PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα

Λίγο μετά τις 15.00 έφτασε στο "Ελ. Βενιζέλος" ο Φράνκο Χάρα. Έτοιμος να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ο Αργεντινός.

PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα
INTIME SPORTS

Ο Φράνκο Χάρα πάτησε Ελλάδα και είναι έτοιμος να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους".

Ο Αργεντινός εξτρέμ έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" λίγο μετά τις 15:00, όπου τον υποδέχθηκαν άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός και με τους οποίους μετέβη άμεσα στου Ρέντη ώστε να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα
INTIME SPORTS
PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα
INTIME SPORTS
PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα
INTIME SPORTS
PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα
INTIME SPORTS
PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα
INTIME SPORTS
PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα
INTIME SPORTS

Το προφίλ του Φράνκο Χάρα

Ο "εκλεκτός" του Βίτορ Περέιρα για την επίθεση των "ερυθρολεύκων" είναι ο Αργεντινός, Φράνκο Χάρα, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπενφίκα. Το Contra.gr παρουσιάζει τον 26χρονο άσο. Από τις εκπληκτικές χρονιές με τα χρώματα της Άρσεναλ Σαραντί και τη μεταγραφή εκατομμυρίων στους "Αετούς της Λισαβόνας", μέχρι το ατύχημα του περασμένου Σεπτεμβρίου που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Τα πρώτα βήματα στην Άρσεναλ Σαραντί

Ο Χάρα είναι "προϊόν" των ακαδημιών της Άρσεναλ Σαραντί. Έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στις 23 Μαΐου του 2008, στην ήττα από την Αρχεντίνος Τζούνιορς με 1-0. Άνοιξε λογαριασμό στα γκολ περίπου ένα χρόνο αργότερα, κόντρα στην Κολόν Σάντα Φε. Συνολικά, στην τριετία που αγωνίστηκε με την αργεντίνικη ομάδα, είχε 50 συμμετοχές, με 9 γκολ και 4 ασίστ.

Ντεμπούτο με γκολ στην εθνική Αργεντινής

Το 2010 ήταν μία σημαντική χρονιά για τον Φράνκο Χάρα, καθώς κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Αργεντινής. Έκανε το ντεμπούτο του στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Κόστα Ρίκα, ενώ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς με δικό του γκολ η "αλμπισελέστε" κατάφερε να επικρατήσει με 3-2. Εκείνη τη χρονιά μέτρησε ακόμα 2 συμμετοχές, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού μετράει συνολικά 4 συμμετοχές με το "εθνόσημο".

Η μεταγραφή στην Μπενφίκα

Οι πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την Σαραντί, τράβηξαν το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, μεταξύ των οποίων ήταν η Μπενφίκα, η οποία το 2010 δαπάνησε 5,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο 20χρονος -τότε- άσος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτητικές συνθήκες των "Αετών", παρά το γεγονός πως η παρουσία του κρίνεται θετική, καθώς μέτρησε 43 συμμετοχές με 11 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι συνεχόμενοι δανεισμοί

Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 θα αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στην ισπανική Γρανάδα, με την οποία είχε μία γεμάτη χρονιά, αγωνιζόμενος σε 35 παιχνίδια και σημειώνοντας 3 γκολ. Παρόλα αυτά τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους θα δοθεί και πάλι δανεικός, αυτή τη φορά σε ομάδες της Αργεντινής, καθώς ο Ζόρζε Ζεζούς θεώρησε πως δεν είναι ικανός να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ των Λουζιτανών. Αρχικά, θα παίξει στην Σαν Λορέντσο, όμως οι μέτριες εμφανίσεις του και η κόντρα με τους οπαδούς της ομάδας θα του στερήσουν τη δυνατότητα να συνεχίσει να φορά τα χρώματα της ομάδας από το Μποέδο. Τη σεζόν 2013-14 θα παίξει ως δανεικός στην Εστουδιάντες. Με τους "φοιτητές" θα πραγματοποιήσει μία καλή χρονιά. Σε 23 συμμετοχές πέτυχε 4 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ.

Η επιστροφή στη Λισαβόνα

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ζόρζε Ζεζούς αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Αργεντινό επιθετικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον εμπιστεύτηκε στην αρχή της σεζόν, δίνοντας του φανέλα βασικού στις αναμετρήσεις με την Πάσος Φερέιρα και την Μποαβίστα, όμως οι κακές εμφανίσεις του στέρησαν την ανάλογη συνέχεια. Στο πρώτο εξάμηνο της εφετινής περιόδου μέτρησε μόλις 2 συμμετοχές και ήταν διαρκώς μεταξύ πάγκου και... εξέδρας. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν οι άνθρωποι της Μπενφίκα να ζητήσουν από τον Αργεντινό να αναζητήσει νέο σταθμό στην καριέρα του, είτε ως δανεικός με οψιόν αγοράς, είτε ως κανονική μεταγραφή.

PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα

Όταν κινδύνεψε η ζωή του

Τον περασμένο Σεπτέμβρη είδε τον... Χάρο με τα μάτια του. Ο Χάρα οδηγούσε σε δρόμο της Λισαβόνας, όμως για αδιευκρίνιστη αιτία, έχασε τον έλεγχο, βγήκε εκτός δρόμου και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε δέντρο. Το αυτοκίνητό του καταστράφηκε, όμως ο ίδιος βγήκε αλώβητος από τη μαύρη Mustang.

PHOTO STORY: Στην Αθήνα ο Χάρα
© COFINA.PT

Εκρηκτικός, αλλά υστερεί στα τελειώματα

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, δεν θεωρείται "δεινός εκτελεστής". Το αποδεικνύει άλλωστε και ο μικρός αριθμός τερμάτων σε σχέση με τις συμμετοχές του. Είναι δεξιοπόδαρος, ενώ έχει την ικανότητα να αγωνιστεί κι ως περιφερειακός επιθετικός, δίνοντας λύσεις και σε άλλες θέσεις που "χωλαίνει" ο Ολυμπιακός. Διακρίνεται για την ταχύτητα και τη μαχητικότητά του, ενώ είναι και πολύ καλός ντριμπλέρ. Υστερεί στις εναέριες μονομαχίες εξαιτίας του ύψους του (1.79), ενώ πρέπει να βελτιωθεί στα τελειώματα των φάσεων.

Ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που προχωρήσει η περίπτωσή του, αποκτά έναν ποδοσφαιριστή "στοίχημα", ο οποίος στην αρχή της καριέρας του είχε όλα τα φόντα να πραγματοποιήσει μία σπουδαία καριέρα, όμως αδίκησε τον εαυτό του και πλέον αναζητά την κατάλληλη ομάδα για να "αναγεννηθεί".

Διαβάστε ακόμη:

Το προφίλ του Φράνκο Χάρα: Αυτόν θέλει ο Ολυμπιακός (PHOTOS & VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK