Στη Σλοβακία το μοναδικό γήπεδο στον κόσμο που το διασχίζει τρένο

Η αγωνία στην εξέδρα είναι στο κατακόρυφο. Το φάουλ εκτελείται με δύναμη. Η μπάλα περνάει πάνω από όσους πήδηξαν στο πρώτο δοκάρι. Κατεβαίνει, παίκτες κάνουν κίνηση σε αυτή. Γίνεται μια προβολή και... ένα τρένο περνάει ξαφνικά από μπροστά σου και χάνεις την φάση! Φαντασία ή πραγματικότητα;

Στη Σλοβακία το μοναδικό γήπεδο στον κόσμο που το διασχίζει τρένο
TATRAN CIERNY BALOG

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι στην κερκίδα. Το ματς είναι στο 1-1, το ρολόι σημαδεύει το 90ο λεπτό. Η ομάδα σου έχει κερδίσει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια. Καλό σημείο για να απειλήσει, να πανηγυρίσει ένα γκολ και να πάρει τη νίκη. Το φάουλ εκτελείται με δύναμη, φάλτσο και σωστή καμπύλη. Η μπάλα περνάει πάνω από όσους πήδηξαν στο πρώτο δοκάρι. Κατεβαίνει, παίκτες κάνουν κίνηση σε αυτή. Ο τερματοφύλακας σαστίζει, η μπάλα σκάει κάτω και κατευθύνεται με ταχύτητα στο δεύτερο δοκάρι.

Λίγο αριστερά, είναι γκολ. Λίγο δεξιά είναι δοκάρι. Γίνεται μια προβολή και... ένα τρένο περνάει ξαφνικά από μπροστά σου και χάνεις την φάση! Ταινία επιστημονικής φαντασίας θα έλεγε κανείς. Κανονικά ναι. Φυσιολογικά ναι. Αλλά εξαίρεση υπάρχει.

Στη μαγευτική Σλοβακία. Και το βιώνουν οι φίλοι της Tatran Cierny Balog. Στο γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα τους, η εξέδρα είναι ουσιαστικά χωρισμένη από τον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας των γραμμών του σιδηρόδρομου Cierny Hron. Ενίοτε τα βαγόνια από την Podbrezova περνούν από εκεί ακριβώς, ανάμεσα στους παίκτες, το χορτάρι και τους οπαδούς στην κερκίδα!

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα έκανε θραύση στο twitter, αποδεικνύοντας παράλληλα του λόγου το αληθές αφού η δύναμη της εικόνας δεν συγκρίνεται με τίποτα. Η Tatran Cierny Balog είναι ερασιτεχνική ομάδα αλλά και η μοναδική στον κόσμο που το γήπεδο της διαθέτει γραμμές τρένου. Ο σιδηροδρομικός σταθμός κατασκευάστηκε τα πρώτα χρόνια του 1900, για να μεταφέρει ξυλεία από το Cierny Balog στο Hronec.

Αργότερα το δίκτυο επεκτάθηκε σε μήκος 132 χιλιομέτρων. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε γήπεδο στην περιοχή με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα. Όταν το χωριό αναπτύχθηκε και ο σταθμός έπαψε να λειτουργεί το 1982, φτιάχτηκε και το γήπεδο. Όμως 10 χρόνια μετά, ο σιδηροδρομικός σταθμός μπήκε ξανά σε λειτουργία, ως μέσο ξενάγησης για τους τουρίστες. Κάνοντας μια διαδρομή 17 χιλιομέτρων: Chvatimech - Hronec - Čierny Balog - Vydrovo. Και έτσι δημιουργήθηκε αυτό το αξιοθέατο, μοναδικό στον κόσμο και θελκτικός προορισμός για όσους επισκέπτονται την περιοχή θέλοντας να ζήσουν την εμπειρία.

Στη Σλοβακία το μοναδικό γήπεδο στον κόσμο που το διασχίζει τρένο
TATRAN CIERNY BALOG

Το πούλμαν (στην άμυνα) δεν είναι πια της μόδας!

News 24/7

24MEDIA NETWORK