Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ και προσφεύγει στο CAS

Προσφυγή στο CAS και αίτημα να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ μέχρι να εκδοθεί από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο η απόφαση για την αφαίρεση βαθμών οι κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ και προσφεύγει στο CAS
savvidis.jpg INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ περνά στην αντεπίθεση για την αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ, ενημερώνοντας για την απόφαση που πάρθηκε να κατατεθεί προσφυγή στο CAS, καλώντας, παράλληλα, την ΕΠΟ να αποδεχθεί μέχρι την Παρασκευή (23/5) την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση. Με την ίδια επιστολή που κοινοποιείται και στη Superleague, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει, ακόμη, να μην επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας των πλέι οφ μέχρι την έκδοση της απόφασης του CAS.

Οπως ενημερώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Επειτα από την απόφαση “σκάνδαλο” της ΕΠΟ που κορυφώθηκε με την αυθαίρετη αφαίρεση τριών βαθμών από τα Play Offs του πρωταθλήματος, αλλά και για την – κατά παράβαση των κανονισμών της FIFA – έλλειψη δυνατότητας εξέτασης της υπόθεσης από άλλο ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο εκτός σφαίρας ελέγχου της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS ζητώντας την ακύρωση των δύο αποφάσεων τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία του CAS και του Ελβετικού Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το CAS έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την παρούσα διαφορά βασιζόμενο στο γεγονός ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι με το νέο σχέδιο καταστατικού της η ίδια ΕΠΟ αποδέχεται τον τρίτο βαθμό ελέγχου των αποφάσεων των οργάνων της και αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της για τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επιστολή της καλεί την Ομοσπονδία να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή 23.05.2014 την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση.

Σε περίπτωση που διαφωνήσει η ΕΠΟ με την πρόταση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από την ανωτέρω προσφυγή στο CAS την οποία θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο, θα προσφύγει σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο εθνικό ή διεθνές για τη διεκδίκηση αποκατάστασης της ζημίας που έχει υποστεί από την παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ και των οργάνων της.

Παράλληλα στην ίδια επιστολή που κοινοποιείται και στη Superleague, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει να μην επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας των Play Οffs μέχρι την έκδοση της απόφασης του CAS επί της προσφυγής".

Διαβάστε ακόμη:

Προβαίνει σε κινήσεις για το -3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ