Στην Αφρική πανηγυρίζουν...

Το Τόγκο και η Ακτή Ελεφαντοστού είναι οι δύο από τις τέσσερις πρωτάρες της αφρικανικής ηπείρου που θα δώσουν το παρόν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόλις λίγες ημέρες μετά την πρόκριση, οι λαοί αμφότερων των χωρών πανηγυρίζουν για την επιτυχία.

Στην Αφρική πανηγυρίζουν...

Το Τόγκο και η Ακτή Ελεφαντοστού είναι οι δύο από τις τέσσερις πρωτάρες της αφρικανικής ηπείρου που θα δώσουν το παρόν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόλις λίγες ημέρες μετά την πρόκριση, οι λαοί αμφότερων των χωρών πανηγυρίζουν για την επιτυχία...

Εθνική Αργία

Ο πρόεδρος του Τόγκο, Φάουρε Γκνασίνγκμπε, κήρυξε την περασμένη Δευτέρα ως ημέρα εθνικής αργίας, με αφορμή την πρώτη πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντιάλ. Το μικρό κρατίδιο της δυτικής Αφρικής, κατάφερε το περασμένο Σάββατο να συμπληρώσει αήττητο εννέα αγωνιστικών και άφησε πίσω του την Σενεγάλη, η οποία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Άπω Ανατολής είχε καταφέρει να φτάσει στα προημιτελικά.

Ο ισχυρός άνδρας του Τόγκο, δήλωσε σχετικά στο κατάμεστο από 20.000 κόσμου γήπεδο Λόμε: " Ο λαός θέλει και έχει κάθε λόγο να γιορτάσει. Η 10η Οκτωβρίου κηρύσσεται Εθνική Αργία σε όλη τη χώρα ".

Ντρογκμπά: " Δικαιοσύνη "

Εκδηλώσεις ανείπωτης χαράς όμως είχαμε και στο Αμπιτζάν, την εμπορική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού. Η παρέα των Κάνγκα Ακαλέ, Αρούνα Ντιντάν και βέβαια, Ντιντιέ Ντρογκμπά, επικράτησε εκτός έδρας του Σουδάν με 3-1 και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το στραβοπάτημα του Καμερούν απέναντι στην Αίγυπτο. Μετά το τέλος του αγώνα, ο στράικερ της Τσέλσι μίλησε από το ξενοδοχείο του Χαρτούμ που είχε καταλύσει η αποστολή...

" Όταν ακούσαμε την ισοπαλία του Καμερούν, βρισκόμασταν στον αγωνιστικό χώρο. Ένιωσα πως είχε αποδοθεί δικαιοσύνη. Μπορεί να μην παίξαμε ιδιαίτερα καλά αλλά σε όλη την προσπάθεια των προκριματικών είχαμε χάσει μόνο ένα παιχνίδι, από το Καμερούν, και θα ήταν άδικο να μην πάρουμε τη πρόκριση".

Να σημειωθεί πως το... πάρτι αφορούσε και τα δύο μέρη της διχοτομημένης χώρας, με την αστυνομική δύναμη πάντως να είναι ισχυρή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK