Στιλ: "Δεν τολμούσα να κοιτάξω πέρυσι τη βαθμολογία"

Ο Λουκ Στιλ δήλωσε πως είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδα σε συνέντευξη στο "Goal.com" και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει απαντήσεις μετά την περυσινή άσχημη σεζόν.

Στιλ: "Δεν τολμούσα να κοιτάξω πέρυσι τη βαθμολογία"

"Αυτή η σεζόν είναι τεράστια. Πέρυσι πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν ήταν καλή καθώς ήρθαμε δεύτεροι στη βαθμολογία αλλά τερματίσαμε πάρα πολύ πίσω σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Δεν τολμούσα να κοιτάξω τη βαθμολογία στο τέλος της σεζόν.

Ήρθαμε δεύτεροι και χάσαμε στο Champions League αλλά προκριθήκαμε στο Europa League. Αποκλείσαμε εκεί τις ΑΪΚ Στοκχόλμης και Μπρόντμπι που είναι δύο σχετικά μεγάλοι σύλλογοι όμως αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι το πρωτάθλημα.

Θέλουμε να δείξουμε φέτος ότι η διαφορά με τον Ολυμπιακό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο τα προηγούμενα χρόνια. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε τον τίτλο επειδή αυτό πρέπει να κάνει κάθε χρόνο ο σύλλογος.

Στιλ: "Δεν τολμούσα να κοιτάξω πέρυσι τη βαθμολογία"

Είναι ένας τεράστιος σύλλογος ο Παναθηναϊκός, οφείλουμε να κυνηγήσουμε τον τίτλο για τους οπαδούς μας και σε αυτό επικεντρωνόμαστε αυτή τη σεζόν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Άγγλος κίπερ, ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη εμπειρία για τον ίδιο να αφήσει τη χώρα του και να μετακομίσει στην Ελλάδα.

"Όλη μου την καριέρα ήμουν σε ένα πρωτάθλημα, στην Championship, αφού μπορεί να ήμουν και σε ομάδες Premier League όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γουέστ Μπρομ αλλά δεν έπαιξα ποτέ σε αυτές. Το να έρθω εδώ και να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μία αλλαγή επειδή τα πάντα ήταν διαφορετικά, καθώς είχα να παίξω και απέναντι σε ομάδες που τις άκουγα για πρώτη φορά.

Είμαι επίσης σε μία τόσο καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που ξεκινάει παιχνίδι από πίσω και παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει αφού διαφέρει από το παιχνίδι με τις βαθιές μπαλιές που υπήρχε στην Championship".

Στιλ: "Δεν τολμούσα να κοιτάξω πέρυσι τη βαθμολογία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όσον αφορά για τη ζωή του στην Ελλάδα και τι είναι αυτό που του λείπει, αποκάλυψε: "Το απολαμβάνω πραγματικά και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι πάντως σημαντικό πως βρίσκομαι μακριά από τους φίλους και την οικογένεια. Δεν είμαι απλά μερικές ώρες απόσταση με το αυτοκίνητο ή το τρένο. Θα πρέπει να προγραμματίζεις και θα πρέπει να έχεις μερικές ημέρες ρεπό για να τους δεις. Αν μάλιστα παίζουμε και στην Ευρώπη μπορεί να περάσουν και μήνες μέχρι να τους δω.

Στην ομάδα δεν υπάρχουν άλλοι Άγγλοι παίκτες οπότε πρέπει να γίνεις φίλος με παίκτες που είναι άλλης εθνικότητας. Αυτό αποτελεί πρόκληση λόγω της διαφορετικής κουλτούρας που έχει ο κάθε λαός. Η οικογένειά μου ζει στην Αγγλία, στο Πιτέρμπορο, και είμαι τυχερός που ο πατέρας μου ταξιδεύει συχνά για να με δει. Φέτος παίζουμε στην Ευρώπη και αυτό είναι σπουδαίο επειδή έχω 10 φίλους που θα έρθουν να με δουν και στον Άμστερνταμ με τον Άγιαξ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK