μπαρτσελόνα έχει επισκεφτεί τέσσερις φορές την Ελλάδα και μετράει δύο νίκες (ΑΕΚ, Πανιώνιος) και ισάριθμες ήττες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).

•Αυτό του Ολυμπιακού Σταδίου θα είναι το 99ο ματς της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει απολογισμό 52 νικών, 23 ισοπαλιών και άλλων τόσων ηττών (188-120 τα γκολ).

•Αν αγωνιστεί τη Τρίτη, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα γίνει... διψήφιος σε ό,τι αφορά στις συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε εννέα αναμετρήσεις, έχει σκοράρει μία φορά (Αϊντχόφεν). Την 60ή συμμετοχή του κυνηγά ο Γιάννης Γκούμας, ο οποίος είναι πρώτος μεταξύ των συμπαικτών του στη σχετική λίστα. Μία εικοσάδα αγώνων θα κλείσει ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Το 15ο ευρωπαϊκό τέρμα του ψάχνει ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε.

•Όπως και ο Γιάννης Γκούμας, έτσι και ο Κάρλες Πουγιόλ ψάχνει την 60η ευρωπαϊκή συμμετοχή του. Έχει αγωνιστεί 47 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες 12 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ωστόσο δεν έχει σκοράρει ακόμη. Την 20ή συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ ψάχνει ο Τιάγκο Μότα και την 45η ο Ντέκο.

•Δύο ημέρες μετά το παιχνίδι, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος συμπληρώνει 24 χρόνια ζωής και ο Φίλιππος Δάρλας, στις 23 του μηνός, κλείνει τα 22. Μην ψάχνεται για κάποιον εορτάζοντα στις τάξεις της "μπλαουγκράνα". Ουδείς από τους 28 παίκτες που έχουν δηλωθεί δεν έχει γεννηθεί τον Οκτώβριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK