Στην άκρη του πάγκου...

Στην άκρη του πάγκου...
Στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής, εκτός από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό θα κοντραριστούν και οι δύο τεχνικοί ηγέτες των ομάδων. Φερνάντο Σάντος και Τροντο Σόλιντ διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τον Πορτογάλο να θέλει να σπάσει την κακή παράδοση που έχει με τον Ολυμπιακό και το Νορβηγό να επιθυμεί να προσθέσει άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του μετά από αυτήν κόντρα στον Παναθηναϊκό του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Το Contra.gr σας παρουσιάζει τα κυριότερα χαρακτηριστικά των δύο μονομάχων.


Φερνάντο Σάντος, ο δουλευταράς

Τα δυνατά του σημεία

1.Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Ο Πορτογάλος φημίζεται για τη εργασιομανία του και απαιτεί το ίδιο από τους παίκτες του. Οι κάκες γλώσσες λένει ότι αυτό ακριβώς το στοιχείο του στέρησε τη θέση του στον Παναθηναϊκό. Λάτρης της σκληρής προπόνησης και της ακόμα πιο σκληρής προετοιμασίας.

2.Γουστάρει τους νέους παίκτες και δεν διστάζει να τους δίνει ευκαιρίες. Ο Πλιάτσικας ξεκίνησε βασικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οι υπόλοιποι πιτσιρικάδες πήραν άρωμα εντεκάδας, έστω και σε φιλικά ματς, ενώ πέρυσι ο Κυριακίδης έγινε σε πολλά ματς πρωταγωνιστής. Ο Σάντος το θεωρεί πρόκληση και μεγάλο στοίχημα να δουλεύει με πιτσιρικάδες.

3.Oλοι οι ποδοσφαιριστές του μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα προστασίας του Πορτογάλου. Δεν θα μιλήσει δημοσίως άσχημα για παίκτη του , θα τους συγχαρεί και θα τους τονώσει το ηθικό μετά από μία ήττα, χωρίς όμως να τους «χαϊδεύει.» Είναι αμείλικτος σε θέματα πειθαρχίας και αρκεί ένα του βλέμμα για να την επιβάλλει.

Οι αδύναμοι κρίκοι:

1.Δείχνει ευάλωτος στον πρωταθλητισμό και στην πίεση που αυτός συνεπάγεται. Αν και έχει εξασκήσει το σπορ τα προηγούμενα χρόνια, την κρίσιμη στιγμή χύνει την καρδάρα με το γάλα. Το 2002 έχασε το πρωτάθλημα την 29η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό, το 2004 δεν πανηγύρισε, αν και η Σπόρτιγκ είχε διαφορά 9 βαθμών, πέρυσι του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα ο Νατσούρας.

2.Ωρες-ώρες μοιάζει αναποφάσιστος και ανασφαλής. Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του στην ΑΕΚ έκανε ουκ ολίγες φορές αλλαγή πριν το ημίχρονο. Φέτος έχει αλλάξει συστήματα και τακτικές χωρίς να έχει κατασταλάξει. Ψάχνει και ψάχνεται.

Τι λένε οι φίλοι του:

Ο Σάντος είναι προπονηταράς. Πέρυσι παραλίγο να πάρει το πρωτάθλημα με τον Μπούρμπο και τον Κυριακίδη. Μπόρεσε και συνεργάστηκε με τον Ψωμιάδη. Ποιος άλλος θα είχε κότσια να αναλάβει την ΑΕΚ πέρυσι; Του οφείλουν όλοι ένα ευχαριστώ. Θα φτιάξει και τους πιτσιρικάδες. Θα κάνει την ΑΕΚ και πάλι μεγάλη.»

Τι λένε οι εχθροί του:

"Τι να μας πει ο άνθρωπος. Είναι γεννημένος loser. Εκανε ήρωα το Λεμονή το 2002. Το χασε και με τη Σπόρτιγκ στην Πορτογαλία για πλάκα. Θα καταλήξει επιτέλους σε ένα σύστημα; Στον Παναθηναϊκό τον πήραν χαμπάρι νωρίς και έφυγε νύχτα. Ο Ντέμης του έχει προσφέρει ασυλία. Γιατί να αγχωθεί ο Πορτογάλος; Σίγουρο το έχει το μεροκάματο. Ακου ο Σέζαρ παγκίτης."


Τροντ Σόλιντ: Η ήρεμη δύναμη

Τα δυνατά σημεία του

1.Toυ αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και τα πολλά γκολ. Με το αγαπημένο του 4-3-3 προσδοκά την παραγωγικότητα και το θέαμα. Απαιτεί από τους παίκτες του να βγαίνουν πάντα στην επίθεση και να προωθούν την μπάλα μπροστά. Αυτό που αρέσει και στον κόσμο δηλαδή.

2.Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και είναι ο απόλυτος άρχοντας μέσα στην ομάδα του. Παρακολουθεί και τσεκάρει τα πάντα: Τις εργομετρικές και ιατρικές εξετάσει, τις ασκήσεις των τερματοφυλάκων, τις κινήσεις όλων των παικτών ανα πάσα στιγμή. Ηδη έχει γράψει ιστορία το μπλοκάκι του. Αιφνιδίασε τους παίκτες με τους παλμογράφους στην προετοιμασία.

3.Είναι ήρεμος, δεν άγχεται, δεν πανικοβάλλεται, ούτε πανικοβάλλει. Δεν υψώνει το τόνο της φωνής του στους αγώνες, ούτε σηκώνεται διαρκώς για να δώσει οδηγίες. Αφού απαιτεί συγκέντρωση και ηρεμία, οφείλει και ο ίδιος να συμπεριφέρεται ανάλογα, όπως και κάνει.

Οι αδύναμοι κρίκοι.

1. To κοουτσάρισμά του δεν είναι και το καλύτερο (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Ενώ διαπιστώνει προβλήματα, αργεί να τα διορθώσει κάνοντας τις απαραίτητες κινήσεις από τον πάγκο.

2. Δεν αλλάζει με τίποτα, μα με τίποτα, το 4-3-3. Αυτό είναι το σύστημά του, αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται. Παίζει με έναν κλασικό φορ, είτε με τον Ακράτητο στο Καραϊσκάκη, είτε με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου».

3.Δείχνει να μην μπορεί να κοντρολάρει τις εκρήξεις των μεγάλων ονομάτων.Ο Ριβάλντο μουρμούρισε μετά το ματς με την Καλλιθέα, ο Καστίγιο μουρμουρίζει από την αρχή της προετοιμασίας.

Τι λένε οι φίλοι του:

"Επιτέλους, ένας επαγγελματίας προπονητής στον Ολυμπιακό. Είναι υψηλού επιπέδου και έχει κάνει πρωταθλητισμό. Νίκησε για πλάκα τον Παναθηναϊκό στο στάδιο και έφερε και τον παικταρά, τον Τουρέ. Δεν θα χαριστεί σε κανέναν."

Τι λένε οι εχθροί του:

" Αμα είχε χάσει από τη Ρόζενμποργκ ο Μπάγεβιτς, θα τον είχαν κρεμάσει. Ενώ για το Νορβηγό, μούγκα οι φανατικοί. Τις αλλαγές τις θυμάται μετά το 80’. Τι και αν πήρε πρωτάθλημα με την Μπριζ; Στην Ευρώπη ο άνθρωπος δεν έχει κάνει τίποτα. Μόλις μίλησε ο Ριβάλντο, έκανε πίσω και δε του χάλασε το χατήρι. Ακου να φέρει το Λέμενς. Αυτός είναι παλτό ολκής."

News 24/7

24MEDIA NETWORK