ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην Αϊντχόφεν ο Λάζοβιτς

Τη βαριά κληρονομιά της φανέλας με το νούμερο 9 την οποία φορούσε και ο συμπατριώτης του Ματέγια Κέζμαν, καλείται να επωμιστεί ο Ντάνκο Λάζοβιτς.

Στην Αϊντχόφεν ο Λάζοβιτς
Τη βαριά κληρονομιά της φανέλας με το νούμερο 9 την οποία φορούσε και ο συμπατριώτης του Ματέγια Κέζμαν, καλείται να επωμιστεί ο Ντάνκο Λάζοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός υπέγραψε την Πέμπτη συμβόλαιο πέντε ετών με την Αϊντχόφεν και στις πρώτες δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Η πρώτη γεύση από το ολλανδικό πρωτάθλημα ήρθε το Καλοκαίρι του 2003, όταν η Φέγενορντ πλήρωσε 7.500.000 ευρώ στην Παρτιζάν για να τον αποκτήσει, δίχως όμως στο Ρότερνταμ να αφήσει το στίγμα του (εννέα γκολ σε 44 αγώνες). Στα μισά της δεύτερης περιόδου δόθηκε δανεικός στη Μπάγερ Λεβερκούζεν (μηδέν γκολ σε εννέα), για να επιστρέψει για ένα εξάμηνο στη σερβική ομάδα.

Ο Λάζοβιτς έχει αγωνιστεί 13 φορές για την εθνική Σερβίας και έχει σκοράρει τρεις.

Εκεί, είχε πέντε γκολ σε έντεκα αγώνες αλλά οι μαρτυρίες που τον ήθελαν να είναι πνεύμα αντιλογίας στα αποδυτήρια του έδειξαν και πάλι την πόρτα της εξόδου. Επόμενος σταθμός, το καλοκαίρι του 2006, η Φιτέσε. Πλήρωσε 1.500.000 ευρώ στη Φέγενορντ, με το κλαμπ του “Ντε Κάιπ” όμως να επιβαρύνεται με το συμβόλαιό του.

Στο “Χέλρεντομ”, ο Λάζοβιτς σκόραρε 20 φορές σε 34 ματς και αποδεικνύεται πωςη άλλοτε ομάδα του Νίκου Μαχλά είναι εκείνη που έκανε την καλύτερη συμφωνία. Σε αντίθεση με τη Φέγενορντ που έχασε περί τα 6.000.000 ευρώ, εκείνη τον πούλησε περίπου 5.500.000 στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας και κέρδισε 4.000.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ